Η Ρεγγίνα Μακέδου έξαλλη με το κράξιμο για τις φωτιές και ο Σάββας Πούμπουρας είπε τη μεγάλη αλήθεια

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Ρεγγίνα Μακέδου έξαλλη με το κράξιμο για τις φωτιές και ο Σάββας Πούμπουρας είπε τη μεγάλη αλήθεια

«Να κάνει post κανείς στα social media για τις φωτιές ή να μην κάνει;» είναι η απορία που έχουν γνωστοί celebs μετά τα αρνητικά σχόλια που δέχονται στα προφίλ τους.

Οι εστίες από τις φωτιές στη χώρα πολλαπλασιάζονται καθημερινά και σαν να μην έφτανε αυτό έχει «ξεσπάσει» και μια διαμάχη στα social media μεταξύ γνωστών Ελλήνων και μη, για τις αναρτήσεις που κάνουν εκείνοι στα social media τους.

Υπάρχουν διάφοροι celebs που στις αναρτήσεις τους, είτε δημοσίευσαν διάφορες πληροφορίες για τις φωτιές είτε τη θλίψη τους και την οργή τους με μακροσκελή κείμενα ή φωτογραφίες από τα σημεία που έχουν καεί. Όμως, το γεγονός ότι αυτές οι αναρτήσεις γίνονται μαζί με προωθητικού χαρακτήρα δημοσιεύσεις φαίνεται να έχει εξοργίσει τους χρήστες των social media, οι οποίοι δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους στα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις αυτές.

Για παράδειγμα, η Κατερίνα Καινούργιου έκανε ένα σταθερό post στο προφίλ της στο Instagram με μια εικόνα από τα καμμένα στην Αλεξανδρούπολη γράφοντας στη λεζάντα: «Δεν είναι σκηνή από ταινία τρόμου …είναι στην Αλεξανδρούπολη …Εικόνες που μας έχουν στοιχειώσει ! Εφιάλτης …Δύναμη και κουράγιο σε όλους».

https://www.instagram.com/p/CwRgTfqIXdI/

Η ανάρτησή της, όμως αυτή δεν είχε την ανάλογη αποδοχή, αφού συγκέντρωσε πολλά αρνητικά σχόλια του τύπου «Θεωρώ ότι πρέπει να καλέσεις τον Πρωθυπουργό στην εκπομπή σου να μας πει πώς πέρασε το καλοκαίρι του.. γιατί εσύ πέρασες δύσκολα.. Δεν ξεκούραστηκες καθόλου από διαφήμιση σε διαφήμιση..» ή «Άντε ρε κι εσύ δήθεν σε έπιασε ο ο πόνος».

Κάτι αντίστοιχο συνέβη στα προφίλ κι άλλων διασήμων που ανάμεσα στα posts που κάνουν από τις διακοπές τους ή από συνεργασίες τους επέλεξαν να προσθέσουν και κάποιο σχόλιο για τις φωτιές λαμβάνοντας κυρίως τέτοιου είδους σχόλια από τους followers τους.

Ρεγγίνα μαινόμενη

Από αυτό δεν «γλίτωσε» ούτε η Ρεγγίνα Μακέδου, η γυμνάστρια που γνωρίσαμε μέσα από τα social media και τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο, γι' αυτό κι εκείνη με ένα βίντεό της ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς της φίλους μια μεγάλη απόφαση που πήρε.

https://www.instagram.com/p/CqvSSRgs9Uh/

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πήρα μια απόφαση, την οποία σκέφτηκα αρκετά. Στο προηγούμενο βίντεο που ανέβασα για τις φωτιές, οι περισσότεροι άνθρωποι κατάλαβαν τι ήθελα να πω. Όμως κατάλαβα, ότι κάποιους ανθρώπους είτε τους στεναχώρησα είτε τους ενόχλησα πάρα πολύ. Δεν είμαι εδώ ούτε για να στεναχωρώ κάποιον, ούτε για να στεναχωριέμαι εγώ. Βασικό αυτό - μετά τα όσα έχουν γίνει στη δική μου τη ζωή. Αποφάσισα, λοιπόν ότι αυτός ο λογαριασμός από εδώ και πέρα θα έχει μόνο lifestyle, vlog, γυμναστική, make up, αστεία video, χορευτικά...τέρμα. Δεν πρόκειται να ξαναπώ την άποψή μου για τίποτα, δεν πρόκειται να «αγγίξω» κανένα κοινωνικό ή πολιτικό ζήτημα, όπως άλλωστε κάνουν πολλοί άλλοι λογαριασμοί - μεγάλοι λογαριασμοί με χιλιάδες ακόλουθους - που μένουν άπραγοι για να είναι οκ. Έτσι θα κάνω κι εγώ από 'δω και πέρα. Εύχομαι να είστε όλοι καλά. Ποτέ δεν προσπάθησα να σπείρω διχόνοια - όχι εγώ - θα έπρεπε να ξέρετε ότι μόνο βοηθάω τόσα χρόνια, όσοι με ξέρετε από την αρχή εδώ μέσα. Αυτά. Να είστε όλοι καλά εύχομαι».

