Μάγισσα ή Σασμό είδαν οι γυναίκες; Τα νούμερα τηλεθέασης, η Φάρμα και η έκπληξη με τους Πανθέους

Κατερίνα Μπούσιου
Μάγισσα ή Σασμό είδαν οι γυναίκες; Τα νούμερα τηλεθέασης, η Φάρμα και η έκπληξη με τους Πανθέους

Το γυναικείο κοινό έδειξε σαφή προτίμηση στη νέα σειρά του ΑΝΤ1. «Μάγισσα», «Σασμός», «Φάρμα», «Γη της ελιάς», «Πανθέοι» και «Κάνε ότι κοιμάσαι», ανταγωνίστηκαν λεπτό προς λεπτό. 

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν ήταν σα να ξεκίνησε χθες με την πρεμιέρα και άλλων φαβορί και αουτσάιντερ του prime time. Σασμός, Μάγισσα, Οι Πανθέοι, η Γη της ελιάς, το Κάνε ότι κοιμάσαι αλλά και η επίσημη πρώτη της Φάρμας, ανταγωνίστηκαν για να επικρατήσουν στις εντυπώσεις και στο περιεχόμενο. Οι γυναίκες και το δυναμικό κοινό έβγαλαν νικητή, ενώ μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η πτώση μίας άλλης σειράς.

Οι γυναίκες είδαν Μάγισσα, αλλά έριξαν και μία κλεφτή ματιά στον Σασμό και τη Φάρμα

Η νέα σειρά «Η Μάγισσα» αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον και όπως ήταν φυσικό προσέλκυσε μεγάλη μερίδα του κοινού. 1.971.000 τηλεθεατές την παρακολούθησαν στη ζώνη προβολής της και ήρθε πρώτη. Χωρίς ωστόσο να χάνει τη μεγάλη του δυναμική ο «Σασμός» και χωρίς η επίσημη πρώτη του Λεωνίδα Κουτσόπουλου ως παρουσιαστής στη «Φάρμα», να περνούν απαρατήρητα.

Μικρή πτώση στα νούμερα τηλεθέασης είχε η «Γη της ελιάς» στο Mega, αλλά η σειρά που έχασε ένα πολύ μεγάλο μερίδιο τηλεθεατών ήταν οι «Οι Πανθέοι» στον ΣΚΑΙ και μάλιστα μία μέρα με ωραίες εξελίξεις στο επεισόδιο.

https://www.instagram.com/p/CxnTXwGI8hx/

Στον μέσο όρο του δυναμικού κοινού ο Σασμός τερμάτισε πρώτος με 18,8% με τη Μάγισσα να ακολουθεί με 17,4%. Όμως η Μάγισσα επικράτησε σε όλα τα γυναικεία κοινά, στη ζώνη της προβολής της.

Λέχου και Τρίγγου «μάγεψαν» το κοινό αλλά η «Μάγισσα» είχε στη θριαμβευτική πρεμιέρα της δύο λάθη

https://www.instagram.com/reel/CxoHghMIJVD/

Στις γυναίκες 25-54 ετών ήταν πρώτη με 21,2% με τον Σασμό δεύτερο με 18,4% όπως και στην κατηγορία γυναικών 18-24 ετών με 22,1% ενώ στην τρίτη κατηγορία γυναικών 45-54 ετών επίσης κυριάρχησε με 24,1%.

Η Φάρμα στο δυναμικό κοινό είχε 15,3% αλλά είχε μεγαλύτερο επεισόδιο από τις σειρές μυθοπλασίας τις οποίες ανταγωνιζόταν. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έκανε μία καλή αρχή στον φετινό τηλεοπτικό μαραθώνιο του ανταγωνισμού.

https://www.instagram.com/p/CxplSyNtecI/

Πτώση (αναμενόμενη) είχε η Γη της ελιάς μόνο στο δυναμικό κοινό (με 12.6%) αλλά κρατά ένα μεγάλο ποσοστό των πιστών τηλεθεατών της, ενώ η σειρά «Οι Πανθέοι» στον ΣΚΑΙ, τερμάτισε μόλις με 3,1%.

Στο κανάλι θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά πώς θα αλλάξουν τη δομή της σειράς, γιατί είναι μία παραγωγή που αξίζει να προχωρήσει πιο δυναμικά. Πολύ κοντά σε αυτά τα ποσοστά ήταν και το «Κάνε ότι κοιμάσαι» στην ΕΡΤ, με 2,6%, αλλά αυτή τη σειρά όλοι μας την παρακολουθούμε μέσω Ertflix.

Αυτού του είδους τη μάχη σε νούμερα τηλεθέασης, θα την δούμε να επαναλαμβάνεται αρκετές φορές φέτος. Έχουμε πληθώρα σειρών μυθοπλασίας (όλες αξιόλογες) και ακόμη μειωμένο ενδιαφέρον των τηλεθεατών να είναι για πολλή ώρα μπροστά στους δέκτες τους.

Yπάρχει όμως, μία τάση για το καινούργιο, για τη νέα οπτική, για σειρές διαφορετικές. Για αυτό είναι σχεδόν βέβαιο, πως θα «κλονιστούν» όσες σειρές συνεχίζουν για δεύτερη ή τρίτη χρονιά, αν δεν έχουν κάτι ενδιαφέρον να διηγηθούν.

Όμως υπάρχουν και δύο σειρές που ετοιμάζονται να κάνουν ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη. Το «Ναυάγιο» στο Mega και το «Προξενιό της Ιουλίας» . Και αυτές οι παραγωγές θα προκαλέσουν αίσθηση στις ώρες προβολής τους, όταν όλοι οι άλλοι θα ρίχνουν τίτλους τέλους.