Η Μαίρη Συνατσάκη εξήγησε σε βίντεό της τον λόγο που επέλεξαν κρεβάτι κι όχι κούνια για την Ολίβια

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Μαίρη Συνατσάκη εξήγησε σε βίντεό της τον λόγο που επέλεξαν κρεβάτι κι όχι κούνια για την Ολίβια

Στο νέο της βίντεο στο Youtube η Μαίρη Συνατσάκη έδειξε τις αλλαγές που έκανε στο σπίτι της με τους γονείς, την αδερφή και τη φίλη της Ντορέττα να είναι εκεί για να τη βοηθήσουν.

Η Μαίρη Συνατσάκη μετά από περίπου δύο μήνες έκανε νέο βίντεο στο YouTube. H ίδια εξήγησε πως ο λόγος που είχε να ανεβάσει κάποιο βίντεο στο κανάλι της από το καλοκαίρι, δεν ήταν το ότι πήγε διακοπές αλλά ότι στην αρχή λόγω των πυρκαγιών που ξέσπασαν στη χώρα και αργότερα των πλημμύρων και του θανάτου του 36χρονου στον Πειραιά, το κλίμα ήταν πολύ «βαρύ» για όλους.

Η Μαίρη Συνατσάκη είναι ένα άτομο με βαθιά ενσυναίσθηση άλλωστε, και όπως ανέφερε προσπαθεί πολλές φορές μέσα στη μέρα και με όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία να διατηρήσει την αισιοδοξία της. Γι' αυτό έφτιαξε πρόσφατα κι ένα κανάλι στο Viber, όπου θα μοιράζεται μηνύματα ή εικόνες που θα φτιάχνουν τη μέρα σε όποιν κάνει subscribe.

https://www.instagram.com/p/CxVXoN6MuOW/

Η «εσωτερική μετακόμιση» και οι βοηθοί της

Στο νέο της βίντεο λοιπόν, η Μαίρη Συνατσάκη αποφάσισε να μας δείξει κάποιες αλλαγές που έκανε στο σπίτι της με τον Ίαν Στρατή το καλοκαίρι, όσον αφορά το δωμάτιο ντουλάπα που είχε αλλά και το δωμάτιο της μικρής Ολίβιας.

https://www.instagram.com/p/CqQEEAQrNXn/

Έτσι ξεκίνησε να μας δείχνει πώς μετέφεραν τις χαρακτηριστικές λευκές ντουλάπες με τα διάφανα τζάμια που είχε για τα παπούτσια της προς το σαλόνι, εκεί που ήταν η θέση του γραφείου τους με τον Ίαν Στρατή, ώστε να μπουν τα δικά του πράγματα στο δωμάτιο - αποθήκη που είχε. Η όλη «εσωτερική μετακόμιση», όπως την είπε στο βίντεό της η ίδια, έγινε με τη βοήθεια των ανθρώπων της. Πέρα από τον Ίαν Στρατή δηλαδή βρέθηκαν εκεί για να τη βοηθήσουν οι γονείς της, η αδερφή της Αλίκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου, που εκτός από κολλητή της φίλη θα είναι και νονά της μικρής Ολίβιας.

Αφού, μεταφέρθηκαν τα πράγματα η Μαίρη Συνατσάκη, έδειξε το δωμάτιο της κόρης της με τον τραγουδιστή για πρώτη φορά και εξήγησε τις διάφορες αλλαγές που έκαναν εκεί καθώς εκείνη μεγαλώνει. Όπως ίσως έχεις προσέξει, η μικρή Ολίβια δεν κοιμήθηκε ποτέ σε κούνια αλλά εξ αρχής είχε το κρεβατάκι της το οποίο είναι Μοντεσοριανού τύπου και ακουμπάει στο πάτωμα.

https://www.instagram.com/p/Cvjw9hbr1LR/

Στην αρχή λοιπόν, το κρεβατάκι αυτό είχε τα προστατευτικά γύρω γύρω, τα οποία όμως, η Μαίρη Συνατσάκη, όπως έδειξε μετά τους 6 - 7 μήνες τα αφαίρεσε και πρόσθεσε κάποια μαξιλαράκια γύρω από αυτό και σε επίπεδα έτσι ώστε να μπορεί να κατεβαίνει η μικρούλα με ευκολία και ασφάλεια από το κρεβάτι της όποτε θέλει. Από το δωμάτιο αφαίρεσε και την καρέκλα θηλασμού, όπως και την αλλαξιέρα που είχε φτιάξει ο μπαμπάς της, ενώ μετέφερε την κάμερα που είχε για να την βλέπει αλλά κι ένα φωτιστικό σε ψηλό ράφι γιατί η Ολίβια ξεκίνησε την εξερεύνηση.

Ο λόγος που έκαναν αυτή την επιλογή για την κόρη τους εκείνη κι ο Ίαν Στρατής ήταν το γεγονός πως τους ταίριαζε περισσότερο σαν φιλοσοφία, χωρίς να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα είναι λάθος. Χαρακτηριστικά είπε: «Το δικό μας το παιδί, η προσωπικότητά του κι έτσι όπως την ζήσαμε, φάνηκε να της ταιριάζει αυτή η ανεξαρτησία και να έχει τον χώρο της έτσι διαμορφωμένο που να είναι απολύτως ένα «ναι δεν πειράζει τίποτα να ακουμπήσεις εδώ..ναι..ναι εκεί, πήγαινε εκεί...». Ένας χώρος που να μην έχει «όχι» και «μη». Είναι έτσι διαμορφωμένο το δωμάτιό της που να είναι παντού «ναι πήγαινε, ακούμπα, πιάσε...». Αυτός ήταν ο στόχος».