«3 χρόνια οικογένεια» είναι η Κοντοβά με την Ada και η Βάσω Λασκαράκη μάς θύμισε τι κοινό έχουν

Γεωργία Βλαχοπούλου
«3 χρόνια οικογένεια» είναι η Κοντοβά με την Ada και η Βάσω Λασκαράκη μάς θύμισε τι κοινό έχουν

Το σχόλιο της Βάσως Λασκαράκη στην ανάρτηση της Χριστίνας Κοντοβά για την κόρη της την Ada, μάς θύμισε την σύνδεσή τους.

Η σημερινή μέρα είναι πολύ ξεχωριστή για την Χριστίνα Κοντοβά και την κόρη της την Ada. Οι δυο τους έγιναν οικογένεια πριν από τρία χρόνια κι όπως ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους η σχεδιάστρια μόδας, ήταν 10 Νοεμβρίου όταν συνάντησε για πρώτη φορά την Ada στην Ουγκάντα.

https://www.instagram.com/p/CzdX9fHLdHj/

Η Χριστίνα Κοντοβά έχει μιλήσει σε συνεντεύξεις της για την υιοθεσία της μικρής Ada κι έχει αναφέρει πως για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ομαλά για το παιδί έπρεπε να μείνει για έναν χρόνο στην Αφρική, και συγκεκριμένα στην Ουγκάντα - στην «Ικαρία του κόσμου» όπως την έχει αποκαλέσει - ώστε να προσαρμοστεί η μικρούλα στη νέα τάξη πραγμάτων.

«Ο χρόνος του fostering είναι μεγάλος αλλά είναι και μια καλή ευκαιρία να συνδεθούμε με την Έιντα, να γνωρίσω τη χώρα της και να μάθω για τις ρίζες της. Η Ουγκάντα είναι μια πανέμορφη χώρα με καταπληκτικούς ανθρώπους και για μένα πια είναι η δεύτερη πατρίδα μου! Το διάστημα που θα είμαι εδώ θα δω όσο πιο πολλά μπορώ κι όσο μπορώ θα σας την δείξω μέσα απο τα δικά μου μάτια!» είχε γράψει σε ανάρτησή της η ίδια.

https://www.instagram.com/p/CPQIDiWLFO0/

Το σχόλιο της Βάσως Λασκαράκη και το κοινό που «μοιράζονται»

Η σημερινή μέρα δεν είναι ξεχωριστή μόνο για την Χριστίνα Κοντοβά αλλά και για την Βάσω Λασκαράκη, αφού η κόρη της με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, η Εύα έχει γενέθλια και κλείνει τα 10.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η ηθοποιός σχολίασε την ανάρτηση της Χριστίνας Κοντοβά γράφοντας: «Την θυμάμαι αυτήν την ημέρα … τώρα γιορτάζουμε παρέα πια».

Screenshot-(794).png

Όσον αφορά την κόρη της η Βάσω Λασκαράκη της ευχήθηκε δημόσια με μια υπέροχη φωτογραφία από το ηλιοβασίλεμα και τα πιο τρυφερά λόγια.

«10 χρόνια μαζί σου που δεν συγκρίνονται με τίποτα
Να σε χαιρόμαστε λουλούδι μου όμορφο ❤️
Χρόνια σου πολλά καλά και όμορφα» έγραψε στην λεζάντα η Βάσω Λασκαράκη για την κόρη της.

https://www.instagram.com/p/CzdHCLMN6Tk/

Όσα έχει πει η Χριστίνα Κοντοβά για την απόφασή της να υιοθετήσει παιδί

Η Χριστίνα Κοντοβά πρόσφατα, για πρώτη φορά μίλησε με λεπτομέρειες για την Ada και την ανάγκη της να υιοθετήσει ένα παιδί στο podcast The Speakers.

«Ακόμα συγκινούμαι, όταν μιλάω για την υιοθεσία της Ada. Μου είναι δύσκολο το να θυμάμαι και το πίσω. Στο τελευταίο ταξίδι στην Αιθιοπία ήμουν με μία φίλη μου και της είπα ότι την επόμενη φορά θα γυρίσω για να υιοθετήσω παιδί. Ήταν πολύ έντονο στο μυαλό μου το θέμα της υιοθεσίας αλλά βασανιζόμουν μέσα μου. Στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο ανοιχτό το θέμα της υιοθεσίας. Και δεν είχα κανέναν στο περιβάλλον μου. Βρέθηκα σε ένα μοναστήρι και ζήτησα σημάδι. Λίγες ημέρες μετά, γνώρισα μία γυναίκα που είχε υιοθετήσει ένα παιδί από την Αιθιοπία και πάνω σε αυτό, μου δείχνει τον γιο της που ήθελε να τον βαφτίσω. Έκατσα, την άκουσα, αλλά είχα ακόμα την απόστασή μου. Λίγες ημέρες μετά, με κάλεσε η Ευγενία Σαμαρά να δω ένα θεατρικό έργο, το «Μαμά», και η πρώτη ατάκα που έλεγε είναι «μαμά, θέλω να υιοθετήσω ένα παιδί». Κι εκεί έβαλα τα κλάματα, έκλαιγα επί 1,5 ώρα. Την επόμενη ημέρα, πήρα τη γυναίκα που είχε υιοθετήσει το παιδί από την Αιθιοπία για να μου εξηγήσει τη διαδικασία» είπε χαρακτηριστικά η σχεδιάστρια μόδας.

ckontova_1620543911_2569631034751375291_29504651.jpg

Η ίδια όμως είχε αναφερθεί στο θέμα της υιοθεσίας και σε live με την κουμπάρα της και νονά της Ada, Σίσσυ Χρηστίδου λέγοντας: «Η δική μου ιστορία μητρότητας δεν είναι η συνηθισμένη αλλά κάθε φορά που την μοιράζομαι βρίσκω τόσα κοινά σημεία με τις υπόλοιπες μαμάδες που στο τέλος οι ιστορίες μας γίνονται ίδιες. Αγωνίες, τύψεις, ανασφάλειες, ντροπές και κούραση που είναι ταμπού να συζητιούνται… αλλά είναι αυτά που δυναμώνουν την αγάπη. Αυτά που μας κρατούν σε εγρήγορση να γινόμαστε καλύτερες αρκεί να τα βγάζουμε στο φως και να τα απενοχοποιούμε» ενώ συνέχισε «Τίποτα δεν είναι σίγουρο στη ζωή και το λέω εγώ που έχω μείνει δυο φορές έγκυος και οι δύο εγκυμοσύνες δεν έχουν πετύχει. Το θέμα είναι να ξεκινήσεις από κάπου. Είναι πολύ δύσκολο να υιοθετήσεις ένα παιδί στην Ουγκάντα, περνάς από εξετάσεις, επιτροπές. Εγώ έμεινα εκεί 13 μήνες αλλά αυτό θεωρείται και γρήγορο. Η αναδοχή είναι μίνιμουμ 12 μήνες. Περάσαμε δυο φορές πάνελ, είχαμε κοινωνική λειτουργό που μας έκανε ελέγχους, δικαστήριο, ήταν μεγάλη η διαδικασία. Ειδικά οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν πολύ δύσκολοι».