5 φορές που ο Γιάννης Μπέζος μίλησε στο «είναι» μας με τις ατάκες περί ανοησίας και ηλιθίων

Πατούλια Κατερίνα
5 φορές που ο Γιάννης Μπέζος μίλησε στο «είναι» μας με τις ατάκες περί ανοησίας και ηλιθίων

«Πρέπει να επικρατεί η λογική και όχι η ανοησία», είπε ο Γιάννης Μπέζος πριν μερικά εικοσιτετράωρα και δεν είναι τυχαίο πως έχει γίνει viral στο Tik Tok.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η ατάκα του Γιάννη Μπέζου για το πώς αντιδρά με τους «ηλίθιους» που εμφανίζονται γύρω του, έχει γίνει viral στο Tik Tok.

Δεν είναι μόνο αυτή η ατάκα του 67χρονου ηθοποιού που έχει μιλήσει στην καρδούλα μας. Η πρόσφατη εμφάνιση του Μπέζου στην εκπομπή της Αθηναϊδας Νέγκα, μας θύμισε γιατί αγαπάμε τις ατάκες του ηθοποιού- τόσο μα τόσο πολύ κι ας είναι τόσο μα τόσο καυστικές.

Πρέπει να επικρατεί η λογική και όχι η ανοησία

Με τα χρόνια και την εμπειρία αρχίζεις να βλέπεις τα πράγματα πιο ψύχραιμα και με την εμπειρία σταματάς να έχεις απαντήσεις και έχεις πιο πολλά ερωτηματικά, είσαι πάντα πιο επιφυλακτικός. Δεν χρειάζεται να σπαταλιόμαστε, υπάρχουν πράγματα αυτονόητα που τα ξεχνάμε, όπως το ότι πρέπει να επικρατεί η λογική και όχι η ανοησία. Με ρωτάνε συχνά ποια αλλαγή πρέπει να γίνει στην Ελλάδα και απαντώ το να τηρείται ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας, ας ξεκινήσουμε με αυτό πρώτα.

«Δεν μας αφήνουν να ζήσουμε, να χαρούμε, νιώθουμε ενοχές και φόβο. Φοβόμαστε τι θα γράψει ο κάθε βλάκας στο διαδίκτυο, δεν ασχολούμαι καθόλου, το θέμα είναι να σεβόμαστε τον άλλο επί της ουσίας και όχι μόνο στις λέξεις».

«Γνωρίζω πως με ξέρει όλος ο κόσμος, ο σταρ είναι σκέψη ξενική, το σταρ σημαίνει αστέρι αλλά σημασία έχει τι φωτίζεις και μια ποια ποιότητα φωτός. Με ενδιαφέρει να συνυπάρχω με τους ανθρώπους και αν μπορεί έστω και ένα ελάχιστο να τους αποκαλύψει κάτι από αυτό που έχω κάνει ή να τους δώσει τροφή για σκέψη, είμαι ευτυχής».

«Είμαι υπέρ της αυτοκριτικής και όχι της κριτικής των άλλων.

bezos.jpg

8118373

Η κριτική έχει την έννοια πως αυτός που βαθμολογεί είναι καλύτερος από τον βαθμολογούμενο, εγώ κάνω τόσα χρόνια αυτή τη δουλειά και δεν νιώθω να την ξέρω. Οι άνθρωποι δεν θέλουν συμβουλές, παράδειγμα θέλουν. Με ενοχλούν κυρίως οι αγράμματοι άνθρωποι στην τηλεόραση, αυτοί που δεν μιλούν καλά ελληνικά και τα μιλούν σαν να μιλάνε καλά».

Μπορεί να έχεις τον άλλο δίπλα σου και να μην τον έχεις.

«Όταν βρίσκεσαι με έναν άνθρωπο, το μεγάλο στοίχημα είναι να αλλάξεις, φυσικά δεν εννοούμε να γίνεις άλλος, σημαίνει να αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα και διαφορετικά, αυτό που έχεις μάθει ή έχεις συνηθίσει, δεν είναι καταλυτικό. Στοίχημα για εμένα είναι να ακούω, να ακούω τι θέλει να μου πει ο άλλος. Μπορεί να έχεις τον άλλο δίπλα σου και να μην τον έχεις. Είναι σημαντικό να μοιράζεσαι όχι έναν χώρο αλλά χρόνο και ενδιαφέροντα».

Ο Γιάννης Μπέζος δεν θα έπαιρνε για δουλειά γυναίκα με πλαστικές και δεν καταλαβαίνει την έκρηξή σου