2 μεταμορφώσεις και ένα «Ναυάγιο» με Παντούση και Χρυσοστόμου που λατρέψαμε από το πρώτο λεπτό

Κατερίνα Μπούσιου
2 μεταμορφώσεις και ένα «Ναυάγιο» με Παντούση και Χρυσοστόμου που λατρέψαμε από το πρώτο λεπτό

«Αγαπημένος καπετάνιος Κακούρης»: Σαρωτική πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο για το «Ναυάγιο» και το κοινό στο Twitter, δεν ήξερε ποιον ηθοποιό να πρωτοθαυμάσει. 

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός για τις σειρές μυθοπλασίας. Και μέσα σε σχεδόν 3 ώρες που κράτησε το διπλό επεισόδιο της σειράς «Το Ναυάγιο» στην πρεμιέρα της, κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο βρήκε ελάχιστα ψεγάδια και πολλές αφορμές για «μπράβο». Σε αυτή τη δυναμική αρχή είχαμε δύο μεταμορφώσεις και δύο ζευγάρια που έκαναν αίσθηση. Λατρεία στο Twitter για Χρυσοστόμου - Παντούση και No1 trend από τα πρώτα λεπτά.

pantousi.jpg

Το σωστό timing και το σωστό team

Το «Ναυάγιο» στο Mega πέτυχε χθες σε μεγάλο βαθμό αυτό που άλλες σειρές μυθοπλασίας δεν κατάφεραν φέτος. Να συστήσουν στο κοινό την ιστορία τους από το πρώτο επεισόδιο, με πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή και σκηνές που ήταν από μόνες τους ξεχωριστά μικρότερα επεισόδια. Εκεί κρίνεται μία σειρά. Να καταφέρει να σε παρασύρει στο τηλεοπτικό της ταξίδι χωρίς να έχεις προλάβει καν να κάνεις δεύτερη σκέψη.

Κάποιοι σεναριογράφοι και σκηνοθέτες αυτό, δεν το κατάφεραν φέτος. Και το κοινό δεν έχει και πολύ χρόνο για πολλές δεύτερες ευκαιρίες.

Την ιστορία της σειράς σου την έχω ήδη αναφέρει, γιατί αφορά το ναυάγιο της Φαλκονέρας τη δεκαετία του '60. Έχουν γίνει κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα και ονόματα, ακόμη και του πλοίου στη σειρά, γιατί αυτή η ιστορία, είναι ένα γεγονός, που πονά στην Κρήτη πολλές οικογένειες και τους συγγενείς τους.

Το Ναυάγιο δεν είναι μόνο μία τραγωδία: 3 ιστορίες αγάπης και 4 άνθρωποι «κλειδιά» στη νέα σειρά

https://www.instagram.com/reel/Cx2v4kVMikq/

Η παραγωγή στήνοντας τη σειρά, έστησε 7 ισοδύναμες παράλληλες ιστορίες που θα συνδεθούν με το ναυάγιο. Εντός και εκτός πλοίου. Επιλέγοντας ηθοποιούς που μοιάζουν εν δυνάμει όλοι πρωταγωνιστές.

navagio5.jpg

Γνωστοί από άλλες σειρές του παρελθόντος αλλά σε νέους ρόλους και μεταμορφώσεις. Μία από αυτές ήταν της Αμαλίας Καβάλη. Δεν ήταν μόνο υποκριτική, ήταν και στην εμφάνιση. Η Ουρανία από τις Άγριες Μέλισσες εντελώς διαφορετική.

kavali.jpg

Η δεύτερη μεταμόρφωση, αυτή τη φορά υποκριτική, αφορούσε στον Λεωνίδα Κακούρη. Ως κρητικού καπετάνιου που μεταφέρει ένα ζευγάρι από τα Κύθηρα στην Κρήτη για ταξιδέψει με το πλοίο στην Αθήνα και του εμπιστεύεται και την κόρη του. Επιτέλους όπως είδαμε τον ηθοποιό, στον ρόλο ενός καλού και όχι κακού. Του πήγαινε μάλιστα αρκετά η κρητική προφορά.

Το πρώτο ζευγάρι που ήδη λάτρεψε το κοινό είναι εκείνο της Αναστασίας Παντούση και του Γιώργου Χρυσοστόμου. Ως Ειρήνη και Απόστολος. Αυτούς μεταφέρει και ο Λεωνίδας Κακούρης στην Κρήτη. Έχουν χημεία, τους έχουν δώσει ωραίους διαλόγους και είναι ήδη έτοιμοι για το δράμα που έρχεται χωρίς να το γνωρίζουν. Εννοώ πως είναι δύο ηθοποιοί που μπορούν εύκολα να αποδώσουν τα δύο αντίθετα συναισθήματα. Υπερσιπ ζευγάρι όπως λέει και το Twitter.

Αξίζει να σου αναφέρω πως ο σκηνοθέτης της σειράς Γιάννης Χαριτίδης έχει δημιουργήσει μία μικρή κινηματογραφική ταινία με τηλεοπτικά δεδομένα. Ωραία προσέγγιση στη φωτογραφία και στην τοποθέτηση κάθε σκηνής. Έχει τοποθετήσει σχεδόν ισάξια όλους τους ηθοποιούς αλλά σε σκηνές με νόημα.

Στις σκηνές του ναυαγίου που θα δούμε στη συνέχεια είχε την πολύτιμη βοήθεια της Frog Team Squat από την Νότια Αφρική, εξπέρ στις σκηνές δράσης όλων των ειδικοτήτων και έχουν ήδη συνεργαστεί με τη σειρά του Netflix «One piece» και του «The Crown».

Πεζοναύτες, εκπαιδευτές καταδύσεων, δύτες, καπετάνιοι και χειριστές υποβρύχιων καμερών ανέλαβαν να προετοιμάσουν τους πρωταγωνιστές της σειράς «Το Ναυάγιο» για τις συγκλονιστικές σκηνές κατά τη βύθιση του πλοίου «Φοίνιξ».