Ελένη Φουρέιρα και Νατάσσα Μποφίλιου μίλησαν για τη μητρότητα από δύο διαφορετικές πλευρές

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ελένη Φουρέιρα και Νατάσσα Μποφίλιου μίλησαν για τη μητρότητα από δύο διαφορετικές πλευρές

Πόση πίεση μπορεί να νιώσει μια γυναίκα λέγοντας πως προσπαθεί για 2 χρόνια να αποκτήσει παιδί και πόση μια γυναίκα που δεν θέλει να κάνει;

Η Μαίρη Συνατσάκη και ο YouTuber Fipster εδώ και αρκετούς μήνες είχαν ανακοινώσει στους διαδικτυακούς τους φίλους πως θα συνεργαστούν κάνοντας τα δικά τους podcasts. Στο πρώτο podcast τους λοιπόν, είχαν καλεσμένες την Ελένη Φουρέιρα και την Νατάσσα Μποφίλιου, οι οποίες μαζί με αυτούς θα απαντούσαν σε διάφορες ερωτήσεις που είχαν στείλει οι followers της Μαίρης και του Fipster.

https://www.instagram.com/p/CzGwDyWtS3d/

Η κοινωνική πίεση και η μητρότητα

Η πρώτη ερώτηση ήταν αρκετά σκληροπυρηνική, αφού μια κοπέλα αναρωτιόταν αν το γεγονός πως κάποια γυναίκα δεν γίνει μητέρα την κάνει «λιγότερο σημαντική» σε σχέση με μια γυναίκα που είναι μητέρα.

Όλες οι γυναίκες της παρέας - η Μαίρη Συνατσάκη, η Ελένη Φουρέιρα και η Νατάσσα Μποφίλιου - ακούγοντας αυτή την ερώτηση αισθάνθηκαν αρκετά περίεργα, αφού για καμία από αυτές το γεγονός πως είναι ή δεν είναι μητέρες δεν έχει σημασία για το αν κάποιος είναι σημαντικός ή όχι, αφού όπως ανέφερε πρώτη η Μαίρη Συνατσάκη «Το ιερό βάθρο το οποίο έχει βάλει η κοινωνία της μάνες είναι ένα ψέμα. Κανένα ιερό βάθρο δεν υπάρχει και κανένας δεν σου συμπεριφέρεται καλύτερα επειδή έγινες μάνα, κανένας δεν σε σέβεται περισσότερο...».

Η Ελένη Φουρέιρα παίρνοντας τον λόγο ξεκίνησε λέγοντας ότι σίγουρα αλλάζουν κάποια πράγματα όταν κάνεις παιδί και το γεγονός - όπως παραδέχτηκε - πως είναι πάρα πολύ δύσκολος ο ρόλος της μαμάς, ανάμεσα σε τόσους που έχει να αναλάβει μια γυναίκα, δεν πρέπει να την κάνει «παραπάνω σημαντική» από μια κάποια που δεν είναι. Η pop τραγουδίστρια μάλιστα, παραδέχτηκε πως υπάρχει και μια άλλου είδους προκατάληψη στην κοινωνία, ότι όταν κάποια γίνεται μητέρα μετά δεν είναι όπως πριν και δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο πέρα από το να είναι μαμά. Η ίδια έφερε το παράδειγμα μιας ατάκας που άκουσε σε κάποια από τα live της μετά τη γέννηση του γιου της, πως «αυτή πια δεν χορεύει, έχει γίνει μαμά».

Η Νατάσσα Μποφίλιου συνέχισε λέγοντας πως στην ελληνική κοινωνία μια γυναίκα που δεν έχει παιδί θεωρείται πως «δεν έχει ολοκληρώσει τον προορισμό της» κι αυτό όπως αποκάλυψε είναι υποσυνείδητα καταγεγραμμένο και στην ψυχή ανθρώπων που δεν το πιστεύουν συνειδητά, όπως αυτή.

Ακόμη κι εγώ πολλές φορές όταν πρέπει να πω ότι δεν έχω παιδιά κι ότι δεν θέλω παιδιά αισθάνομαι ένα μικρό κόμπιασμα γιατί αισθάνομαι ότι από αυτό θα κριθώ.

Η ίδια, όπως είπε, σκέφτεται πόσο «μη σημαντικές» μπορεί να αισθάνονται πολλές γυναίκες όταν τις ρωτούν γιατί δεν έχουν κάνει ακόμα παιδιά και μπορεί να βρίσκονται στην προσπάθεια, να κάνει εξωσωματικές ή να μην μπορούν να αποκτήσουν παιδιά ή απλά να μην θέλουν. Γι' αυτό κι η ίδια, ενώ δεν τις έχει ξυπνήσει το μητρικό φίλτρο και παρότι λατρεύει τις μητέρες και τα παιδία - μεγάλωσε άλλωστε με μια υπέροχη μαμά - πολλές φορές «κομπλάρει» να πει ότι δεν έχει παιδιά γιατί δεν θέλει. Όπως είπε:

Δεν υποτιμώ τον ρόλο της μητέρας, έχω μεγαλώσει με μια υπέροχη μητέρα, λατρεύω τις μητέρες και τα παιδιά αλλά αυτός ο ρόλος δεν έχει ξυπνήσει μέσα μου.

