Το σχίσμα του Σασμού: Η οικογένεια του Ορφέα Αυγουστίδη στα δύο και η τολμηρή απόφαση του Αστέρη

Κατερίνα Μπούσιου
Το σχίσμα του Σασμού: Η οικογένεια του Ορφέα Αυγουστίδη στα δύο και η τολμηρή απόφαση του Αστέρη

Τι θα συμβεί μετά την κηδεία του Νικηφόρου; Αγνώριστος ο Αστέρης, εγκαταλείπει και την Αργυρώ. Τι αλλάζει στον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή του Σασμού και η δικαιολογημένη του αντίδραση. 

Μετά το σημερινό συγκινητικό επεισόδιο στον Σασμό, αλλάζει λίγο το κλίμα και οι τηλεοπτικοί μας ήρωες αναγκάζονται λόγω των συνθηκών να αλλάξουν. Μεταστροφή χαρακτήρα θα έχουμε εκτός από τη Βασιλική και με τον Αστέρη. Δεν αντέχει άλλο και τους εγκαταλείπει όλους. Ακόμη και την Αργυρώ και τον γιο τους. Η δε απόφαση που παίρνει για τη μητέρα του και τον αδελφό του, είναι άκρως επαναστατική. Και «κόβει» την οικογένεια στη μέση.

Ο Αστέρης μαθαίνει το ένα μυστικό μετά το άλλο

Περάσαμε μία εβδομάδα ως τηλεθεατές για να βλέπουμε τον θρήνο για την απώλεια του Νικηφόρου στον Σασμό, με αλλεπάλληλες συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών. Στο σημερινό επεισόδιο, επιτέλους θα δούμε την τελική πράξη. Με την παρουσία προσώπων από το παρελθόν σε μορφή οράματος. Και από αύριο μπαίνουμε στην ουσία.

https://www.instagram.com/p/CzPGTAsrP5E/

Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν, ο Ορφέας Αυγουστίδης να βρεθεί μέσω του ρόλου του σε ένα μεγάλο δίλημμα. Ήταν τόσες πολλές οι αλήθειες των άλλων, που τον έφτασαν σε συναισθηματικό αδιέξοδο. Αφού πενθήσει για ένα μικρό διάστημα, την «απώλεια» του ανιψιού του Νικηφόρου, θα βρεθεί αντιμέτωπος με δύο μεγάλα γεγονότα.

https://www.instagram.com/p/CyFxEyCi237/

Πρώτα από όλα και ενώ ήδη οργανώνει τη φυγή του στην Αυστραλία μαζί με την Αργυρώ και τον γιο τους, θα αναγκαστεί να μεταθέσει την απόφασή του, για να συμπαρασταθεί στο οικογενειακό πένθος και για να είναι σίγουρος ότι η νέα βεντέτα δεν θα σημάνει ένα ακόμη θύμα από την πλευρά των Σταματάκηδων.

Όμως ενδιάμεσα θα μάθει πως η μητέρα του γνώριζε πως ο Μαθιός είναι δολοφόνος και τον κάλυπτε. Αυτό δεν μπορεί να το κατανοήσει, ούτε και να το συγχωρέσει. Από την άλλη πλευρά η Αργυρώ δεν θα μπορεί να του συγχωρέσει πως έκρυψε και από εκείνη αυτό το μυστικό. Περίμενε να της το πει μόλις το έμαθε.

Το τελεσίγραφο της Μαριλίτας Λαμπροπούλου στον Σασμό δείχνει τον δρόμο για δύο ακόμη «απώλειες»

Ο Αστέρης δεν θέλει πια να έχει καμία σχέση με τη μητέρα και τον αδελφό του και θολωμένος καθώς είναι από τις εξελίξεις, θα ζητήσει ακόμη και το να χωριστεί η περιουσία. Να πάρει το μερτικό του και να φύγει από την Κρήτη.

Και θα φύγει, αλλά μόνος του. Θα ζητήσει μία πίστωση χρόνου από την Αργυρώ για να σκεφτεί και να επαναπροσδιορίσει τη δική του ζωή, σε σχέση με τη ζωή των άλλων. Αν το καλοσκεφτείς, είναι θύμα πολλών καταστάσεων ο Αστέρης. Ακόμη και όταν ο ίδιος σκότωσε τον Πετρή - έστω και από λάθος - ήταν οργισμένος, επειδή κάποιοι άλλοι του έβαλαν την ιδέα πως είναι ύποπτος για το φόνο του Στεφανή.

https://www.instagram.com/p/CzGMlaao7ja/

Τώρα όμως, κάπως παρορμητικά είναι η αλήθεια θα περάσει από το στάδιο του άβουλου γιου, σε εκείνον που παίρνει αποφάσεις μόνος του για τη δική του ζωή. Αυτό άλλωστε είναι και το προφίλ του Αστέρη, από τη μέση της προηγούμενης τηλεοπτικής σεζόν.

Με την Αργυρώ όμως ο χωρισμός θα είναι περιστασιακός. Αυτό το δίδυμο περνά ξανά ταραχές τέτοιου είδους μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της σεζόν.