Η Ιωάννα Παλιοσπύρου χωρίς φίλτρα δείχνει πως η ομορφιά είναι στην ψυχή: 3 φορές που μας ενέπνευσε

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου χωρίς φίλτρα δείχνει πως η ομορφιά είναι στην ψυχή: 3 φορές που μας ενέπνευσε

Μέσα από την ιστορία της η Ιωάννα Παλιοσπύρου απέδειξε πως δεν είμαστε μόνο το πρόσωπό μας, γι' αυτό και η ίδια είναι πια σύμβολο δύναμης για όλο τον κόσμο.

Πριν από 3,5 χρόνια άλλαξε μια για πάντα η ζωή της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Όχι μόνο εξαιτίας της συγκλονιστικής επίθεσης με βιτριόλι που δέχθηκε, τα τραύματα της οποίας ακόμα είναι χαραγμένα στο σώμα και την ψυχή της αλλά και για το πώς αντιμετώπισε - και συνεχίζει να αντιμετωπίζει - η ίδια τη ζωή.

Η Ιωάννα θα είχε κάθε λόγο να είναι θυμωμένη ή επιθετική μετά από αυτό που της συνέβη. Θα μπορούσε μάλιστα, να κλειστεί στο «καβούκι» της, παύοντας να έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Και όλα αυτά θα ήταν αναμενόμενα και απόλυτα λογικά μετά από όλα αυτά που έζησε. Κι όμως εκείνη αποφάσισε, όπως της έχουν γράψει κατά καιρούς οι followers της να «αλλάξει την ιστορία της 100%» και μέσα από τις στάχτες της να αναγεννηθεί. Η ίδια, όμως αναθεώρησε όλη της τη ζωή αποτελώντας το μεγαλύτερο παράδειγμα δύναμης για πάρα πολλούς ανθρώπους. Δημιούργησε το δικό της φιλανθρωπικό ίδρυμα για εγκαυματίες, το Ioanna Paliospirou Foundation, ενώ μέσα από τα podcasts της προσπαθεί συνομιλώντας με άντρες και γυναίκες που έχουν περάσει κάτι πολύ δύσκολο στη ζωή τους, να δώσει κουράγιο κι έμπευση σε όποιον το έχει ανάγκη.

Παράλληλα, προσπαθεί να ζει την κάθε στιγμή πια, κάνοντας αυτό που της άρεσε πριν την επίθεση, δηλαδή ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Η φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο

Μπορεί η εμφάνισή της και με την βοήθεια της επιστήμης να μη θυμίζει σχεδόν σε τίποτα το κορίτσι που δέχθηκε την επίθεση, όμως όπως αναφέραμε τα σημάδια στο σώμα της από το βιτριόλι είναι ακόμα εκεί. Όμως η Ιωάννα Παλιοσπύρου μπροστά σε όλο αυτό το θαύμα που ζει - μιας και λόγω των εγκαυμάτων της κινδύνεψε σοβαρά η ζωή της - δεν έχει πρόβλημα να μοιραστεί φωτογραφίες της από το νοσοκομείο, δείχνοντας το πρόσωπό της χωρίς κανένα φίλτρο.

Στη νέα ανάρτησή της λοιπόν, η Ιωάννα Παλιοσπύρου βρέθηκε για ακόμα μια επέμβαση αισθητικού - διορθωτικού χαρακτήρα, στο ίδιο δωμάτιο και νοσοκομείο που είχε νοσηλευτεί πριν από 3,5 χρόνια. Η ίδια ήθελε να μοιραστεί τα συναισθήματά της με τους διαδικτυακούς της φίλους, καθώς μπορεί να μην κινδυνεύει πια η ζωή της, όμως οι μνήμες είναι ακόμα ζωντανές για εκείνη.

