Το τελεσίγραφο της Μαριλίτας Λαμπροπούλου στον Σασμό δείχνει τον δρόμο για δύο ακόμη «απώλειες»

Κατερίνα Μπούσιου
Το τελεσίγραφο της Μαριλίτας Λαμπροπούλου στον Σασμό δείχνει τον δρόμο για δύο ακόμη «απώλειες»

Ο γρίφος με τον θάνατο της γιαγιάς Ειρήνης στον Σασμό αλλά και η νέα συμμαχία της Βασιλικής. 

Στην πιο απελπιστική κατάσταση ως μάνα θα βρεθεί η Μαριλίτα Λαμπροπούλου στον Σασμό. Και θα δούμε μία εξαιρετική υποκριτική μεταστροφή στον ρόλο της. Ενώ όλοι κάνουν υπομονή λόγω του θρήνου και της οργής της, μία γυναίκα της προτείνει ένα σχέδιο εκδίκησης. Και με τη σειρά της η Βασιλική δίνει ένα τελεσίγραφο. Αυτό οδηγεί σε δύο ακόμη «απώλειες» στη σειρά. Και σε μία συμμαχία.

Πένθος διαρκείας για τη Βασιλική

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ζήσουμε στον Σασμό την περίοδο του μεγάλου πένθους για τον Νικηφόρο, με την κηδεία του. Τραγική φιγούρα και πάλι η Μαριλίτα Λαμπροπούλου ως η πληγωμένη και εξαντλημένη από τον θρήνο, μάνα. Πλάνα από εκείνη την ημέρα μας είχε αποκαλύψει και ο Δημήτρης Λάλος με ανάρτησή του στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/CzBjtQfIrw2/

Η Βασιλική θα προσπαθήσει να επιστρέψει στη δουλειά της στο ξενοδοχείο για να ξεχαστεί και κανείς δεν θα της φέρει αντίρρηση.

Λίγο πριν συμβεί αυτό θέτει ένα τελεσίγραφο σε όλους και κυρίως στον Μαθιό. Θέλει πάση θυσία να τιμωρηθεί ο δολοφόνος του παιδιού της. Το διευκρινίζει λέγοντας πως δεν θέλει απαραίτητα τη σύλληψή του, αλλά τον θάνατό του. Δεν την ενδιαφέρει πως και ποιον τρόπο θα βρει ο Μαθιός, αλλά θέλει να συμβεί.

Δεν την αφορά αν θα γίνει για δεύτερη φορά δολοφόνος. Εκείνη τη στιγμή το μυαλό της έχει θολώσει από την οργή.

«Ανατρίχιασα Μαριλίτα» είπε η Ναταλία Γερμανού και όλο το Twitter για τη Λαμπροπούλου στον Σασμό

Στην γενικότερη κρίση των Σταματάκηδων, η Καλλιόπη θα σκεφτεί πως η εκδίκηση και ο κοινός αυτός στόχος με τη Βασιλική, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να έρθουν και πάλι κοντά ως νύφη και πεθερά. Για να εξαγνιστεί εκείνη, για όλες τις ευθύνες που της ρίχνει για τον θάνατο του παιδιού της.

Προτείνει λοιπόν στη Βασιλική σχέδιο δράσης για να βρουν τον Λάζαρο. Από κοινού και χωρίς να το γνωρίζει ούτε ο Μαθιός ούτε και ο Αστέρης. Μόνο που τελικά όπως υποστηρίζουν τα τελευταία spoilers, εκείνη θα ανακαλύψει τυχαία τον Λάζαρο, θα τον ακολουθήσει και θα έρθει σε αντιπαράθεση μαζί του.

Δεν τον σκοτώνει η ίδια όπως λένε οι πληροφορίες - άλλωστε ποτέ δεν οπλοφορούσε η Βασιλική γιατί δεν της άρεσε η βία - αλλά εκείνος έχει ένα ατύχημα στην προσπάθειά του να ξεφύγει και τραυματίζεται θανάσιμα.

Οι δύο οικογένειες ισοφαρίζουν έτσι στη βεντέτα. Τόσο κυνικά θα δει το θέμα ο Ανδρέας Βρουλάκης.

Όμως δεν είναι η μοναδική απώλεια, αυτή που θα υπάρξει. Εδώ και καιρό έχει τεθεί το θέμα της γιαγιάς Ειρήνης που είναι υποψήφια προς αποχώρηση από τη σειρά. Μόνο που αυτός ο θάνατος καθυστερεί ακόμη. Θα προηγηθεί εκείνος της Θοδώρας, που κάτω από την πίεση των γεγονότων που έχουν συμβεί, έχει ταραχθεί και κυρίως όταν χάνει το μωρό της.

https://www.instagram.com/p/CyqkWL9qFk8/

Από εδώ και πέρα ξεκινά και ο κίνδυνος για τη συνέχεια της σειράς. Χρειάζεται μία ανάσα ευτυχίας ή μία υπόσχεση ελπίδας για το μέλλον. Γιατί με τόσα θανατικά, ο τηλεθεατής χάνει το ενδιαφέρον του.