395798154_730092205650217_8732190293730330931_n.jpg

Από αυτήν την κουβέντα «πιάστηκε» τότε η Ελένη Φουρέιρα, η οποία εξομολογήθηκε πως ένιωθε περίεργα και καμιά φορά δεν ήθελε να απαντήσει σε διάφορους γνωστούς της πως προσπαθεί να κάνει παιδί, τα τελευταία δύο χρόνια, αφού πίστευε ότι ίσως πολλοί θα σκέφτοντας φεύγοντας «αχ δεν μπορεί η καημένη» και, όπως είπε, δεν υπάρχει χειρότερο άγχος από αυτό. Μάλιστα, ανέφερε πως ένας μεγάλος λόγος που «πιέζονται» οι γυναίκες είναι η ηλικία και ο χρόνος που περνάει. Η Ελένη Φουρέιρα παραδέχτηκε πως και η ίδια φτάνοντας στα 30, αγχώθηκε για το πότε θα κάνει παιδί γιατί τα χρόνια περνούσαν.

Περνούν τα χρόνια και θέλω να κάνω παιδί. Στα 40 δεν θα είμαι μεγάλη για να κάνω παιδί; Το σκεφτόμουν - θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής - πάρα πολλές φορές. Έσκιζα στη δουλειά μου - πολύ καλά - και πήγαινα σπίτι κι έλεγα "περνάει ο χρόνος, τώρα είσαι 33, τώρα είσαι 34, θα πας 40, δεν θα κάνεις παιδί;". Κάπως εγώ που ήθελα να κάνω παιδί - και μακάρι να μπορέσω να κάνω πολλά παιδιά - όταν έκανα το παιδί μου σαν να μην άλλαξε τίποτα μέσα σε όλο αυτό και σαν να άλλαξαν όλα. Μια ανακούφιση (για την επίτευξη μιας ανάγκης)...αλλά και ανακούφιση μιας ανάγκης να μην περάσουν τα χρόνια.

Όλοι συμφώνησαν πως αντικειμενικά είναι μια απόλυτη αλήθεια ότι είναι το ποιο μοναδικό το να έχεις μια σχέση με έναν άνθρωπο της απόλυτης ανιδιοτέλειας, όπως είναι η σχέση μητέρας - παιδιού, ωστόσο δεν είναι απαραίτητο ότι κάποιος θέλει να ακολουθήσει αυτή την διαδικασία ή δεν μπορεί να νιώσει αυτή την ανιδιοτέλεια υιοθετώντας ένα παιδί ή δεν μπορεί να αισθανθεί την αγάπη μέσα από κάτι άλλο κι όχι από την μητρότητα.

377303016_171280592722635_1206413965848764826_n.jpg

Το σίγουρο είναι πως καμία και κανείς, όπως είπε κι η Ελένη Φουρέιρα, δεν πρέπει να σχολιάζει καθόλου την άποψη μιας γυναίκας σχετικά με το αν θέλει ή όχι παιδιά, αφού αυτό που είναι πιο σημαντικό, όπως συμπλήρωσε η Νατάσσα Μποφίλιου είναι το να σε νοιάζει η ευτυχία και η ευημερία, όποιου ανθρώπου είναι δίπλα σου.

Αυτό βέβαια, όπως κατέληξε η Μαίρη Συνατσάκη είναι πολύ «επίπονο» γιατί πρέπει να αντέξεις την «ελευθερία» του διπλανού όταν εσύ μπορεί να βρίσκεσαι σε ένα καταπιεσμένο περιβάλλον που μπορεί να σου έχει δημιουργήσει είτε ο περίγυρός σου είτε η κοινωνία.

«Δεν είχα καμια εικονα για το ποια μπορεί να είναι η Νατάσα Μποφίλιου, όμως μέσα από αυτή τη συζήτηση με κέρδισε»

Η αλήθεια είναι πως μεγάλη εντύπωση σε όσους παρακολούθησαν το συγκεκριμένο Podcast έκανε η Νατάσσα Μποφίλιου με τις απόψεις της αλλά και τον ήρεμο τρόπο που τις κατέθετε. Ήταν άλλωστε, μια από τις λίγες - αν όχι η πρώτη - φορές που η ίδια μιλούσε τόσο ανοιχτά για φλέγοντα κοινωνικά θέματα, αφού η συζήτηση δεν έμεινε μόνο στη μητρότητα αλλά και προχώρησε και στους δημοσιογράφους και τους παπαράτσι αλλά και στο αν οι γυναίκες έχουν μίσος μεταξύ τους.

Μερικά από τα σχόλια που έγιναν για την Νατάσσα Μποφίλιου

«Θέλω η Μποφίλιου να κανει δικο της podcast ΤΩΡΑ»

«Δεν είχα καμιά εικόνα για το ποια μπορεί να είναι η Νατάσα Μποφίλιου, όμως μέσα από αυτή τη συζήτηση με κέρδισε!!! Γνησιότητα απίστευτη, ωραίο ξεκίνημα, ανυπομονώ για το επόμενο»

«Η Μποφίλιου πρέπει να κάνει ΔΙΚΟ ΤΗΣ podcast, ΧΤΕΣ!!!!!»

«Η Νατάσα αποκαλύπτει τόσες πτυχές,κ είναι η μία καλύτερη απ' την άλλη»

«ΤΙ ΩΡΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ. Τι ωραία που μιλάει , τι λέξεις λέει.. όμορφη ψυχή.... όμορφος άνθρωπος... την Μαίρη την ξέρω την παρακολουθώ κάποια χρόνια όμως πρώτη φορά ακούω να μιλάει και να συζητάει πράγματα η Νατάσα Μποφίλιου και πραγματικα την λατρεψα περισσότερο...»