Η ιστορία πίσω από την βραβευμένη φωτογραφία που η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε viral ξανά

Η ιστορία πίσω από την βραβευμένη φωτογραφία που η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε viral ξανά

H Σίσσυ Χρηστίδου έκανε μια ανάρτηση όλο νόημα στο Instagram. Η ιδιαίτερη ιστορία πίσω από τη βραβευμένη φωτογραφία που δημοσίευσε η παρουσιάστρια.

Πριν λίγες ώρες η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, δημοσιεύοντας μια βραβευμένη φωτογραφία από την άγρια φύση.

Η οικοδέσποινα του «Χαμογέλα και Πάλι» πόσταρε ένα Instagram-story όλο νόημα, με μια από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες άγριας φύσης της Alison Buttigieg, η οποία βραβεύτηκε πριν μερικά χρόνια ως η φωτογραφία της δεκαετίας.

H ιστορία πίσω από τη photo που η Σίσσυ Χρηστίδου έκανε ξανά viral

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια παλιά φωτογραφία που δείχνει δύο τσιτάχ να επιτίθενται σε μια αντιλόπη. Η εικόνα δείχνει το θήραμα να στέκεται ακίνητο ενώ τα αρπακτικά του επιτίθενται.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό στην εικόνα είναι η αντίδραση του Impala κατά την επίθεση. Η φωτογραφία έγινε viral λόγω της λεζάντας η οποία ανέφερε πως το ζώο προσπαθούσε να σώσει την οικογένειά του. Στην ανάρτηση αναφερόταν επίσης ότι η φωτογράφος που απαθανάτισε τη φωτογραφία σύντομα έπεσε σε κατάθλιψη. Και οι δύο ισχυρισμοί σχετικά με την εικόνα είναι εντελώς ψευδείς.

sissy2.jpg

«Η παραπάνω φωτογραφία κέρδισε τον τίτλο για την καλύτερη φωτογραφία της δεκαετίας και οδήγησε τη φωτογράφο σε κατάθλιψη. Τα τσιτάχ κυνήγησαν μία ελαφίνα και τα δύο μωρά της. Η μητέρα θα μπορούσε εύκολα να ξεφύγει από τα τσιτάχ αλλά αντ ‘ αυτού θυσίασε τον εαυτό της, ώστε τα παιδιά της να μπορούν να σωθούν. Στη φωτογραφία τη βλέπουμε να κοιτάζει τα μωρά της που τρέχουν ασφαλή, ενώ η ίδια είναι έτοιμη να γίνει κομμάτια», έγραψε πριν λίγες ώρες η Σίσσυ Χρηστίδου στη λεζάντα του Instagram-story της.

Το ιδιαίτερο θεματικό πάρτι έκπληξη της Σίσσυς Χρηστίδου που οργάνωσαν ο αδερφός & οι φίλοι της

H απάντηση της φωτογράφου

Σε παλαιότερη ανάρτησή της η φωτογράφος εξήγησε ότι απαθανάτισε τη φωτογραφία το 2013 στο Maasai Mara της Κένυας και έκπληκτη διαπίστωσε πως η ιστορία πίσω από την φωτογραφία είναι εντελώς διαστρεβλωμένη. Το Impala (αντιλόπη) σκοτώθηκε όταν η μαμά τσιτάχ δίδασκε στα μικρά της πώς να κυνηγούν.

My Stranglehold photo went viral with a completely ridiculous fake story accompanying it, and implications I fell into...

Posted by Alison Buttigieg on Monday, February 13, 2017

«Η φωτογραφία μου από το Stranglehold έγινε viral με μια εντελώς γελοία ψεύτικη ιστορία που τη συνόδευε και ανέφερε πως έπεσα σε κατάθλιψη αφού την τράβηξκα (σοβαρά ποιος σκέφτεται αυτό το χάλι;;;) - για να μην αναφέρουμε τις κατάφωρες παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων. Ο εντυπωσιασμός στα καλύτερά του - πλήρης μυθοπλασία, ώστε οι άνθρωποι να έχουν περισσότερα likes στη σελίδα τους. Η φωτογραφία με την ψεύτικη ιστορία έχει κοινοποιηθεί εκατοντάδες χιλιάδες φορές σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πλημμυρίζω από εκατοντάδες και εκατοντάδες μηνύματα που με ρωτούν αν είμαι ο «καταθλιπτικός φωτογράφος». Έχω επισημανθεί στο LinkedIn με την ψεύτικη ιστορία - αυτό θα κάνει θαύματα για την καριέρα μου. Σε τι άθλιο κόσμο ζούμε, γεμάτος ανόητους ευκολόπιστους ανθρώπους που διαδίδουν #fakenews σαν τρελοί», δήλωσε η γνωστή φωτογράφος.

Έτσι, οι ισχυρισμοί που ανέφεραν πως η μαμά αντιλόπη προσπαθούσε να προστατεύσει την οικογένειά της κατά την επίθεση από τα τσιτάχ ή ότι η φωτογράφος έπεσε σε κατάθλιψη δεν αληθεύουν και είναι εντελώς ψευδείς.

Πηγή κεντρικής: sissychristidou