Καπετάνιοι, Πειρατές & η «Μάγισσα» Έλλη Τρίγγου: Τα πρώτα πλάνα και οι δηλώσεις για τη νέα σειρά

Κατερίνα Μπούσιου
Καπετάνιοι, Πειρατές & η «Μάγισσα» Έλλη Τρίγγου: Τα πρώτα πλάνα και οι δηλώσεις για τη νέα σειρά

Το Queen.gr στα γυρίσματα στη Μάνη. Τα πρώτα πλάνα και η μεταμόρφωση της Κατερίνας Λέχου και της Έλλης Τρίγγου. Οι πρώτες δηλώσεις από τους: Λευτέρη Χαρίτο, Αναστάση Ροϊλό, Γιώργο Γάλλο, Τάσο Νούσια και Νίκο Ψαρρά, για τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 «Μάγισσα» από τους δημιουργούς των Άγριων Μελισσών. 

Η Έλλη Τρίγγου κάνει τηλεοπτικό comeback ως Θεοφανώ και συναντιέται ξανά μαζί με τον Αναστάση Ροϊλό αλλά και τον Γιώργο Γάλλο στη «Μάγισσα» τη νέα σειρά εποχής του ΑΝΤ1 που κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο, από τους δημιουργούς των «Άγριων Μελισσών». Με ένα all star καστ που περιλαμβάνει στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τον Τάσο Νούσια, τον Νίκο Ψαρρά, την Κατερίνα Λέχου αλλά και την Θέμις Μπαζάκα.

Το Queen.gr βρέθηκε στα γυρίσματα στην Καρδαμύλη και στην Αρεόπολη σε ένα μαγευτικό μεσαιωνικό σκηνικό, μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές και σας παρουσιάζουμε τα πρώτα spoilers.

«Με την Έλλη Τρίγγου έχουμε ''σχέση'' εδώ και 4 χρόνια»

Η νέα σειρά «Μάγισσα» θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στον ΑΝΤ1, με δύο επεισόδια την εβδομάδα και θα είναι η μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή των τελευταίων ετών. Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο σε ένα κινηματογραφικό αλλά εντελώς «πραγματικό» μεσαιωνικό σκηνικό. Βρεθήκαμε σε δύο από αυτά, στην Καρδαμύλη και στην Αρεόπολη, αλλά δεν είναι τα μόνο σημεία που θα εξελιχθούν τα δρώμενα.

Οι δημιουργοί των «Άγριων Μελισσών» με τη Μελίνα Τσαμπάνη και τον Πέτρο Καλκόβαλη στο σενάριο και τον Λευτέρη Χαρίτο στην σκηνοθεσία, ετοιμάζουν ένα μικρό τηλεοπτικό θαύμα, όχι απλά αντάξιο της προηγούμενης τους επιτυχίας, αλλά ανώτερο. Δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά το ίδιο αισθάνονται και οι ηθοποιοί που συμμετέχουν.

https://www.instagram.com/p/CcIrv9AKvfC

Λίγα λόγια για «το crime του 1800» όπως το χαρακτηρίζει ο Λευτέρης Χαρίτος.

Βρισκόμαστε στη Μάνη τρία χρόνια πριν την επανάσταση του 1821 και στην μικρή τοπική κοινωνία που δημιουργήθηκε για τη «Μάγισσα», υπάρχουν καπετάνιοι, πειρατές και άρχοντες, με τους δύο πρώτους να έχουν εξουσία και τον πλούτο. Στη σειρά θα δούμε τις δύο πρώτες κατηγορίες να συγκρούονται, μέσω δύο οικογενειών που είναι το βασικό μοτίβο του σεναρίου, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Στο πρώτο επεισόδιο όπως μας αποκάλυψε ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος , θα βρεθούμε μάρτυρες σε μία ναυμαχία, που γυρίστηκε αρκετά ρεαλιστικά και εντυπωσιακά για να μπούμε οπτικά στο κλίμα της εποχής, μαζί με την παρουσίαση των χαρακτήρων.

https://www.instagram.com/p/CsovVIHr-9c

Η δολοφονία ενός μωρού 40 ημερών στο πρώτο επεισόδιο, δεν σκιάζει την ιστορία μας, αλλά ουσιαστικά τη δημιουργεί. Ο θύτης δεν αποκαλύπτεται εξαρχής. Το κοινό θα τον δει, όχι όμως και οι τηλεοπτικοί μας ήρωες.

