Στο Προξενιό της Ιουλίας μία προδοσία και ένα ύπουλο σχέδιο συγκάλυψης ανατρέπει τα πάντα

Κατερίνα Μπούσιου
Στο Προξενιό της Ιουλίας μία προδοσία και ένα ύπουλο σχέδιο συγκάλυψης ανατρέπει τα πάντα

Το μεγάλο μυστικό της μαμάς Στάσας βγαίνει στην επιφάνεια. Το Προξενιό της Ιουλίας μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση του. 

Η τηλεοπτική Ιουλία όπως αναφέρεται και στο ομότιτλο βιβλίου του Γιώργου Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας», είναι μία τραγική ηρωίδα. Και από την πρώτη στιγμή έχουμε όλοι καταλάβει τη μοίρα της. Και τον κατά βάθος σκληρό της χαρακτήρα. Θα το διαπιστώσεις σύντομα, γιατί προδίδει με τον χειρότερο τρόπο τον έρωτά της και συγκαλύπτει με ένα συντονισμένο κρυφό σχέδιο, το πιο σημαντικό μυστικό της. Αυτό δεν το καταφέρνει ωστόσο η μητέρα της Στάσα για τη δική της ζωή.

Η Ιουλία καταδίδει τον πατέρα του Γρηγόρη και όλα τελειώνουν

Το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, θα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί στην εξέλιξη του Προξενιού της Ιουλίας. Όλοι με κάποιον τρόπο προσπαθούν να προστατέψουν τις οικογένειές τους, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός σκοπός. Ο σκοπός ως γνωστόν, αγιάζει τα μέσα τις περισσότερες φορές.

Ο Γρηγόρης θέλει να καλύψει τον πατέρα του που είναι δολοφόνος. Πια ο Στράτος (Αδάμ Μπουσδούκος) αφήνεται ελεύθερος από την αστυνομία, ελλείψει ενοχοποιητικών στοιχείων. Όμως ο Δημήτρης Αλεξανδρής ως διοικητής της αστυνομίας καραδοκεί. Και προσπαθεί να βρει τον τρόπο για να τον ξανασυλλάβει.

Ένα λάθος καταστρέφει μία ζωή: Στο προξενιό της Ιουλίας ξεκινά ένας γάμος με βία και σκοτάδι

Η μόνη λύση είναι η Ιουλία. Η οποία ήταν μαζί με τον Γρηγόρη εκείνο το βράδυ και ξέρει πως ο δικός του πατέρας δολοφόνησε τον δικό της. Η πίεση που θα λάβει από τη μαμά Στάσα, τον αδελφό της αλλά και την αστυνομία για να πει την αλήθεια θα είναι μεγάλη.

Και η προδοσία είναι πια μονόδρομος. Ξέρει πως αυτό σημαίνει το τέλος του έρωτά τους αλλά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.

https://www.instagram.com/reel/CvhdQBSIDqF/

Η εγκυμοσύνη της καθοδηγεί τις κινήσεις της από εδώ και πέρα. Αν φανερωθεί, θα καταστραφούν όλα ανάμεσα στις δύο οικογένειες. Σκέψου το δίλημμα που είχε και η Αργυρώ στον Σασμό. Παρόμοια περίπτωση.

Για αυτό και με τη βοήθεια της δολοπλόκας μητέρας της επισπεύδουν τον γάμο με τον Γιωρίκη. Αν το καλοσκεφτείς και εκείνος αλλά και ο Γρηγόρης είναι τα θύματα στην όλη υπόθεση.

https://www.instagram.com/p/Cyocowus3pk/

Η Στάσα τα οργανώνει όλα γρήγορα και με προσοχή. Το προξενιό τελειώνει παρά τις αντιδράσεις και ορίζεται ημερομηνία γάμου. Η ίδια βέβαια έχει έναν ακόμη λόγο για να απομακρυνθεί από την οικογένεια του Γρηγόρη, την οικογένεια Ραζίνη. Καθώς στο παρελθόν είχε κρυφή σχέση με τον πατέρα του.

Κάποια στιγμή θα δούμε μία συνάντηση Στράτου και Στάσας. Και θα δικαιολογηθεί σεναριακά, η επιμονή της να αλλάξει τη μοίρα της κόρης της. Δεν θέλει να παντρευτεί τον γιο του μεγάλου της έρωτα και θέλει να μείνει κρυφό αυτό το παρελθόν.

Αυτό όμως δεν θα κρατήσει για πολύ. Κάνενα μυστικό (ειδικά στις σειρές μυθοπλασίας) δεν παραμένει για πολύ, ως μυστικό. Πάντως ο συγκεκριμένος ρόλος αποδίδεται υπέροχα από την Ελισάβετ Μουτάφη. Της ταιριάζει και θα το δεις και στη συνέχεια.

https://www.instagram.com/reel/CyQaqBzND-w/