Με μία φωτογραφία και τον αριθμό «4» η Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα θυμάται τον πατέρα της

Κατερίνα Μπούσιου
Με μία φωτογραφία και τον αριθμό «4» η Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα θυμάται τον πατέρα της

Σαν σήμερα «έφυγε» ένας σπουδαίος συνθέτης, μουσικός και άνθρωπος, αλλά και ο αγαπημένος πατέρας της Μαρίας Κλάρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Και εκείνη δεν τον ξέχασε. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Στην ψυχή, στη μνήμη, στα ακούσματα μας, πάντα ο Λαυρέντης. 

H απουσία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα δεν συνηθίζεται, όχι μόνο από τους χιλιάδες θαυμαστές της μουσικής του και τους εκατοντάδες φίλους του, αλλά πολύ περισσότερο από τους πιο δικούς του ανθρώπους. 4 χρόνια μετά σαν σήμερα, η μοναχοκόρη του Μαρία Κλάρα συγκινεί με την ανάρτησή της.

«Ο πατέρας μου ήταν ο έρωτάς μου»

Στα μέσα καλοκαιριού, ο κολλητός φίλος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύσης Τσακνής έκανε μία ιδιαίτερη συναυλία στη μνήμη του, στο Πτελεό Μαγνησίας, εκεί που βρήκε ξαφνικό θάνατο από ανακοπή πριν από 4 χρόνια σαν σήμερα.

Η κόρη του, δυστυχώς ήταν εκείνη που βρήκε τον πατέρα της, αφού είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Αυτή η εικόνα αλλά και όλη η ζωή μαζί του, δεν μπορεί να ξεχαστεί: «Μπορεί να ήταν δύσκολη αυτή τη στιγμή, όταν τον βρήκα και είχε «φύγει» αλλά νιώθω τυχερή και ευλογημένη που την έζησα» όπως είχε δηλώσει ένα χρόνο μετά.

Μαρία Κλάρα: Η κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα επέστρεψε στο Πτελεό και συγκινεί

Για τη Μαρία Κλάρα, τη σημαντικότερη γυναίκα της ζωής του μαζί με την σύζυγό του, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, έγραψε και το τραγούδι «Μάτια δίχως λογική». Eκείνη ήταν το αστέρι του, το Μαράκι του όπως την έλεγε, η μισή του ζωή.

Πριν από ένα χρόνο η Μαρία Κλάρα είχε μιλήσει στον Νίκο Συρίγο και στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» για την απουσία: «Δεν συνηθίζεται η απουσία του. Δεν πρόλαβα τα του πω όσα ήθελα, αλλά του τα λέω τώρα. Εάν κατέβαινε στη γη θα του έλεγα ότι ήταν ο πρώτος μου έρωτας, ο μεγαλύτερος».

Σήμερα, λιτά και λακωνικά η Μαρία Κλάρα με ανάρτησή της στο Facebook θυμάται ξανά τον μπαμπά της, τον Λαυρέντη όλων μας. Με μία φωτογραφία του από τη σκηνή, με χιλιάδες κόσμου να τον επευφημούν και εκείνη απλά να γράφει με γράμματα τον αριθμό, 4. Μα, τι άλλο να πει; Πώς να χωρέσει τόσα συναισθήματα για αυτή τη μέρα;

klara.jpg

Αρκετοί από τους followers της και θαυμαστές του πατέρα της, έγραψαν λόγια αγάπης για εκείνον και παρηγορητικά για εκείνη.

Η Μαρία Κλάρα πριν από λίγο καιρό είχε μοιραστεί και μία φωτογραφία από τον τελευταίο Αύγουστο του πατέρα της, ένα μήνα πριν φύγει από τη ζωή. Μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη στο σπίτι του στη Μύκονο, την οικογένεια του Λαυρέντη και στενούς τους φίλους.

KLARA3.jpg