Η Έρρικα Πρεζεράκου αποχωρίστηκε τα πολύ μακριά μαλλιά της και είναι έτοιμη για ένα μεγάλο βήμα

Η Έρρικα Πρεζεράκου αποχωρίστηκε τα πολύ μακριά μαλλιά της και είναι έτοιμη για ένα μεγάλο βήμα

Οι εξελίξεις στην υγεία της, αλλά και στη ζωή της αδερφής της.

Από όποιον πολιτικό- κομματικό χώρο κι αν προέρχεται κάθε μια από εμάς, πρέπει να παραμερίζουμε τις ιδεολογίες αυτές όταν έχουμε να κάνουμε με μια γυναίκα που αποφασίζει να ασχοληθεί με την πολιτική. Παρόλο που έχουμε 2023, εξακολουθεί ο στίβος αυτός να αποτελεί αυστηρά ανδροκρατούμενο περιβάλλον- τόσο μάλιστα που θεσπίστηκε ειδική ποσόστωση προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι κάθε παράταξη θα έχει μια υγιή αναλογία ανδρών και γυναικών υποψηφίων.

Έτσι λοιπόν καλοδεχθήκαμε και τη συμμετοχή της Έρρικας Πρεζεράκου με τα κοινά, η οποία λαμβάνει μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές παλεύοντας για το δικό της όραμα και διεκδικώντας την προσοχή και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η γνωστή πρώην πρωταθλήτρια στίβου είναι αναμφισβήτητα μια γυναίκα που έχει ζήσει πολλά, που έχει γνωρίσει τη ζωή από όλες της τις πλευρές και έχει στεφθεί νικήτρια.

Η Έρρικα Πρεζεράκου στο empowerment μήνυμά της προς τη Μαρία Σάκκαρη λέει τη μαγική λέξη «αξίζω»

https://www.instagram.com/p/Cuv5njcMSl0/

Πιο «αυστηρό» look

Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο και αν θα το έκανε έτσι κι αλλιώς, ασχέτως του αν αποφάσιζε να πολιτευθεί δηλαδή ή όχι, αλλά η Έρρικα Πρεζεράκου υιοθέτησε ένα νέο, πιο αυστηρό και κομψό look. Αφήνοντας πίσω της στο καλοκαίρι τις μακριές, ηλιοκαμένες μπούκλες της, τα έκοψε σε ένα μεσαίου μήκος ύψος- λίγο πιο μακριά από το να θεωρηθούν «μακρύ καρέ» ή αλλιώς lob, αλλά και λίγο πιο κοντά από το να τα κατατάξουμε στα μακριά.

Με σχεδόν μηδαμινό φιλάρισμα, τη βοηθά να δείχνει πιο αποφασιστική, με πυγμή και δυναμισμό.

Οι εξελίξεις με το χέρι της και οι επεμβάσεις

Πριν από τρία χρόνια, μείναμε όλοι άναυδοι όταν μάθαμε πως ο τραυματίας του σκάφους του οποίου τα δάχτυλα πιάστηκαν στην προπέλα, ήταν η γνωστή σε όλους αθλήτρια. Το συμβάν έγινε στην Κύθνο τον Αύγουστο του 2020 και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί το χέρι της και να χάσει το ένα της δάχτυλο. «Κάθε σοκαριστική εμπειρία, όπως αυτή που βίωσα, προφανώς και σε ταρακουνάει εσωτερικά και αναθεωρείς και αλλάζεις αρκετά, αλλά η αλλαγή είναι μονόδρομος για την εξέλιξη. Σημασία δεν έχει η πρόκληση, αλλά πώς θα σταθείς απέναντι σε αυτή», θα δηλώσει αργότερα η ίδια στο ένθετο On Time και τη Σάσα Σταμάτη προσθέτοντας, «Φροντίζω πολύ το χέρι μου, το δυναμώνω όσο μπορώ. Ό,τι μας συμβαίνει, χρειάζεται να το αγκαλιάζουμε. Έχω ακόμη κάποιες επεμβάσεις, αλλά πιο μικρές».

