Comeback για Ματσούκα και Οικονομάκου στην TV, το ατού της «Μάγισσας» και άλλες 26 νέες σειρές

Κατερίνα Μπούσιου
Comeback για Ματσούκα και Οικονομάκου στην TV, το ατού της «Μάγισσας» και άλλες 26 νέες σειρές

Κωμωδίες, δράματα, αστυνομικά μυστήρια και σειρές εποχής, ήδη ετοιμάζονται για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, με επιστροφές γνωστών ηθοποιών, αλλά και καστ υψηλών προδιαγραφών.  

Το κοινό επιβράβευσε φέτος τη μυθοπλασία σε σχέση με τα reality, για αυτό και τον ερχόμενο χειμώνα οι νέες σειρές θα μονοπωλούν τον τηλεοπτικό μας χρόνο. Η εγχώρια παραγωγή είναι αρκετή μεγάλη, ισόποση της φετινής αλλά και με εκπλήξεις σε περιεχόμενο και κινηματογραφική αισθητική.

Mε Famagusta, Nαυάγιο, Milky Way και εν αναμονή του Maestro τo Μega

Η μόνη σταθερά από τα παλιά για το νέο πρόγραμμα του Mega θα είναι η Γη της ελιάς, η οποία και συνεχίζεται για 3η σεζόν και με τον Ανδρέα Γεωργίου παράλληλα, να ετοιμάζει ήδη για να προβληθεί από τις αρχές Ιανουαρίου το Famagusta με ένα all star καστ και την Κοραλία Καράντη και τον Γιάννη Μπέζο ως κεντρικούς πρωταγωνιστές. Για να ταυτιστεί χρονικά και με την επέτειο των 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Αμμόχωστο.

https://www.instagram.com/p/CtylifUMaf7/

Βρισκόμαστε όμως εν αναμονή και του «Milky Way» του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου. Η ιστορία της 17χρονης Μαρίας που ζει στην επαρχία και η ξαφνική εγκυμοσύνη της είναι η αρχή μίας πολύπλοκης ιστορίας σε ένα οπτικό κινηματογραφικό περιβάλλον. Ανάμεσα σε αρκετούς νέους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν, έχουμε τη συμμετοχή της Θέμις Μπαζάκα, του Ανδρέα Κωνσταντίνου και της Γιούλικα Σκαφιδά.

https://www.instagram.com/p/CsjybxVrGOM/

Ο Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στον δεύτερο κύκλο του, θα είναι το ατού του καναλιού για το δεύτερο μισό του 2024 ή τον ερχόμενο χειμώνα. Για τις αρχές του νέου χρόνου έχουμε και το δεύτερο μέρος της ιστορίας του Άγιου Παΐσιου.

Νέα προσθήκη και το «Ναυάγιο» που στηρίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα του Σασμού, Σπύρου Πετρουλάκη και αναφέρεται στο ναυάγιο της Φαλκονέρας το 1966, κρυφή πληγή της Κρήτης εκείνα τα χρόνια.

https://www.instagram.com/reel/Csymx2joAGd/

Η «Μάγισσα» Έλλη Τρίγγου, η ψυχοκόρη Δήμητρα Ματσούκα και οι «Παγιδευμένοι»

Οι δημιουργοί των Άγριων Μελισσών επιστρέφουν με τη «Μάγισσα» και την Έλλη Τρίγγου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και με πλειάδα μεγάλων πρωταγωνιστών στο καστ, όπως ήδη σε έχουμε ενημερώσει.

Καπετάνιοι, Πειρατές & η «Μάγισσα» Έλλη Τρίγγου: Τα πρώτα πλάνα και οι δηλώσεις για τη νέα σειρά

Σειρά εποχής που διαδραματίζεται στη Μάνη, τρία χρόνια πριν την επανάσταση του 1821.

https://www.instagram.com/p/Cs1qOFvrRLN/

Εποχής είναι και η νέα σειρά «Ψυχοκόρες» - προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί αν τις δούμε πρώτα από τον ΑΝΤ1 + και αναφέρεται στις οικιακές βοηθούς της επαρχίας οι οποίες αποτέλεσαν στην Ελλάδα του μεσοπολέμου μία ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα. Η Δήμητρα Ματσούκα επιστρέφει στην τηλεόραση με αυτή τη σειρά, στο πλευρό του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, της Γιούλικας Σκαφιδά και της Μαρίνας Ασλάνογλου. Αναμένουμε και τα υπόλοιπα πρόσωπα που θα συμμετέχουν και την οριστική απόφαση για την προβολή.

https://www.instagram.com/p/Ck3Vjj0NGTF/

Επιστροφή στην Tv ως ηθοποιό έχουμε και για την Αθηνά Οικονομάκου, η οποία θα πρωταγωνιστήσει μαζί με τον Μάριο Αθανασίου, τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και τον Σπύρο Χατζηαγγελάκη στην κωμωδία «Ένας από εμάς» που αφορά σε μία παρέα 40+, στους έρωτες και στα μικρά καθημερινά τους προβλήματα.

https://www.instagram.com/reel/Ctudy5Xg_Zy/

Οι «Παγιδευμένοι» συνεχίζουν σταθερά και για δεύτερη σεζόν και με αρκετό σασπένς αφού θα έχουμε τον θάνατο του εισαγγελέα Δημήτρη Μαρκέτου. Προς το τέλος της σεζόν θα αποκαλυφθεί πως αυτή η δολοφονία ήταν σκηνοθετημένη.

