Bryan Randall: Ποιος ήταν o σύντροφος της Sandra Bullock και τι είναι η σπάνια πάθηση ALS

Γεωργία Βλαχοπούλου
Bryan Randall: Ποιος ήταν o σύντροφος της Sandra Bullock και τι είναι η σπάνια πάθηση ALS

O σύντροφος της Sandra Bullock «έφυγε» από τη ζωή στα 57 του ύστερα από τριετή μάχη με την πάθηση ALS ή αλλιώς τη νόσο του κινητικού νευρώνα.

Tη Δευτέρα 7 Aυγούστου έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή ο εδώ και πολλά χρόνια σύντροφος της Sandra Bullock, Bryan Randall σε ηλικία 57 χρονών.

Σύμφωνα με την οικογένειά του και τη δήλωση που έκαναν στο περιοδικό People, ο ίδιος έφυγε ειρηνικά στις 5 Αυγούστου, ύστερα από μάχη που έδινε εδώ και 3 χρόνια με την πάθηση ALS. Όπως ανέφερε η οικογένεια στην ανακοίνωσή της: «Ο Bryan επέλεξε νωρίς να κρατήσει το ταξίδι του με το ALS ιδιωτικό και όσοι από εμάς τον φροντίζαμε κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να τιμήσουμε το αίτημά του. Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες στους ακούραστους γιατρούς που περιηγήθηκαν μαζί μας στο τοπίο αυτής της ασθένειας και στις εκπληκτικές νοσοκόμες που έγιναν συγκάτοικοί μας, θυσιάζοντας συχνά τις οικογένειές τους για να είναι με τη δική μας».

365229081_514775164147725_7941944797151791326_n.jpg

Η 59χρονη ηθοποιός γνώρισε τον Bryan Randall, όταν φωτογράφισε τον γιο της Louis, στα γενέθλιά του το 2015. Δημοσιοποίησαν, ωστόσο τη σχέση τους αργότερα εκείνο το έτος, ύστερα και από την κοινή τους εμφάνιση στον γάμο της Jennifer Aniston και του Justin Theroux. Παρ' όλα αυτά οι δυο τους δεν είχαν παντρευτεί και η ίδια σε συνέντευξή της είχε αναφέρει σε σχέση με το θέμα του γάμου: «Βρήκα την αγάπη της ζωής μου. Δεν χρειάζομαι ένα χαρτί για να είμαι αφοσιωμένη σύντροφος και αφοσιωμένη μητέρα».

Ποιος ήταν ο Bryan Randall

Εκείνος είχε υπάρξει επιτυχημένο μοντέλο, με φωτογραφίσεις για τη Vogue Paris και διαφημίσεις για μεγάλες εταιρείες όπως η Hugo Boss και η Saint Laurent. Είχε εμφανιστεί, μάλιστα δίπλα στο supermodel Cindy Crawford σε φωτογράφιση το 2011 για το Harper’s Bazaar της Σιγκαπούρης.

Αργότερα, όμως επέλεξε να ασχοληθεί με τη φωτογραφία, έχοντας μάλιστα και τη δική του εταιρεία, την Bryan Randall Photography. Ο Bryan Randall επικεντρωνόταν κυρίως στο να φωτογραφίζει εξωτερικά τοπία και να κάνει τα πορτρέτα παιδιών.

365330929_1163510918385333_6605223694794326700_n.jpg

Με την Sandra Bullock είχαν ακόμα ένα κοινό, αφού όπως αυτή είχε δύο παιδιά - ύστερα από υιοθεσία - τον 13χρονο σήμερα Louis και την 11χρονη Laila, έτσι κι εκείνος ήταν μπαμπάς της ενήλικης Skylar Staten Randal - όπως ονομαζόταν - από προηγούμενη σχέση του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν ένας υποδειγματικός μπαμπάς ενώ κι η Sandra Bullock είχε αναφέρει πως ο ίδιος τα πήγαινε πολύ καλά με τα παιδιά της και γι' αυτό ένιωθε πολύ τυχερή που τον είχε γνωρίσει.

Η πάθηση ΑLS ή αλλιώς η νόσος του κινητικού νευρώνα

Τι ήταν η πάθηση, όμως από την οποία έπασχε ο Bryan Randall; Η ALS (πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση ή νόσος του κινητικού νευρώνα) είναι μια νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τους κινητικούς νευρώνες του Κεντρικού και Περιφερικού Νευρικού Συστήματος, με συνέπεια την προϊούσα μυϊκή ατροφία.

Ξεκινάει με ένα μούδιασμα και αδυναμία σε κάποιο άκρο και καταλήγει σε κινητική παράλυση χεριών ή και ποδιών, αδυναμία κατάποσης και αναπνευστική ανεπάρκεια. Είναι η 3η σε συχνότητα νευροεκφυλιστική διαταραχή, μετά το Alzheimer και το Parkinson, ενώ εμφανίζεται κυρίως στους άντρες και από τις ηλικίες 50 έως 75. Παρά την βαριά συμπτωματολογία της νόσου, είναι αξιοπερίεργο πως η όραση, η ακοή, η γεύση, η όσφρηση και η αφή παραμένουν άθικτες.

Η διάγνωση της νόσου γίνεται σύμφωνα με τα συμπτώματα του ασθενούς σε συνδυασμό με το ιστορικό του, ενώ επιβεβαιώνεται από το ηλεκτρομυογράφημα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για την ALS, μόνο επιβράδυνση της πορείας της νόσου, ανακούφιση των συμπτωμάτων και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με φαρμακευτική αγωγή, φυσιοθεραπεία και εργοθεραπεία, διατροφική και αναπνευστική υποστήριξη και βοηθητικές συσκευές για ομιλία και κίνηση.

Πηγές άρθρου: www.people.com, www.neurocenter.gr