Το Ναυάγιο:H Ειρήνη πρόσεξε την περίεργη συμπεριφορά του Ιπποκράτη αλλά δεν θα μάθει ακόμα τι κρύβει

Γεωργία Βλαχοπούλου
Το Ναυάγιο:H Ειρήνη πρόσεξε την περίεργη συμπεριφορά του Ιπποκράτη αλλά δεν θα μάθει ακόμα τι κρύβει

Η Ειρήνη ψάχνει τους δολοφόνους του Απόστολου, όμως η ώρα που θα καταλάβει ότι ο Ιπποκράτης είναι επίσης δολοφόνος αργεί ακόμα, παρά τα red flags που πρόσεξε το Twitter/X.

Στο Ναυάγιο φορά με τη φορά οι χαρακτήρες αρχίζουν και ξεδιπλώνονται, ενώ πολλά από τα ψέματα σιγά σιγά θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται, όχι όμως σύντομα και το μυστικό του Ιπποκράτη.

Στο επεισόδιο της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου, παρακολουθήσαμε την Θεοδώρα να βρίσκει δουλειά ως γραμματέας στο γραφείο του Δημήτρη (και πατέρα της Λίνας) - χωρίς να γνωρίζει πως στην πραγματικότητα είναι και ο δικός της πραγματικός πατέρας - την Στέλλα να μαθαίνει από την Λίνα πώς πέθανε ο άντρας της και την Λαμπρινή να βρίσκεται όλο και πιο κοντά στον γιο της.

Παρ' όλα αυτά, η αντίδραση της Ειρήνης κατά τη βράβευση του Ιπποκράτη αντιμετωπίζοντας κατά πρόσωπο για πρώτη φορά τον Βασιλείου και τον Παντελίδη, «σφάζοντάς» τους για την ώρα με το γάντι και δηλώνοντας με τον τρόπο της πως δεν θα σταματήσει αν δεν βρει ποιος ευθύνεται για τον θάνατο του συζύγου της, ήταν οι σκηνές που πήραν τα «εύσημα» του κοινού.

Βέβαια, μπορεί η ίδια να θέλει να βρει και να αντιμετωπίσει όποιον ευθύνεται για τη δολοφονία του Απόστολου, θα αργήσει να μάθει όμως πως βρίσκεται δίπλα σε έναν άλλο δολοφόνο. Ο λόγος φυσικά για τον Ιπποκράτη, τον «ήρωα» που μπορεί να έσωσε εκείνη και κάποια άλλα άτομα από το Φοίνιξ, όμως σκότωσε την γυναίκα του την Κλαίρη και με δόλιο τρόπο - βάζοντας μια βαλίτσα στο πλοίο που ναυάγησε - σκηνοθέτησε τον θάνατό της. Τέλειος φόνος ωστόσο, δεν υπάρχει και με τον καιρό θα αποκαλυφθούν όλα και για εκείνον.

Ένας νέος ρόλος και μία γυναίκα - παγίδα στο Ναυάγιο που προσπαθεί να σταματήσει τις έρευνες

Μπορεί ο έρωτάς του για την Ειρήνη να είναι πραγματικός όμως δεν είναι υγιής, γι' αυτό και η σχέση τους δεν θα εξελιχθεί σε ένα χαρούμενο love story, όπως θα έχεις υποψιαστεί. Ήδη η συμπεριφορά του σε αυτό το επεισόδιο και προς εκείνη και προς τον γιο του τον Ορφέα, άρχισε να κρούει κάποια «καμπανάκια» του κινδύνου στην Ειρήνη και αυτός είναι και ο λόγος που η ίδια παραμένει επιφυλακτική μαζί του και δεν του έχει μιλήσει για την εγκυμοσύνη της, σε αντίθεση με τον ΠετρΑντώνη που το έκανε αμέσως.

Το γεγονός πάντως, πως ο Ορφέας έμαθε στη βράβευση του μπαμπά του τυχαία από τον Παντελίδη πως η μαμά του «πνίγηκε» θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην Ειρήνη. Και το ενδιαφέρον της γι' αυτόν, όπως και το γεγονός πως η ίδια αργότερα θα χάσει άλλο ένα αγαπημένο της άτομο μετά τον Απόστολο, θα φέρει εκείνη και τον Ιπποκράτη πολύ κοντά. Εκεί βέβαια, είναι που εκείνος με τη δικαιολογία του της «προστασίας» απέναντί της θα αρχίσει να γίνεται όλο και πιο κτητικός, σε σημείο «ασφυξίας» για την Ειρήνη που δεν φαντάζεται όσα θα ακολουθήσουν.

Με το flashback πάντως που έγινε στην παιδική ηλικία του Ιπποκράτη, η περίεργη και κτητική συμπεριφορά του, όπως και ο λόγος που σκότωσε τη γυναίκα του, «εξηγούνται» αφού ο πατέρας του ήταν επίσης βίαιος προς εκείνον - τον είχε κρεμάσει ακόμα και μέσα στο πηγάδι - και ενδεχομένως προς τη μητέρα του, η οποία όπως ακούσαμε «έφυγε» και τους άφησε. Ή μήπως κάποιος την «έφυγε» και η ιστορία επαναλαμβάνεται και στο πηγάδι αυτό βρίσκεται η λύση του μυστηρίου και για το πού βρίσκεται το πτώμα της Κλαίρης, της συζύγου του;

Οι εξελίξεις θα είναι σίγουρα καταιγιστικές.