Αναμένουμε στο νέο πρόγραμμα του καναλιού και τη σειρά «Γυναίκες της φωτιάς», αλλά από τον νέο χρόνο. Οι συζητήσεις με την παραγωγή είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Με το ιστορικό ρεκόρ των «Πανθέων» και με Μάρκο Σεφερλή ο ΣΚΑΙ

40 χρόνια μετά η ιστορική σειρά «Οι Πανθέοι» από το ομότιτλο βιβλίο του Τάσου Αθανασιάδη, επιστρέφουν στον ΣΚΑΙ. Η πρωτοτυπία είναι πως η Κάτια Δανδουλάκη η οποία ξεκίνησε την καριέρα της από αυτή τη σειρά πριν 4 δεκαετίες, επιστρέφει σε αυτή τη σειρά, αλλά όχι με τον ρόλο της Μάρμως Πανθέου. Ο Αιμίλιος Χειλάκης , ο Μιχάλης Σαράντης, ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, η Κόρα Καρβούνη, η Ελένη Καρακάση και η Χριστίνα Αλεξανιάν την πλασιώνουν.

https://www.instagram.com/p/CUp9NlXIyfQ/

Το «Ορκιστείτε παρακαλώ» η εμβληματική κωμωδία του 1982 στην ΕΡΤ 2 επιστρέφει με τον Μάρκο Σεφερλή στον ρόλο του προέδρου του δικαστηρίου που είχε εκείνη την εποχή ο Γιώργος Μιχαλόπουλος.

Σασμός, Παράδεισος και ένα Προξενιό για τον Alpha

Σταθερά στη θέση του στο prime time θα παραμείνει ο Σασμός για τρίτη σεζόν (με μεγάλες αλλαγές στο σενάριο), ο «Παράδεισος των Κυριών», αλλά και το «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» με την προσθήκη ενός νέου ζευγαριού που παίρνει τη θέση του Σπύρου Χατζηαγγελάκη και της Μαρίας Χάνου και αυτοί θα είναι η Εριέττα Μανούρη και ο Στάθης Κόικας.

https://www.instagram.com/p/Ct8wYL-okKs/

Το «Προξενιό της Ιουλίας» είναι η νέα σειρά εποχής, βασισμένη στο βιβλίο του Γιώργου Πολίτη, με τη δολοφονία ενός μεγαλοκτηματία της Λάρισας και την σύζυγό του ως βασική κατηγορούμενη (όλα ανατρέπονται στη συνέχεια). Ο Μελέτης Ηλίας, η Άννα Μόσχα και η Ελισάβετ Μουτάφη είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.

https://www.instagram.com/p/Cm1hDP2DZ91/

Αυτή τη σεζόν θα δούμε και τον «Γιατρό» με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη που αρχικά προοριζόταν για αυτή τη σεζόν. Βασίζεται στην Ιταλική σειρά «Nelle tue man» με κεντρικό ήρωα έναν γιατρό παθολόγο που χάνει μετά από τραυματισμό τη μνήμη του, μένοντας 12 χρόνια πίσω.

«Κάνε ότι κοιμάσαι» Part 2 «Παραλία» και κλασσικά αριστουργήματα από την ΕΡΤ

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και αρκετοί ηθοποιοί από την πρώτη σεζόν του «Κάνε ότι κοιμάσαι» συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά, ενώ η «Παραλία» με την Δανάη Μιχαλάκη, την Μπέτυ Λιβανού, τον Πέτρο Νικούλι και τον Αλέξανδρο Λογοθέτη ανάμεσα στο πρωταγωνιστικό team, μας γυρνά στην εποχή των παιδιών των λουλουδιών την δεκαετία του '70.

https://www.instagram.com/p/CCHBFiAgwMy/

Η Δανάη Μιχαλάκη κάνει τηλεοπτικό comeback λίγο πριν τη δεύτερη επέτειο του γάμου της

Η δημόσια τηλεόραση επενδύει, μετά την επιτυχία των προηγούμενων χρόνων, στην τηλεοπτική μεταφορά κλασσικών μυθιστορημάτων. Αναμένουμε λοιπόν την «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, την «Ηλέκτρα» (με την Αφροδίτη Λιάντου, την Έμιλυ Κολιανδρή και τον Μιχαήλ Ταμπακάκη στους πρώτους ρόλους) και την «Έρημη χώρα» με τον Γιώργο Καραμίχο, την Ελισάβετ Μουτάφη και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη.

Ανάμεσα στα δράματα έχουμε και μία κωμωδία. Τα «Σύρματα» με πρωταγωνιστή τον Θανάση Τσαλταμπάση, μάλλον προορίζεται για καθημερινή σειρά.

https://www.instagram.com/reel/CqVQrsYKN7c/

«Έρωτας φυγάς» για το Open, «IQ 160» δεύτερο μέρος για Star και μία ακόμη σειρά

Η ανέλπιστη επιτυχία του «Έρωτα φυγά» στο Open οδηγεί στη δεύτερη σεζόν της σειράς για το Open, που προς το παρόν δεν ετοιμάζει κάποια άλλη σειρά στη μυθοπλασία. Με την επιτυχία των περασμένων μηνών ως διαβατήριο, συνεχίζει και το πρωτότυπο «IQ 160» στο Star με το κανάλι ωστόσο αυτές τις ημέρες να συζητά και τη δημιουργία μίας νέας καθημερινής σειράς. (όπως είχε τολμήσει με τα «Τρία μίλια»).