Αυτό που έπαθε η Μαίρη Συνατσάκη χτες βράδυ με την κόρη της, χτυπάει στην καρδιά κάθε νέας μαμάς

Πατούλια Κατερίνα
Αυτό που έπαθε η Μαίρη Συνατσάκη χτες βράδυ με την κόρη της, χτυπάει στην καρδιά κάθε νέας μαμάς

Σε έναν μήνα ακριβώς, η Ολίβια Στρατή θα κλείσει έναν χρόνο ζωής και σε αυτόν τον χρόνο, η Μαίρη Συνατσάκη μπορεί με σιγουριά να πει πως έχει γίνει ένας άλλος άνθρωπος.

Σε έναν μήνα, η Μαίρη Συνατσάκη θα βοηθήσει την κόρη της Ολίβια να σβήσει το πρώτο κεράκι της στην τούρτα για τα πρώτα της γενέθλια.

Και είναι αλήθεια, πως στη χρονιά που πέρασε γνωρίσαμε μια άλλη Μαίρη, τη Μαίρη μαμά και εκτιμήσαμε την ειλικρίνεια και την αλήθεια με την οποία αντιμετώπισε τη μητρότητα. Και μας έκανε να νιώσουμε, λίγο καλύτερα που δεν ήμασταν οι μόνες που νιώσαμε περίεργα σε αυτόν τον πρώτο χρόνο με ένα μωρό στη ζωή μας.

Η Μαίρη δεν κρύφτηκε ποτέ τον πρώτο αυτό χρόνο με την Ολίβια στη ζωή της και αυτό και έκανε χτες βράδυ, όταν η κόρη της έκανε την έκπληξη και δεν την ξύπνησε στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα για να φάει όπως κάνει τους τελευταίους 11 μήνες.

Μαίρη άυπνη αναρωτιέται!

mairi.png

«To βιολογικό μου ρολόι έχει συνηθίσει να με ξυπνάει στις 02:30 για να φάει η μικρή αλλά εκείνη σήμερα δεν έχει ξυπνήσει και εγώ δεν έχω καταφέρει να ξανακοιμηθώ και περιμένω πότε θα ξυπνήσει αλλά δεν θέλω και να με άρει ο ύπνος μέχρι τότε γιατί μετά θα είναι έξτρα δύσκολο να ξανά ξυπνήσω και έξτρα έξτρα δύσκολο να ξανακοιμηθώ και φοβάμαι ότι απλά θα μείνω ξύπνια από τις 02:30 για όλη την υπόλοιπη ημέρα», έγραψε χαρακτηριστικά η 38χρονη νέα μαμά στο δύσκολο αυτό και διαφορετικό βράδυ.

Εμείς θα πούμε απλά: Μαίρη θα ξανακοιμηθείς κι αυτό είναι υπόσχεση και στο γράφει μια κάποτε άυπνη μαμά. Σε άλλα νέα η Συνατσάκη μπορεί στις ώρες αυτές αυπνίας να ετοιμάσει το πάρτι για τα πρώτα γενέθλια της Ολίβιας.

Μαίρη η ειλικρινής νέα μαμά:

Από το ξεκίνημα της νέας της ζωής ως μαμά, η Συνατσάκη μίλησε για τους δικούς της προβληματισμούς και άγχη, από την επιλόχειο κατάθλιψη μέχρι την δυσκολία της να φεύγει μακριά από το σπίτι με το μωρό, όπως συνέβη στις καλοκαιρινές διακοπές:

«Καλά, με έχετε ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα με τις προτάσεις σήμερα και έχω περάσει τέλεια να τις διαβάζω. Ευχαριστώ που συμπεριλαμβάνετε σε αυτά που μου γράφω το άγχος μου και την απειρία μου για το task: “πρώτη φορά διακοπές με το μωρό”. Ξέρω ότι κάποιοι είστε πιο θαρραλέοι από εμένα. Ξέρω ότι υπάρχουν πιο θαρραλέα insta accounts από το δικό μου. Ξέρω ότι κάποιες φορές τα χαζεύω και παίρνω λίγη ώθηση να κάνω και εγώ πράγματα, αλλά επίσης ξέρω πως κάποιες φορές τα χαζεύω και μπαίνω στην σύγκριση ότι εγώ δεν “αντέχω” να τα κάνω όλα με το μωρό. Ας κάνουμε λίγο πιο κανονικό και το “μέχρι εδώ μπορώ τώρα είναι ok”. Εδώ θα είμαστε, τη μια θαρραλέοι και την άλλη μαζεμένοι και είναι ok», είχε γράψει χαρακτηριστικά η Μαίρη.

Η Μαίρη Συνατσάκη απάντησε στο χειρότερο μήνυμα που έχει λάβει ποτέ για την κατάθλιψη & τη μητρότητα

Παράλληλα, η Mairiboo συνεχίζει με χαμόγελο να μοιράζεται συνταγές για κολοκυθοκεφτέδες που μπορεί να τρώει ένα μωρό από 6 μηνών αλλά και να απαντάει σε μηνύματα που πληγώνουν όπως το

«Αν εσύ κάνοντας παιδί έγινες έτσι, τότε τι να πουν οι άλλες καψερές».

https://www.instagram.com/p/Cv-ULhkLBB9/

«Αυτό το μήνυμα έχει να κάνει με την ανοχή ή τη μη ανοχή που έχει κάποιος στην αλλαγή που θα έχεις ως προσωπικότητα. Εγώ ως άνθρωπος φοβόμουν πάρα πολύ την αλλαγή και ενώ ξεκίνησα ψυχοθεραπεία πάρα πολύ μικρή, είχα πολύ μεγάλη αντίσταση... Με διέλυε αυτό, με άγχωνε πως θα αντιμετωπίσουν οι άλλοι την αλλαγή...Είχε μία δόση αλήθειας αυτό το μήνυμα.

Μία δόση αλήθειας για την οποία δεν μιλάμε συχνά στο θέμα της μητρότητας. Δεν μιλάμε συχνά για το «πένθος» όταν αφήνεις τη γυναίκα που ήσουν μέχρι αυτή τη στιγμή πίσω και γίνεσαι μία άλλη. Δεν μιλάμε για το πόσο δύσκολο είναι αυτό, για το πόσο μπορεί να το κλάψει η κάθε μία, πόσο θα τη ζορίσει, πόσο θα την μπερδέψει...Δεν μιλάμε για αυτό, γιατί μας υπερβαίνει το θαύμα της ζωής και όλη τη χαρά που φέρνει.

«Επιλέγω το "Ευτυχώς που άλλαξα", αντί το "δυστυχώς έχεις χάσει τον εαυτό σου"», κατέληξε η Μαίρη πριν λίγο καιρό και εμείς την χειροκροτάμε ακόμα.