Γύρω από αυτή την ιστορία, θα δούμε τα πάθη, τα λάθη, τους κρυφούς και φανερούς έρωτες μεταξύ των δύο οικογενειών, την μάχη εξουσίας στην περιοχή και τους ανθρώπους που συνδέονται με τα πρόσωπα του βασικού κορμού της ιστορίας.

Εκτός από τον κεντρικό πυρήνα των ηθοποιών που θα συμμετέχουν, με την Έλλη Τρίγγου, τον Γιώργο Γάλλο, τον Τάσο Νούσια και τον Νίκο Ψαρρά, έχουμε και τη συμμετοχή της Θέμις Μπαζάκα, της Μαρκέλλας Γιαννάτου και αρκετών άλλων ηθοποιών, τα ονόματα των οποίων, κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό. Μία από αυτές είναι και η Κατερίνα Λέχου, όπως η ίδια είχε αποκαλύψει πριν από μερικούς μήνες σε μία συνέντευξή της.

Και εδώ τη βλέπουμε για πρώτη φορά ως μαυροφορούσα Μανιάτισσα σε ένα διάλειμμα των γυρισμάτων.

lehou.jpg

Η Έλλη Τρίγγου είναι η Μάγισσα Θεοφανώ και όπως βλέπουμε και από τις πρώτες backastage φωτογραφίες, η μεταμόρφωσή της από την Ασημίνα των Άγριων Μελισσών σε μία Μανιάτισσα του 18ου αιώνα είναι εμφανής και εντυπωσιακή. Το highlight του ιδιαίτερου look της είναι και η κόμμωση εποχής στα μαλλιά της.

https://www.instagram.com/p/Crc3ikbgcmp

Ρόλο-έκπληξη ο οποίος κρατείται και ως επτασφράγιστο μυστικό είναι και εκείνος της Θέμις Μπαζάκα. Ωστόσο μέλη της παραγωγής μας παρουσίασαν κάποια στιγμή και μία φωτογραφία της, όπου πραγματικά είναι αγνώριστη. Με μακριά, άσπρα μαλλιά σε μία εντελώς μεταφυσική διάσταση.

Ο Λευτέρης Χαρίτος ο οποίος μας ξενάγησε σε ένα από τα μεσαιωνικά κάστρα της Καρδαμύλης το οποίο λειτουργεί ως φυσικό σκηνικό και μας εξήγησε πως ένα αντίστοιχο σκηνικό έχει στηθεί και στο κτήμα Νάσιουτζικ στα Σπάτα, το οποίο έχει στοιχίσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, καθώς εκεί έχει διαμορφωθεί αρχιτεκτονικά μία κανονική, δεύτερη Μανιάτικη πολιτεία.

https://www.instagram.com/p/CtPapadsups

Ο σκηνοθέτης ανέτρεξε και στο παρελθόν, όταν επέλεξε στην πρώτη ακρόαση την Έλλη Τρίγγου στον ρόλο της ως Ασημίνα στις Άγριες Μέλισσες, λέγοντας πως ήθελε εξαρχής να είναι και η πρωταγωνίστρια στη Μάγισσα: «Εδώ και τέσσερα χρόνια με την Έλλη είναι σα να έχουμε σχέση. Αυτού του είδους οι συνεργασίες, είναι πιο πολύ και από σχέση».

