Άρης Σερβετάλης-Έφη Μπίρμπα: Έχουν βρει τη χρυσή τομή στην κοινή προσωπική κι επαγγελματική τους ζωή

Γεωργία Βλαχοπούλου
Άρης Σερβετάλης-Έφη Μπίρμπα: Έχουν βρει τη χρυσή τομή στην κοινή προσωπική κι επαγγελματική τους ζωή
thomas daskalakis ndp photo agency thomasdask@yahoo.com

«Πηγαίνουμε προς την ίδια κατεύθυνση από παράλληλους δρόμους» έχει δηλώσει ο Άρης Σερβετάλης για εκείνον και τη σύζυγό του και αυτό είναι το πιο σημαντικό ένα ζευγάρι.

Ο Άρης Σερβετάλης, αν και το τηλεοπτικό κοινό τον ξεχώρισε μέσα από τους ρόλους του ως Λάζαρος στο «Είσαι στο ταίρι μου» και ως Φώτης στο «Singles», είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός κι αυτό το έχουν αποδείξει οι θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει αλλά και η ερμηνεία του στην ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού».

Ο ίδιος είναι αρκετά χαμηλών τόνων, παρά τις επιτυχίες του στην υποκριτική και κάτι που ίσως δεν ήξερες ή δεν θυμόσουν είναι πως είναι παντρεμένος με την Έφη Μπίρμπα - επίσης ηθοποιό αλλά και σκηνοθέτη, ενδυματολόγο και σκηνογράφο - από το 2009.

https://www.instagram.com/p/CdVAXB2Og36/

Οι δυο τους φαίνεται να έχουν βρει τη χρυσή τομή στην κοινή τους προσωπική αλλά και επαγγελματική ζωή κι αυτό φαίνεται και μέσα από τη συνεργασία τους αυτό το καλοκαίρι στη θεατρική παράσταση «Βατράχια», στην οποία εκείνος πρωταγωνιστεί κι εκείνη σκηνοθετεί. Δεν είναι βέβαια, η πρώτη φορά που οι δυο τους συνεργάζονται.

Ο Άρης Σερβετάλης έχει δηλώσει σε συνέντευξή του σχετικά με το πώς είναι να συνεργάζονται επαγγελματικά με τη σύζυγό του: «Η συνεργασία με την Έφη είναι πάντοτε ζητούμενο. Μας αρέσει και την επιδιώκουμε. Υπάρχουν εύκολα και δύσκολα, όπως σε όλα. Το εύκολο είναι ότι μπορείς να πεις πολλά πράγματα, κατευθείαν καταλαβαίνεις τι θέλει ο άλλος και γίνονται τα πράγματα πιο γρήγορα. Η δυσκολία είναι 24 ώρες το 24ωρο ασχολείσαι με τη δουλειά. Αλλά έτσι κι αλλιώς, η εργασία μας ακολουθεί και στο σπίτι όλο το 24ωρο».

Όπως θα δεις και από την gallery που ακολουθεί ο ένας στηρίζει τον άλλο σε κάθε βήμα.

Αυτό που τους έχει κάνει να είναι μαζί κι αγαπημένοι ακόμα και τόσα χρόνια μετά από εκείνη τη συνάντησή τους στο καφέ που τους «κούνησε συθέμελα», είναι όπως έχει πει ο ηθοποιός το ότι «πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση από παράλληλους δρόμους».

https://www.instagram.com/p/CJ_I2doAlkI/

Πιο αναλυτικά είχε δηλώσει: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό, η κοινή πίστη σε κάτι είναι ο κοινός μας παρονομαστής, έχουμε τον ίδιο στόχο. Πηγαίνουμε προς την ίδια κατεύθυνση από παράλληλους δρόμους, δεν χρειάζεται να ταυτίζεται ο ένας με τον άλλον. Αυτό είναι βέβαια ένας καθημερινός αγώνας. Πέφτεις, ξανασηκώνεσαι, και πάλι από την αρχή. Είναι όμως σημαντικό να υπάρχει αυτή η κοινή πίστη».

Η σχέση του με τον Θεό

Ο ηθοποιός όμως, έχει και μια ιδιαίτερη σχέση με την πίστη και τον Θεό. Χρειάστηκε να φτάσει στον «πάτο» για να μπορέσει όπως έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις του για να «ξανασηκωθεί» μέσα από την πίστη του.

«Πιστεύω. Κοίταξε, πηγαίνω στην εκκλησία σχεδόν κάθε Κυριακή, όταν μπορώ τουλάχιστον. Δεν είναι θέμα θρησκείας ή θρησκοληψίας, είναι θέμα πίστης. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να μηδενιστείς και να φτάσεις στον πάτο για να ξανασηκωθείς. Προέκυψε στην πορεία, έπειτα από μια σειρά καταστάσεων που έζησα και είδα τα πράγματα αλλιώς. Μικρός δεν πίστευα σε τίποτα. Ήμουν μηδενιστής».