Η Δανάη Μπάρκα στο post για τα γενέθλια της μαμάς της αποκάλυψε δύσκολες στιγμές απ' όταν ήταν παιδί

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Δανάη Μπάρκα στο post για τα γενέθλια της μαμάς της αποκάλυψε δύσκολες στιγμές απ' όταν ήταν παιδί

«Μεγάλη ευλογία να μιλάει έτσι το παιδί σου για σένα» έγραψαν κάτω από την ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα για τα 54α γενέθλια της Βίκυς Σταυροπούλου οι followers της.

Η Δανάη Μπάρκα έχει πει πολλές φορές πόσο δεμένες είναι με τη μαμά της, την Βίκυ Σταυροπούλου αλλά και τη γιαγιά της την Τούλα, μιας και οι δύο αυτές γυναίκες ήταν που την μεγάλωσαν ουσιαστικά.

danai_barka_1656487301_2871146038879738078_48766689.jpg

Η Βίκυ Σταυροπούλου απέκτησε τη Δανάη μόλις στα 24 της, όταν ήταν φοιτήτρια και παρότι οι σχέσεις της με τον μπαμπά της κόρης της είναι μέχρι και σήμερα πολύ καλές, το γεγονός πως χώρισαν λίγο μετά τον ερχομό της κόρης τους ήταν κάτι που, όπως έχει πει κι η ίδια, την δυσκόλεψε πολύ.

«Λύγισα όταν μετά το χωρισμό μου μέναμε με τη Δανάη σε ένα μικρό σπίτι, εγώ φοιτήτρια, χωρίς χρήματα, με την αγωνία της ευθύνης να διαμορφώσω έναν άνθρωπο.Υπήρχαν πολλά βράδια που έκλαιγα και έλεγα «Θεέ μου, δώσε μου δύναμη να τα καταφέρω» και μέχρι να στεγνώσουν τα δάκρυα έλεγα ότι όλα θα πάνε καλά» είναι κάποια απ' όσα εξομολογήθηκε στη συνέντευξή της στο Πάμε Δανάη! η ηθοποιός.

Μαμά και κόρη έχουν εμφανιστεί μαζί και στο θέατρο παίζοντας στην παράσταση «Μαρία Πενταγιώτισσα» το 2019, αφού όπως φάνηκε η Δανάη κληρονόμησε από τη μαμά της και την αγάπη για την υποκριτική, παρότι τα τελευταία 4 χρόνια βρίσκεται στην παρουσίαση της πρωινής εκπομπής του Mega, «Πάμε Δανάη!».

Οι ευχές της Δανάης Μπάρκα στη μαμά της έκρυβαν κάποιες αλήθειες για τη ζωή τους

Πάντα η Δανάη Μπάρκα όταν έρχεται η γιορτή της μητέρας ή η μέρα των γενεθλίων της Βίκυς Σταυροπούλου, της εύχεται δημόσια στα social media, γράφοντας τα πιο τρυφερά λόγια. Αυτή την φορά η Δανάη επέλεξε να μοιραστεί και κάποιες αλήθειες από τη ζωή τους μαζί με τις ευχές της για τα 54α γενέθλια της μαμάς της, αναφέροντας στην ανάρτησή της όχι μόνο τα ευχάριστα που έχουν περάσει μαζί αλλά και τα δύσκολα.

«(Να) σε χαίρομαι!! Σε χαίρομαι γιατί έχεις ένα μαγικό τρόπο να μετατρέπεις τα άσχημα σε ωραιά. Σε χαίρομαι γιατί μέσα από τα αποκαΐδια σου όσες φορές εχει χρειαστεί,βρήκες πρόσφορο έδαφος και φύτεψες φως και χαρά. Σε χαίρομαι γιατί δεν γεμίζεις μόνο θέατρα τόόόσα χρόνια, αλλά χαρές στις καρδιές τόσων ανθρώπων που το είχαν ανάγκη και θυμάμαι σαν τώρα να μιλάς με αγνώστους -ώρες ατέλειωτες απλώς επειδή σου εμπιστεύτηκαν ένα προβλημα τους κι έψαχνες λύση σα να ήταν δικό σου. Σε χαίρομαι γιατί όσο κι αν σε πληγώσει οτιδήποτε, η αγκαλιά σου δεν μαυρίζει ποτέ κι είναι πάντα το πιο λαμπερό καταφύγιο για όσους αγαπάς. Σε χαίρομαι γιατί όσα κι αν έχουμε ζήσει αυτά τα 30 χρόνια μαζί,που μόνο εσύ κι εγώ ξέρουμε, δεν τα άφησες ποτέ να μας αποδυναμώσουν αλλά φρόντιζες να κοιτάμε πάντα μπροστά και να τα καταφέρνουμε. Σε χαίρομαι γιατί δεν θυμίζεις σε τίποτα κανέναν άλλον άνθρωπο στον κόσμο. Σε χαίρομαι γιατί δεν πτοήθηκες ποτέ,όσες φορές κι αν βρέθηκες μπροστά από ένα τεράστιο βουνό με αγωνίες & ανασφάλειες» έγραψε αρχικά στο κείμενό της η Δανάη Μπάρκα.