https://www.instagram.com/reel/CyEbKFusFkk/

Η Αναστασία και ο μικρός της αδερφός

Μια ακόμη εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την αθλήτρια ήταν όταν έφυγε από τη ζωή η μικρή της ανιψιά, η κόρη της αδερφής της, Αναστασία. Το πανέμορφο κοριτσάκι έπασχε από την πιο επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου, η οποία είναι γνωστή και ως dipg, μετά από αρκετούς μήνες κατά τους οποίους η ιστορία της είχε συγκινήσει ολόκληρη τη χώρα. Δεν ήταν λίγοι όσοι προσπάθησαν να συνεισφέρουν και οικονομικά, προκειμένου να βοηθήσουν την οικογένεια με τις εξαιρετικά υψηλού κόστους θεραπείες στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί η μικρή Αναστασία. Τελικά, το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, και μετά από πολύ γενναίο αγώνα, η μικρή Αναστασία «έφυγε».

2 χρόνια μετά τον χαμό της Αναστασίας η αδερφή της Έρρικας Πρεζεράκου γέννησε και δίνει ελπίδα ζωής

Η αδερφή της Έρρικας Πρεζεράκου λοιπόν, Ξένια, μάς γνωστοποίησε πριν από έναν μήνα περίπου (και δύο χρόνια μετά τον χαμό της μικρής της), ότι έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Φωτογραφίζοντας το μωρό να κοιμάται, έγραψε στη συγκινητική της λεζάντα: «Σεπτέμβρης 11 2023. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα των παιδιών στο σχολείο, σήμερα η Αναστασία μας θα πήγαινε Πέμπτη Δημοτικού, θα ήταν τόσο χαρούμενη που θα συναντούσε τους συμμαθητές της και θα λέγανε για τις καλοκαιρινές τους περιπέτειες. Σήμερα όμως είναι μια μέρα μουδιασμένη , πολύς κόσμος, πολλά παιδιά δεν θα μπορέσουν να πάνε στα σχολεία τους, κάποιοι συνάνθρωποι μας είναι αντιμέτωποι με την απώλεια των ανθρώπων τους, των σπιτικών τους και του βίου τους.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που απλώνουν το χέρι τους να βοηθήσουν, να στηρίξουν αυτόν που πονάει. Έτσι σε εμάς, βρέθηκε στο δρόμο μας ο Δρ Ioannis Kalogirou που έδωσε όλη την φροντίδα του και σαν προσωπικό του στοίχημα ανέλαβε να μας βοηθήσει να έρθει ένα νέο μέλος στην οικογένεια μας. Στο δύσκολο αυτό εγχείρημα χρειάστηκε η πολύτιμη συνεισφορά πολλών καλών ανθρώπων που στήριξαν με επαγγελματισμό και ανθρωπιά , δυο τραυματισμένους γονείς.

Anastasia Nomikou ήσουν πάντα εκεί , με υπομονή και συνέπεια. Κωνσταντίνα Νούσια EimaiMaia.gr ήσουν η δύναμη μας, ο καθοριστικός παράγοντας ώστε να μην δημιουργηθεί ακόμα μια τραυματική εμπειρία, σεβόμενη την κατάσταση και μπαίνοντας μπροστά σε κάθε δυσκολία. Ilona Tsipoura ήσουν η ήρεμη βοηθός , το απαλό χάδι και η συνεχής αθόρυβη παρουσία. Δρ Σταύρος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (ο άνθρωπος πίσω από κάθε δύσκολο γυναικολογικό χειρουργείο - υπέρ πολύτιμος). Τέλος ευχαριστούμε τον Όμιλο Ιασώ Iaso General για την εξαιρετική φιλοξενία και παροχή ιατρικής φροντίδας. Σας ευχαριστούμε όλους που αυτή την στιγμή έχουμε στην αγκαλιά μας τον αδερφό της Αναστασίας».

Η σχετική ανάρτηση

https://www.instagram.com/p/CxDnQO8KsiS/