«Στο ίδιο δωμάτιο, στο ίδιο κρεβάτι.. όπως 3,5 χρόνια πριν. Οι αναμνήσεις με μουδιάζουν ακόμα το ίδιο. Ευτυχώς τα δεδομένα πλέον είναι διαχειρίσιμα και προγραμματισμένα. Οι νοσηλείες είναι κάποιων ωρών και όχι μηνών. Πλέον όλα έχουν ως σκοπό τη βελτίωση και όχι να μου σώσουν τη ζωή» έγραψε η ίδια στη λεζάντα των φωτογραφιών της.

Τα σχόλια των followers της κάτω από αυτή την ανάρτηση ήταν μόνο ενθαρρυντικά, όπως και κάθε φορά άλλωστε, αφού η ιστορία της Ιωάννας Παλιοσπύρου είναι σαν να είναι η ιστορία ενός πολύ δικού μας, συγγενικού προσώπου.

Οι φορές που μας ενέπνευσε με την δύναμή της

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιωάννα Παλιοσπύρου μας ενέπνευσε με τη δύναμη της ψυχής της, καθώς ειδικά στον κόσμο των social media, το να δείξεις το πρόσωπό σου με τις όποιες ατέλειές του θέλει θάρρος και πολλά ψυχικά αποθέματα, αφού πρώτα πρέπει να έχεις αγαπήσει και αποδεκτεί εσύ τον εαυτό σου.

Η Ιωάννα από την αρχή είχε δείξει πόσο θαραλλέα είναι. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την εμφάνισή της στο δικαστήριο φορώντας την ειδική μάσκα επούλωσης στο πρόσωπο και όλους τους δημοσιογράφους να την έχουν περικυκλώσει για μία της δήλωση; Κι όμως η ίδια ήθελε με ψηλά το κεφάλι, απλά να συναντήσει τη γυναίκα που της έκανε αυτό το κακό από κοντά και να τη ρωτήσει «γιατί». Δεν πήρε βέβαια, τότε την απάντηση που ήθελε, καθώς μπορεί η ίδια να έδωσε το παρόν στην πρώτη εκείνη μέρα της δίκης, δεν το έκανε όμως η Έφη Κακαράντζουλα, που της είχε επιτεθεί.

https://www.instagram.com/reel/CxNCirkMCQP/

Κι ύστερα, όμως η Ιωάννα επιλέγοντας να κάνει τη συνέντευξη τύπου για τη δημιουργία του Ioanna Paliospirou Foundation στο σημείο που δέχτηκε την επίθεση, συγκλόνισε τους πάντες με το κουράγιο και τη δύναμη της ψυχής της. Η ίδια είχε αναφέρει τότε πως το να βρεθεί ξανά εκεί αλλά αυτή τη φορά για έναν πολύ καλό λόγο ήταν μια «νίκη» για εκείνη. Και πώς να μην είναι, αφού απέδειξε πως μέσα από ένα πολύ κακό γεγονός μπορεί να γεννηθεί κάτι καλό.

https://www.instagram.com/p/Cll5W__s2Y2/

Κι άλλες φορές όμως, η Ιωάννα Παλιοσπύρου μάς έχει εμπνεύσει, αποδεικνύοντας πως η εξωτερική εικόνα δεν αντικατοπτρίζει την εσωτερική μας. Κι αυτό το έχει καταφέρει δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τα εγκαύματά της στα social media, όπως ήταν τότε, πριν 3,5 χρόνια. Και ναι, οι εικόνες μπορεί να είναι αποκρουστικές για τους περισσότερους, είναι όμως γεμάτες δύναμη. Η ίδια, άλλωστε έχει πει γι' αυτές τις αναρτήσεις της, ότι θα της θυμίζουν πάντα πως η ιστορία της είναι η απόδειξη ότι υπάρχει το «καλό και το κακό, ο Θεός και ο άνθρωπος, η ψυχή και το σώμα». Γι' αυτό και η ίδια δεν θα πάψει να βρίσκει λόγους για να γιορτάζει κάθε χρόνο την μέρα της επίθεσής της.