Τα κοστούμια εποχής που έχει αναλάβει η Τριάδα Παππαδάκη, ράφτηκαν ειδικά για τη σειρά με έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Δεν είναι εκθέματα κάποιου λαογραφικού Μουσείου, ή ανήκουν σε κάποιο βεστιάριο με vintage ρούχα.

https://www.instagram.com/p/CsYxOPtINGj

Υπάρχει μία πολυάριθμη τηλεοπτική ομάδα backstage για τη σειρά, γιατί εκτός από το ενδυματολογικό κομμάτι, υπάρχουν οι άνθρωποι των σκηνικών και της παραγωγής, εκείνοι που εκπαίδευσαν τους ηθοποιούς με τα άλογα και τα φροντίζουν, το team με τα όπλα και η ομάδα που έχει επιμεληθεί στην παραμικρή λεπτομέρεια τα props. Από σκεύη και εργαλεία της εποχής και αντικείμενα σπιτιού, μέχρι ό,τι μπορείς να φανταστείς, το οποίο δημιουργήθηκε εξαρχής, μόνο για τη σειρά.

Ο πάντα ολιγόλογος και ντροπαλός Γιώργος Γάλλος μετά τον εμβληματικό του ρόλο ως Μιλτιάδης Σεβαστός στις Άγριες Μέλισσες, έρχεται στη Μάγισσα με ένα διαφορετικό ρόλο και όπως μας είπε: «Είμαι πραγματικά πολύ ευτυχισμένος που συμμετέχω σε αυτή τη σειρά». Τον είδαμε στα γυρίσματα με στολή Μανιάτη προύχοντα και κουμπούρια στη μέση, να έχει μία μικρή αψιμαχία με τον Πειρατή Τάσο Νούσια. Και εικάζουμε πως δεν θα είναι η μόνη.

gallosgiorgos.jpg

Αναστάσης Ροϊλός: «Αυτό που πάθαμε όταν διαβάσαμε στην αρχή τις Άγριες Μέλισσες, εδώ το πάθαμε επί εκατό»

Ο Νικηφόρος των Άγριων Μελισσών, Αναστάσης Ροϊλός, τους τελευταίους μήνες αποφεύγει να ανεβάζει φωτογραφίες στο προφίλ του στο Instagram, προφανώς για να μην προδώσει τη νέα του εικόνα. Και εκείνος είναι γενειοφόρος Μανιάτης. Στη συνομιλία που είχαμε μαζί του δήλωσε ενθουσιασμένος για τον νέο του ρόλο.

https://www.instagram.com/p/CQEDEQ_lFEd

Και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η Μάγισσα, έχει καλογραμμένους χαρακτήρες, καλογραμμένο σενάριο. Αυτό λοιπόν που πάθαμε οι ηθοποιοί όταν διαβάσαμε το σενάριο από τις Άγριες Μέλισσες, εδώ το πάθαμε επί δέκα, επί πενήντα, όπως είπα στην Μελίνα. Είναι πολύ έντονο το συναίσθημα και ευτυχώς που είναι λίγα τα επεισόδια, γιατί είναι σημαντικό να έχουμε το χρόνο που αξίζει σε αυτή τη σειρά, για να βγει ένα αποτέλεσμα που να είναι αντάξιο.

Είναι μία σειρά που βασίζεται στη λεπτομέρεια και στα σύνολα και αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί στην ελληνική τηλεόραση. Η Έλλη Τρίγγου, η Μάγισσα, δεν συνδέεται μόνο με εμένα αλλά με όλους τους χαρακτήρες».

Νίκος Ψαρράς: «Είμαι ερωτευμένος με μία γυναίκα που δεν μπορώ να έχω»

Ο Νίκος Ψαρράς είχε δεχθεί την πρόταση για τη σειρά πριν από αρκετούς μήνες και ανέμενε την υλοποίησή της, αλλά είναι ο μόνος που δεν έχει αλλαγή στην εμφάνισή του. Και εξηγεί τον λόγο, δίνοντάς μας και ένα μικρό spoiler για τον ρόλο του.

