Η Κατερίνα Ζαρίφη ποζάρει σούπερ αδυνατισμένη και οι ακόλουθοί της την περνούν για έφηβη

Η Κατερίνα Ζαρίφη όμως ξέρει ότι δεν είναι ωραίο να λες «τι ωραία που είσαι τώρα που αδυνάτισες».

Ήταν στις αρχές των 00s όταν η Κατερίνα Ζαρίφη μας συστήθηκε μέσα από τις μικρές μας οθόνες, κάνοντας δειλά- δειλά τα πρώτα της βήματα στην ελληνική τηλεόραση. Και παρόλο που εργαζόταν ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 ως δημοσιογράφος και ρεπόρτερ σε διάφορες εκπομπές, δεν ήταν παρά το 2002 όταν και τελικά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον «Πρωινό καφέ» μαζί με την Ελένη Μενεγάκη.

Δίπλα στην πανέμορφη ξανθιά παρουσιάστρια, αποτελούσε ένα πολύ διαφορετικό τύπο γυναίκας, που όμως «έδενε» άψογα μαζί της. Μελαχρινή, έντονη, με πολύ ταπεραμέντο, χιούμορ και αυθορμητισμό, διεκδίκησε και εν τέλει κέρδισε τη δική της θέση δίπλα στην «Ωραία Ελένη».

Η Μαρίλια Μητρούση είναι το νέο κορίτσι του Παράδεισου των Κυριών και σχεδόν από κούνια στην τέχνη

Κατερίνα Ζαρίφη: Το κορίτσι της διπλανής πόρτας

Αυτό άλλωστε αναγνωρίστηκε από διάφορους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς παραγωγούς που της έδωσαν την ευκαιρία να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να έχει καθημερινή επικοινωνία με τον κόσμο. Για τον κόσμο, έγινε το κορίτσι της διπλανής πόρτας, η δική τους Κατερίνα και ας μην ήξεραν και ποτέ πολλά για την προσωπική της ζωή, την οποία και εξέθετε επιλεκτικά και πάντα δρώντας προστατευτικά για τους δικούς της- μη εκτεθειμένους στα media- ανθρώπους.

Μέσα σε όλα αυτά για τα οποία είχε πολλές φορές μιλήσει κατά καιρούς σε εκπομπές που στελέχωνε, παρουσίασε ή βρισκόταν προσκεκλημένη, ήταν και το θέμα της διατροφής και των κιλών της. Ούσα η ίδια curvy, βίωσε «από πρώτο χέρι» τον κοινωνικό ρατσισμό των ‘90s και των ‘00s, αυτόν δηλαδή που δεχόταν κάθε γυναίκα που δεν συμμορφωνόταν με τις κοινωνικές επιταγές που τις ήθελε όλες size 0.

https://www.instagram.com/p/CvXKo8JssoI/

«Το μεγαλύτερο bullying στην ελληνική πραγματικότητα το τρώνε οι άνθρωπο με τα παραπάνω κιλά» έχει πει η ίδια σε μια πρόταση που συνοψίζει όλη αυτή την τοξικότητα που σήμερα έχουμε ευτυχώς την παιδεία να καταδικάζουμε με κάθε τρόπο και να την ονομάζουμε body shaming.

Η Κατερίνα Ζαρίφη λοιπόν έχει πια αδυνατίσει και μάλιστα πολύ, αλλά όταν της λένε ότι είναι πολύ ωραία τώρα που αδυνάτισε, δεν χαίρεται ιδιαίτερα. «Η φράση “τι ωραία που είσαι τώρα που αδυνάτισες” είναι… προσβλημέντο και όχι κοπλιμέντο» έχει πει στην εκπομπή Πρωινό μας της Φαίης Σκορδά, αναφερόμενη σε μια ακόμη τοξική συνήθεια: Τη συγκεκαλυμμένη προσβολή.

Πλέον, για την ακρίβεια εδώ και δύο περίπου χρόνια, σταδιακά χάνει κιλά ακολουθώντας μια υγιεινή διαδικασία και αλλάζοντας τρόπο ζωής, διατροφής και συνήθειες. Σε όλο αυτό, όπως έχει αποκαλύψει, συνέβαλε και η πρώτη καραντίνα όταν το 2020 οδηγηθήκαμε σε ένα lockdown λόγω covid-19 και όλοι μείναμε για αρκετούς μήνες περιορισμένοι στα σπίτια μας.