Σε χαίρομαι γιατί δεν θα ξεχάσω ποτέ τις μέρες που έκλαιγες στο σαλόνι του πρώτου μας σπιτιού που δεν είχες δωμάτιο γιατί είχε μόνο ένα και το είχες φτιάξει για μένα. Και άκουγα τον λυγμό σου κι εσύ νόμιζες ότι κοιμάμαι και προσπαθούσα να καταλάβω τι σε απασχολεί και παρόλα αυτά κάθε πρωί εσύ με ξυπνούσες με τραγούδια και χαμόγελα.

danai_barka_1667727934_2965439308929091245_48766689.jpg

«Δεν ξέρω γιατί έκλαιγες τότε,δεν ξέρω γιατί αισθάνεσαι ενοχές όπως λες,δεν ξέρω γιατί κάποιες στιγμές θεωρείς ότι δεν έχεις υπάρξει «καλή» μαμά…ξέρω μόνο ότι εγώ κλαίω από ευτυχια που μεγαλωσα δίπλα σου,κοντά σου,μαζί σου. Κλαίω από χαρά που τις πιο άσχημες εμπειρίες της ζωής μας με έχεις μάθει να τις διακωμωδώ και να κρατάω τα όμορφα. Κλαίω από ευτυχία που λέω εσένα «μαμά». Κλαίω από ευτυχία που θα λέω σε όλη μου τη ζωή ότι είμαι η «κόρη της Βίκυς».
Σε ευχαριστώ. Σε αγαπάω. Να σε χαίρεσαι,να σε αγαπάς και να είσαι περήφανη για σένα» συνέχισε η ίδια για να καταλήξει στο πιο μεγάλο συμπέρασμα που κάθε γονιός θα ήθελε να ακούσει από το παιδί του:

Είσαι μια σπουδαία υπέροχη μαμά,ίσως η καλύτερη του κόσμου..όχι γιατί τα έκανες όλα σωστά,αλλά γιατί με αγαπάς,κι εγώ πάντα αυτό ήθελα…να με αγαπάς.

Η «αντίδραση» των followers

Οι followers της Δανάης Μπάρκα γέμισαν με likes και σχόλια την ανάρτηση αυτή για τη Βίκυ Σταυροπούλου, ενώ τόνισαν πως συγκινήθηκαν πολύ με όλα όσα έγραψε η νεαρή παρουσιάστρια και ηθοποιός.

Οι φορές που έχει αναφερθεί η Δανάη στην Βίκυ Σταυροπούλου

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω η Δανάη Μπάρκα κι άλλες χρονιές έχει αναφερθεί με πολύ όμορφα λόγια στη μαμά της. Το ίδιο έκανε και πέρσι στα γενέθλιά της Βίκυς Σταυροπούλου αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η μαμά μου μετά άρχισε να έχει άπειρες δουλειές με αποτέλεσμα να δουλεύει συνέχεια.Ένιωθε τύψεις γιατί έλειπε-λέει.Που να ήξερε η χαζούλα ότι όσο εκείνη έλειπε και στεναχωριόταν εγώ καμάρωνα και φούσκωνα από περηφάνεια που την έβλεπα να καταφέρνει ό,τι ονειρεύεται.Που να ήξερε ότι όσο έλειπε εγώ ονειρευόμουν να της μοιάσω.Που να ήξερε ότι όσο έκλαιγε κρυφά επειδή δεν μπορούσε να μου αγοράσει παιχνίδια εγώ χαιρόμουν γιατί απλά είχα εκείνη και δεν χρειαζόμουν τίποτα άλλο.Που να ήξερε πως κάθε μέρα ξυπνάω και εύχομαι να την έχω μέχρι να κάνω εγώ παιδιά και να γνωρίσουν την πιο σπουδαία μαμά που υπάρχει,την δίκη μου.Όχι σπουδαία για όσα έχει καταφέρει και τα βλέπουν όλοι,σπουδαία για όσα έχει κάνει και δεν τα ξέρει κανείς».

Aλλά και όταν αποφάσισε να προχωρήσει με την κατάψηξη ωαρίων η Δανάη έχοντας δίπλα της, όπως πάντα στη ζωή της τη μαμά τη, εγραψε στους διαδικτυακούς της φίλους για εκείνη:

«Πάντα καταλαβαίνω ότι όσο αγχώνεται εκείνη για μένα δεν θα αγχωθεί κανείς, ότι όσο πονάει εκείνη για μένα δεν θα πονέσει κανείς,ότι όσο αγαπάει εκείνη εμένα,δεν θα με αγαπήσει κανείς. Δεν ήταν «έτοιμη» όταν έμεινε έγκυος σε μένα κι όμως τώρα γυρνώντας πίσω της λέω -και το εννοώ- ότι ήταν πιο έτοιμη από ποτέ. Το μόνο που δεν μου έλειψε ήταν αγάπη,το μόνο που είχα & έχω ανάγκη είναι η αγάπη. Μαμά,σε ευχαριστώ που σε λέω «μαμά». Μαμά,αν ποτέ γίνω μαμά θέλω να σου μοιάσω. Να ξέρω ότι το παιδί μου θα είναι ελεύθερο,ανεξάρτητο,δυνατό,
χαρούμενο, τολμηρό, ευτυχισμένο όπως ήμουν εγώ δίπλα σου».

https://www.instagram.com/p/CsN_kBhMjIn/