https://www.instagram.com/p/CmHeyKjIMfC

«Όταν είδαμε τα δέκα πρώτα επεισόδια, όλοι μείναμε άφωνοι όχι μόνο με την πλοκή αλλά για τον τρόπο που θα τα γυρίσουμε. Στο πρώτο επεισόδιο γίνεται η παρουσίαση των χαρακτήρων και έχουμε την δολοφονία ενός παιδιού. Είναι κομβικός αυτός ο θάνατος για την ιστορία, γιατί όταν ξεκινάς με τον χαμό ενός μωρού 40 μόλις ημερών είναι πολύ άγριο. Είμαστε δύο μεγάλες οικογένειες της Μάνης οι οποίες αναγκάζονται να συμπεθεριάσουν. Η δική μου οικογένεια είναι πλούσια οικογένεια, καπετάνιοι και άρχουσα τάξη. Κάποια στιγμή οι τηλεθεατές θα καταλάβουν ποιος έχει κάνει το φόνο, αλλά εμείς ως ήρωες, θα το μάθουμε αργότερα.

Ο Κάνελλος που υποδύομαι, είναι ένας ρόλος που είναι παντού. Ξεκινά ως ο «ρεμπεσκές» της οικογένειας αλλά εξελίσσεται πολύ ωραία. Έχει ταξιδέψει πολύ στην Ευρώπη, για αυτό και είναι ο μόνος που θα δείτε ότι θα εμφανίζεται ξυρισμένος. Είναι γεροντοπαλίκαρο, γιατί είναι ερωτευμένος με μία γυναίκα που δεν μπορεί να έχει. Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες στο γύρισμα. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι αλλιώτικη, δεν είναι αυτή που μιλάμε κάθε μέρα. Επίσης, τα άλογα που χρησιμοποιούμε έχουν μία δυσκολία. Κάθε ηθοποιός έχει το άλογό του. Για δύο μήνες κάναμε όλοι μας ιππασία με συγκεκριμένο άλογο για να εξοικειωθεί μαζί μας στα γυρίσματα. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Το δικό μου άλογο είναι μία φοράδα και αυτή είναι η εποχή που τα άλογα «ερωτεύονται» και την ώρα που κάνουμε τις σκηνές, της «ορμάνε» τα αρσενικά».

Τάσος Νούσιας: «Η Κατερίνα Λέχου είναι η...συμπεθέρα μου»

Ο Τάσος Νούσιας θα ξανασυναντήσει την Κατερίνα Λέχου μετά τη συνεργασία τους στο «Νησί» και μεταξύ σοβαρού και αστείου μας είπε ότι θα είναι η...συμπεθέρα του στη σειρά. Οι ηθοποιοί όπως καταλαβαίνεις, είναι αρκετά φειδωλοί στο να αποκαλύψουν σεναριακά μυστικά του ρόλου αλλά και της Μάγισσας και μας μπέρδεψαν αρκετά για να μην χαλάσουν το σασπένς.

https://www.instagram.com/p/CTkMm7Uq8UV

Και όπως μας είπε: «Εδώ έχουμε μία συγκλονιστική γραφή από την Μελίνα και τον Πέτρο και παράλληλα έρχεται ισόποσα και ο Λευτέρης Χαρίτος. Με τον οποίο έχουμε ένα ανοιχτό ραντεβού από τις Άγριες Μέλισσες. Δεν το εκπληρώσαμε εκεί, το εκπληρώνουμε τώρα εδώ. Κάνω τον πειρατή στη σειρά. Είναι μία ξεχωριστή κατηγορία οι πειρατές της Μάνης, ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες νόρμες. Όλοι εμπλεκόμαστε με όλους στη σειρά. Είμαστε όλοι διαπλεκόμενοι (γελάει). Η πειρατική οικογένεια στην οποία και ανήκω, η σειριά όπως την ονομάζουμε, είναι μητριαρχική. Το κουμάντο το κάνουν οι γυναίκες. Με την Κατερίνα Λέχου το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι η...συμπεθέρα μου».

Photo credits: Instagram: @triadapapadaki @magissaofficialbackstage