Μάλιστα, έχασε 20 ολόκληρα κιλά όταν νόσησε η ίδια, όπως είχε πει στην κάμερα της εκπομπής «Όλα Γκουντ»: «Έχασα 20 κιλά όταν νόσησα από κορονοιό. Ούτε το "αδυνάτισες”, ούτε το "πάχυνες” μου αρέσει σαν ατάκα. Είναι αγχωτικό γι αυτόν που το ακούει. Πρέπει να ξεπεράσουμε σε αυτή τη χώρα λίγο τα σχήματα. Εγώ το ίδιο αγαπάω τον εαυτό μου ή τον σιχαίνομαι μερικές φορές. Στην Ελλάδα πολλοί άνθρωποι αγαπούν κάτι διαφορετικό αλλά επιλέγουν αυτό που θέλει η παρέα τους. Με το κρεβάτι, το σχήμα και το χρώμα του άλλου πρέπει να χαλαρώσουμε και να αφήσουμε τον καθένα να κάνει ό,τι θέλει».

Στη φωτό της Ελένης Μενεγάκη με τη Δανάη Παππά άλλοι είδαν ομοιότητα & άλλοι έκαναν τοξικά σχόλια

https://www.instagram.com/p/CuHOlSLsbUN/

Εξίσου δυναμική, εξίσου ροκ

Ερχόμαστε στο σήμερα, όπου συναντάμε την παρουσιάστρια εξίσου δυναμική, ανατρεπτική και ροκ: Χαρακτηριστικά που δεν «ζυγίζονται» και καμία μεζούρα δεν μπορεί να μετρήσει. Η ίδια είναι ακόμη πιο αδυνατισμένη, κάτι που αποδεικνύουν και οι πρόσφατες αναρτήσεις της στα social media. Σε αυτό συνέβαλε η αλλαγή στον τρόπο ζωής της, η μείωση της κατανάλωσης junk food, αλλά και η δεύτερη νόσηση με covid-19, που όπως φαίνεται σε εκείνη δρα κόβοντας την όρεξη. Όπως έχει αποκαλύψει, δεν ακολούθησε κάποια αυστηρή περιοριστική δίαιτα, αλλά μία ολιστική διατροφή στο πλαίσιο της οποία σταμάτησε να τρώει Junk Food και επικεντρώθηκε σε περισσότερο υγιεινές τροφές: «Εγώ μετά τον κορονοϊό, επειδή το στομάχι ήταν έτσι κι έτσι, σταμάτησα να τρώω junk food και είπα όσο τρέχω στη δουλειά δεν θα επιβαρύνω τον εαυτό μου με βαρύ, λιπαρό φαγητό. Όταν στεναχωριέμαι μου αρέσει να το ζω. Γενικά είμαι XL σε όλες μου τις εκφάνσεις. Έχασα 20 κιλά όταν νόσησα από κορονοιό. Ούτε το “αδυνάτισες”, ούτε το “πάχυνες” μου αρέσει σαν ατάκα. Είναι αγχωτικό γι’ αυτόν που το ακούει. Πρέπει να ξεπεράσουμε σε αυτή τη χώρα λίγο τα σχήματα. Εγώ το ίδιο αγαπάω τον εαυτό μου ή τον σιχαίνομαι μερικές φορές. Στην Ελλάδα πολλοί άνθρωποι αγαπούν κάτι διαφορετικό αλλά επιλέγουν αυτό που θέλει η παρέα τους. Με το κρεβάτι, το σχήμα και το χρώμα του άλλου πρέπει να χαλαρώσουμε και να αφήσουμε τον καθένα να κάνει ό,τι θέλει» ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις της.

Πάντως τη μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση δεν θα μπορούσαν να αφήσουν απαρατήρητη οι followers της που σε κάθε της ανάρτηση σπεύδουν να της το επισημάνουν. Άλλοι τονίζουν πως τώρα δείχνει νεότερη «σαν έφηβη», ενώ άλλοι ζητούν τις συμβουλές της για απώλεια βάρους.