Τα σενάρια για τη δεύτερη σεζόν της Μάγισσας και η σύγκρουση για τον διωγμό της Θεοφανώς

Κατερίνα Μπούσιου
Τα σενάρια για τη δεύτερη σεζόν της Μάγισσας και η σύγκρουση για τον διωγμό της Θεοφανώς

Η δήλωση των σεναριογράφων και η μελλοντική πλοκή στη Μάγισσα με τη Θεοφανώ να αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κύμα επίθεσης και αμφισβήτησης από όλους. 

Η Μάγισσα μέχρι στιγμής έχει δικαιώσει τις προσδοκίες των στελεχών του ΑΝΤ1 αλλά και του κοινού. Τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά ως σειρά είναι εμφανή και σεναριακά έχει προς το παρόν ενδιαφέρον. Με τη χρονιά να κλείνει με θετικό πρόσημο, έχουν ξεκινήσει ήδη τα σενάρια για το αν θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν. Οι σεναριογράφοι της σειράς έδωσαν το στίγμα τους με συνέντευξή τους, ενώ στην πλοκή, μπαίνουμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της τηλεοπτικής μας ιστορίας. Με τη Θεοφανώ να δέχεται πυρά από όλους.

Τα τελευταία επεισόδια και ο ξεσηκωμός κατά της Θεοφανώς

Το έχουμε συναντήσει και με άλλες σειρές κατά το παρελθόν, να δημιουργείται αρκετά νωρίς χρονικά η απορία, για το αν έχει παρθεί απόφαση από το κανάλι για να συνεχίσει μία πετυχημένη σε νούμερα τηλεθέασης (και στην ανταπόκριση του κοινού) και την επόμενη χρονιά.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για το μέλλον της Μάγισσας. Μίας ιδιαίτερα απαιτητικής και ακριβής παραγωγής. Δεν ήταν εύκολο το εγχείρημα, για αυτό και δεν είναι εύκολη η απόφαση από την πλευρά του καναλιού.

Οι δύο σεναριογράφοι της σειράς, η Μελίνα Τσαπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης, ρωτήθηκαν σχετικά σε συνέντευξή τους στο περιοδικό Τηλέραμα και στον Γρηγόρη Μελά. Και μεταξύ άλλων ανέφεραν τα εξής διαφωτιστικά: «Από την πρώτη στιγμή η Μάγισσα σχεδιάστηκε ως τριλογία με την ιστορία να εξελίσσεται σε τρεις διαφορετικές περιόδους, ταξιδεύοντας στον χρόνο. Αυτό θα φανεί σε κάποια σημεία και από την πρώτη σεζόν. Υπάρχουν αναφορές στην γέννηση του χαρίσματος της Θεοφανώς ενώ στα τελευταία επεισόδια θα δούμε κάποιες σκηνές που υπονοούν την συνέχεια. Αλλά είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για αυτό. Πρέπει πρώτα να αποφασιστεί από το κανάλι και τότε έχουμε πολλά να πούμε».

Η απόφαση θα ληφθεί βεβαίως από τον ΑΝΤ1 μετά τον Ιανουάριο. Και δεν πρέπει να ξεχνάς ότι δεν έχει σημασία μόνο η ποιόητητα και η επιτυχία μίας σειράς, αλλά και ποια είναι η οικονομική της απόδοση. Γιατί αν αποφασιστεί να συνεχίσει μειώνοντας το κανάλι κατά πολύ το budget της, σίγουρα θα μιλάμε για μία διαφορετική σειρά.

Αυτό που αξίζει να κρατήσεις από τα λόγια τους επίσης, είναι αυτό που ανέφεραν για τα τελευταία επεισόδια της σειράς. Το φινάλε δηλαδή. Η φράση ότι «κάποιες σκηνές υπονοούν τη συνέχεια», δείχνει ότι η σειρά έχει προοπτική για δεύτερη σεζόν. Πως εξ αρχής υπήρχε αυτή η πιθανότητα, όταν την σχεδίαζαν.

https://www.instagram.com/p/C011KcIICba/

Στα θέματα της πλοκής τώρα, όλα κινούνται γύρω από τη Θεοφανώ στα επόμενα επεισόδια. Όλοι τα βάζουν μαζί της και όχι μόνο η Δαμιανή, αλλά σύντομα και η Κυπριανή, όταν μάθει πως είναι κόρη της Αναχίτ. Της γυναίκας που είχε σχέσεις με τον πρώτο της σύζυγο και μισούσε θανάσιμα.

Έξω από τον πύργο των Λασκαραίων θα έχουμε κάποια στιγμή και δράση, καθώς αρκετοί κάτοικοι θα συντονιστούν για να κάνουν διαμαρτυρία εναντίον της, επειδή είναι μάγισσα. Ο Μάρκος την προστατεύει, αλλά του έχει ξεφύγει ο έλεγχος. Δεν μπορεί ακόμη να διαχειριστεί την εξουσία της σειριάς του, της οικογένειας και όσων αυτή επηρεάζει.

Όλα δείχνουν πως είναι μονόδρομος για τον πατέρα του, να αναλάβει ξανά τα ηνία του πύργου τους. Αυτό θα είναι μία μεγάλη ήττα για τον Μάρκο, ο οποίος φτάνει στην απόγνωση. Ο Αντρέι προς το παρόν είναι παρατηρητής, προσπαθώντας ωστόσο να δει αν η ζωή της Θεοφανώς κινδυνεύει. Όταν φτάσουμε σε αυτό, θα επέμβει.