Η Θέμις Μπαζάκα έκανε μία θεαματική μεταμόρφωση την οποία θα ζήλευε και ο Παπακαλιάτης

Κατερίνα Μπούσιου
Η Θέμις Μπαζάκα έκανε μία θεαματική μεταμόρφωση την οποία θα ζήλευε και ο Παπακαλιάτης

Από τον ρόλο ως η μαμά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που την χαρακτήρισε τηλεοπτικά, στις δεκάδες διακρίσεις της Θέμις Μπαζάκα στον κινηματογράφο και το θέατρο. Στο μεγάλο της comeback για τη Μάγισσα κάνει την ανατροπή με την εικόνα της. 

Η Θέμις Μπαζάκα είναι μία σταθερή τηλεοπτική και θεατρική αξία. Ο κάθε της ρόλος ποτέ δεν είναι μονοσήμαντος και ποτέ αδιάφορος. Το όνομά της έχει συνδεθεί με τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες και φέτος κάνει μία μεγάλη αλλαγή για τη σειρά «Μάγισσα» στον ΑΝΤ1. Η νέα της εικόνα θα σε εντυπωσιάσει. Και είναι αυτό που είχε περιγράψει για εκείνη και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Έντονη προσωπικότητα, γοητεία και φινέτσα».

Η Κυπριανή με τα πλούσια σχεδόν μεταφυσικά μαλλιά

Αν θα έπρεπε να επιλέξουμε μία κορυφαία στιγμή στην μεγάλη της καριέρα, σίγουρα θα επιλέγαμε τον πρωταγωνιστικό ρόλος της στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Πέτρινα χρόνια». Ανάμεσα σε δεκάδες παραστάσεις στο θέατρο και σε εμφανίσεις με ιδιαίτερους ρόλους στο σινεμά, έχουν ξεχωρίσει και οι τηλεοπτικοί της ρόλοι. Η Θέμις Μπαζάκα είναι συνυφασμένη στη μνήμη μας, με τον ρόλο της ως Ελένη στη σειρά «Απών», με τον ρόλο της ως Στεφανία στη σειρά «Υπέροχα πλάσματα» ή ως Μαρίνα στο «Δύο μέρες μόνο» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Φέτος έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο στη Μάγισσα του Λευτέρη Χαρίτου, την μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σεζόν. Και αυτό που μας έκανε εντύπωση, είναι η μεγάλη ανατροπή, καταρχάς με την εικόνα της. Με μακριά μαλλιά, σχεδόν μεταφυσική.

Η Κατερίνα Λέχου μεγαλώνει όμορφα: Οι πόζες με μαγιό, ο γάμος με τον Μάνο Στρατάκη και η «Μάγισσα»

https://www.instagram.com/p/CwXfzF5I9dE/

Η Κυπριανή την οποία θα υποδυθεί, είναι έξυπνη, σκληρή, ατρόμητη. Δυναμική όπως της ταιριάζει. Μετά τον θάνατο του συζύγου της στην προεπαναστατική Μάνη, έκανε έναν δεύτερο γάμο με άρχοντα της Αρεόπολης, αλλά για αυτό τον λόγο ήρθε σε ολική ρήξη με τον γιο της Σπήλιο Γερακάρη. Στον ρόλο του γιου της, θα είναι ο πειρατής της Μάνης, Τάσος Νούσιας . Και αυτός ο συνδυασμός μαζί με τον ρόλο της Μαρκέλλας Γιαννάτου ως σύζυγος του Σπήλιου, μας δίνει ένα πολύ ωραίο hint για όσα δραματικά θα συμβούν.

Η Θέμις Μπαζάκα στις σπάνιες φορές που αποφασίζει να δώσει συνέντευξη είχε συμμετάσχει στο ιδιαίτερο ερωτηματολόγιο συνεργατών του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο περιοδικό Down Town και τον είχε ρωτήσει τότε για ποιο λόγο την επέλεγε για τον ρόλο της μητέρας του.

Η δική του απάντηση περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που είναι ως καλλιτεχνική προσωπικότητα η Θέμις Μπαζάκα: «Ο λόγος που έπαιξες τη μάνα μου ήταν επειδή οι μάνες που είχα γράψει, σεναριακά έπρεπε να έχουν όλα τα στοιχεία που έχεις και εσύ. Έντονο χαρακτήρα, γοητεία, φινέτσα, χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Και επειδή και η δική μου η μάνα τα έχει αυτά, έγραφα πάντα ρόλους σε ηρωΐδες που έχουν τέτοιο δυναμισμό».

mpazaka_papakaliatis.jpg

NDP photo agency