Ένα ποστ του Δεληβοριά έγινε δίκαια viral και η απάντηση του Φοίβου σε σχόλιο τα είπε όλα

Ένα ποστ του Δεληβοριά έγινε δίκαια viral και η απάντηση του Φοίβου σε σχόλιο τα είπε όλα

Ο 50χρονος Φοίβος Δεληβοριάς είπε μια μεγάλη αλήθεια για την απώλεια του τηλεοπτικού Chandler Bing και το ποστ του μοιράστηκε 

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Matthew Perry σε ηλικία 54 ετών στο τζακούζι του μέσα στο σπίτι του στο Beverly Hills, κάνει από χθες (29 Οκτωβρίου 2023) τον γύρο του κόσμου.

Εκατομμύρια fans από τα Φιλαράκια δεν έκρυψαν τη θλίψη τους για την απώλεια του τηλεοπτικού Chandler Bing και ένα αναπάντεχο ποστ για τον θάνατο του Perry από τον Φοίβο Δεληβοριά μοιράστηκε από προφίλ σε προφίλ στο Facebook.

1698656542269-783116584-foivos.jpg

«Οι φίλοι να γίνουν η άλλη οικογένεια»

Ο 50χρονος τραγουδοποιός είπε μια μεγάλη αλήθεια για το τι σημαίνει για όλους εμάς που τον αγαπήσαμε ως Chandler στα Φιλαράκια.

«Για πολλά αληθινά πρόσωπα που κάθισαν μαζί μας κάποτε στον ίδιο καναπέ, δεν θα στενοχωρηθούμε τόσο. Στον Τσάντλερ ακουμπήσαμε πολλά απ’αυτά που είχαμε μέσα μας και δεν το ξέραμε καν. Την δυσαρέσκεια απέναντι σε οτιδήποτε μας έκλεβε τα νιάτα, τα αστεία που δεν σκεφτήκαμε πρώτοι, την πολυθρόνα απ’την οποία τελικά κάποια στιγμή βίαια σηκωθήκαμε.

Φεύγοντας, είναι σα να χάνεται κι εκείνο το όνειρο: οι φίλοι να γίνουν η «άλλη» οικογένεια, το επιτραπέζιο η απόλυτη περιπέτεια, η εξιστόρηση μιας κωμικής ερωτικής βραδιάς να ξεπερνάει ως βίωμα τον ίδιο τον έρωτα. Σήμερα σκέφτομαι όσες φίλες και φίλους μοιραστήκαμε αυτό το μετεφηβικό τηλεοπτικό λούνα παρκ. Και θέλω ειλικρινά να τους στείλω συλλυπητήρια-δεν μπορεί να είναι τυχαίο που η είδηση μας βρήκε Κυριακή μεσημέρι», έγραψε χαρακτηριστικά ο Φοίβος.

Γίνεται να πενθούμε για κάποιον που δεν γνωρίζουμε;

Σου θυμίζουμε πως σε ερώτησή μας στη Μαρίνα Μόσχα, ψυχολόγο, MA Κλινικής Ψυχολογίας και ψυχοθεραπεύτρια μας εξήγησε πώς ακριβώς λειτουργεί ο μηχανισμός πένθους και θρήνου για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζουμε προσωπικά και τι κινητοποιεί τη συλλογή θλίψη.

«Πράγματι, όσο και να φαίνεται περίεργο, είναι δυνατό να θρηνούμε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζουμε προσωπικά και δεν έχουμε σχέσεις μαζί του. Έναν άνθρωπο που τον γνωρίζουμε αρκετά μέσα από την εικόνα που έχει δημιουργήσει γύρω από το όνομά του και που έχουμε ταυτιστεί μαζί του. Έναν άνθρωπο που έχουμε συνδεθεί – θυμάμαι για παράδειγμα τον θάνατο του David Bowie, πόσο είχα στενοχωρηθεί. Προφανώς δεν τον γνώριζα προσωπικά, αν και θα το ήθελα, μεγάλωσα όμως με τα τραγούδια του, σημάδεψε τα σχολικά μου χρόνια, την εφηβεία μου, ερωτεύτηκα μαζί του, έκλαψα μαζί του», τονίζει η ειδικός.

Μπορεί επίσης, να μας θυμίζει ένα δικό μας άνθρωπο, τους γονείς μας, ένα συγγενή μας, κάποιον με τον οποίο τον έχουμε «ταιριάξει», σαν να χάνουμε εκείνον τον δικό μας άνθρωπο.

Μπορεί να έρχονται στην επιφάνεια διάφορες παλαιότερες δικές μας βιωματικές εμπειρίες που τις αναβιώνουμε μέσα από μία τέτοια κατάσταση. Μπορεί να έρχονται στην επιφάνεια φοβίες μας, άγχη, γύρω από έναν επικείμενο θάνατο για ένα δικό μας άτομο με κακή υγεία, τον θάνατο των γονιών ή ακόμη και τον δικό μας θάνατο.

Υπάρχει και η συλλογική θλίψη, όπου νιώθουμε την απώλεια ενός δημόσιου προσώπου και θέλουμε ενσυναισθητικά να συνεισφέρουμε και εμείς «κάτι» με τον δικό μας τρόπο. Παράδειγμα, φαντάζομαι ότι αρκετοί έχετε αναρτήσει στα social media τη σκέψη σας ή μία αφιέρωση σε ένα δημόσιο πρόσωπο που έφυγε από τη ζωή, συμμετέχοντας με τον τρόπο σας στο πένθος. Κάτι μας αφήνει, κάπως μας επηρεάζει, ζούμε το παράδοξο: δεν τον γνωρίζουμε αλλά και τον γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τη ζωή και το βίο ενός δημόσιου προσώπου που πιθανόν να μην γνωρίζουμε για τον γείτονα που μένει δίπλα μας. Κάπως ταυτιζόμαστε μαζί του, κάτι νιώθουμε να μας συνδέει, κάπως έχει σημαδέψει τη μνήμη, το συναίσθημα και την αίσθηση γύρω από το άτομό του.

Η απάντηση στο αιχμηρό σχόλιο:

foivos1.jpg

Η ανάρτηση αυτή του Φοίβου προκάλεσε πολλά σχόλια και ανάμεσά τους υπήρξε και ένα αιχμηρό σχόλιο για τον πόλεμο που μαίνεται στη Γάζα. Κι εκεί όμως ο Δεληβοριάς δεν άφησε αναπάντητο το σχόλιο αυτό παίρνοντας σαφή θέση.

Είναι φυσιολογικό να πενθούμε κάποιον που δεν γνωρίζουμε;

Γιατί δεν έχουν αντιδράσει ακόμα οι συμπρωταγωνιστές του Perry στα Φιλαράκια:

Η Page Six, μιλώντας με άτομα κοντά στους Cox, Shwimmer, Le Blanc, Aniston και Kudrow ανέφερε πως οι ηθοποιοί πενθούν τον ξαφνικό θάνατο του αδερφού τους Matty, γιατί για εκείνους ο 54χρονος ήταν αδερφός και ετοιμάζουν μια κοινή δήλωση για την απώλειά του.