Στο τέλος του video μάλιστα, η Ρεγγίνα Μακέδου είχε προσθέσει και μερικά από τα σχόλια που την έκαναν να πάρει αυτή την απόφαση.

Η λύση που πρότεινε «έμμεσα» ο Σάββας Πούμπουρας

Την δική του άποψη εξέφρασε, όμως γι' αυτό το ζήτημα στο προφίλ του στο Instagram και ο Σάββας Πούμπουρας. Ο ίδιος έγραψε αναλυτικά στην ανάρτησή του:

«Όπως είχα πει και την τελευταία φορά το επάγγελμα του καλλιτέχνη, δημιουργού, κωμικού, σοσιαλ μιντιακού και οτιδήποτε έχει να κάνει με προβολή είναι κι αυτό ένα επάγγελμα. Σαν όλα τα άλλα. Ωστόσο βάλλεται διαφορετικά σε τέτοιες συνθήκες. Όλες οι εργασίες συνεχίζονται, γιατί να σταματήσει αυτή; Πολλοί θα πουν (και έχουν πει ήδη) «Πώς μπορείτε με τόσο χάος να πορωθείτε εταιρείες;»...και τους καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω και τους συναδέλφους που πρέπει να τηρήσουν πιστά το χρονοδιάγραμμα που τους έχουν θέσει οι συνεργάτες τους. Ωστόσο στην εναλλαγή καναλιών απ' την άνεση του καναπέ, μάλλον δεν έστειλαν πολλοί email στο κανάλι: «Μα καλά βάζετε διαφημίσεις και ταινίες;». Ας πούμε ότι καταλαβαίνω και την επιμονή εταιρειών να τηρηθεί το πρόγραμμα κάτω από τέτοιες συνθήκες... Είμαι από τους τυχερούς που παίρνω email απ' τους συνεργάτες: «στοπ σε ό,τι κάνεις, ό,τι χρειάζεται είμαστε εδώ, πάμε να δούμε τις ανάγκες του κόσμου που περνά δύσκολα..». Κι αυτό με συγκινεί περισσότερο, γιατί δεν ειναι όλα λεφτά. Δεν είναι όλα πρόγραμμα, παραδοτέα και πωλήσεις. Αν χάσουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, τελειώσαμε. Ευχαριστώ έναν προς έναν όλους τους φίλους και συνεργάτες μου. Μπορεί να φαίνεται ένα όνομα εταιρείας, από πίσω όμως είναι άνθρωποι που νοιάζονται και πράττουν. Αθόρυβα. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Ουσιαστικά ο Σάββας Πούμπουρας σε αυτό το μακροσκελές κείμενο δικαιολόγησε από τη μία τους celebs που μαζί με τις φωτιές δημοσιεύουν και posts προωθώντας είτε προϊόντα είτε μέρη και υπηρεσίες, ωστόσο η δική του έμμεση λύση στο να μην δέχονται αρνητικά σχόλια σε τέτοιες καταστάσεις είναι πρακτικά το να επιλέγουν καλύτερα τους συνεργάτες τους, έτσι ώστε να μην «αναγκάζονται» να δημοσιεύουν τέτοιο υλικό την ώρα που υπάρχουν διάφορα κοινωνικά προβλήματα.

Και αυτή ίσως είναι μια πιο βατή λύση για όλους, ώστε να υπάρχει μια πιο φυσιολογική ροή και συνοχή στα προφίλ των διασήμων αν δεν θέλουν να τα χρησιμοποιούν μόνο για εμπορικούς λόγους.