«Κάποτε στο... Χόλιγουντ» o 60χρονος σήμερα Brad Pitt «έπαθε» κυριολεκτικά Benjamin Button

Τζένη Ντεμιράι
«Κάποτε στο... Χόλιγουντ» o 60χρονος σήμερα Brad Pitt «έπαθε» κυριολεκτικά Benjamin Button
Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Ο Brad Pitt γίνεται 60 & καταφέρνει να παραμείνει αγαπητός παρά τα σκάνδαλα της προσωπικής του ζωής. Πώς κατάφερε να επιβιώσει και να βγει αλώβητος από τα «δράματα» της προσωπικής του ζωής και πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η ειλικρίνεια;  

Ο Brad Pitt, ο οποίος έχει στεφθεί δύο φορές «ο πιο σέξι εν ζωή άνδρας» από το περιοδικό People γίνεται σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, 60 ετών και κατά τη γνώμη μας παραμένει ακόμα ο πιο hot άνδρας του Hollywood!

Παράλληλα, όμως, παραμένει και μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, που κατάφερε να επιβιώσει επαγγελματικά παρά τα σκάνδαλα της προσωπικής του ζωής.

Τι κι αν οι φήμες ήθελαν τον Brad να απατά την Jennifer Aniston με την Αngelina Jolie, τη μακρινή πλέον δεκαετία του 2000; Τι κι αν κατηγορήθηκε για κακοποίηση ενός από τα παιδιά του και παραδέχτηκε τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά; Τι κι αν έχει γίνει σήριαλ η δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του και ο θυμός των παιδιών του;

Ο Brad Pitt συνεχίζει να θεωρείται ένας επιτυχημένος άνδρας που έχει κατακτήσει μία θέση στις καρδιές των σινεφίλ, κερδίζοντας, μάλιστα και το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου το 2020 για τον ρόλο του Cliff Booth στην κωμωδία «Κάποτε στο... Χόλιγουντ».

Britain Wimbledon Tennis

«Σαλάτα» στα ερωτικά του με Jennifer Aniston και Αngelina Jolie

Αν και τόσο ο Brad Pitt όσο και η Angelina Jolie αρνούνταν ότι ξεκίνησαν να βρίσκονται ως εραστές, την περίοδο που ο σταρ ήταν παντρεμένος με την Jennifer Aniston, η φήμη αυτή κυριαρχεί μέχρι και σήμερα.

Brad Pitt-Angelina Jolie-Divorce

«Το να είμαι με έναν παντρεμένο άνδρα, ενώ ο πατέρας μου απατούσε τη μητέρα μου είναι κάτι που δε θα μπορούσαν να συγχωρέσω», είχε αναφέρει η Jolie. «Αν έκανα κάτι τέτοιο, δε θα μπορούσα να κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη το πρωί. Δεν θα μπορούσα να έλκομαι από έναν άνδρα, ο οποίος θα μπορούσε να απατά τη γυναίκα του», φαίνεται να δήλωνε η Jolie σύμφωνα με δημοσίευμα του The Standard.

People-Pitt-Jolie-Divorce

Από την πλευρά της, η Jennifer Aniston, λίγο καιρό μετά το διαζύγιο με τον Brad Pitt, είχε δώσει μία συνέντευξη στο Vanity Fair, στην οποία είχε επισημάνει ότι:

«Δεν ενδιαφέρομαι για δημόσιες αιχμές. Δεν με αφορά πια τι του συνέβη μετά τον χωρισμό - είναι η ζωή του τώρα. Έκανα συνειδητή προσπάθεια να μην προσθέσω επιπλέον «βάρος» στην τοξικότητα αυτής της κατάστασης. Δεν ανταπέδωσα. Δεν θέλω να γίνω μέρος αυτής της κατάστασης. Δεν προσδιορίζομαι από αυτή τη σχέση. Δεν προσδιορίζομαι από το ρόλο που με βάζουν να παίξω στο τρίγωνο. Είναι τρελό για μένα».

Η σχέση με την Αngelina Jolie και η οικογένεια που δημιούργησαν

Το 2006 επισημοποιήθηκε ότι η Angelina Jolie ήταν έγκυος και αυτή ήταν η πρώτη φορά που παραδέχτηκαν δημόσια τη σχέση τους. Από τότε η οικογένεια Brangelina άρχισε να δημιουργείται και την ίδια χρονιά ο Brad Pitt έγινε ο θετός πατέρας του Maddox αλλά και του δεύτερου παιδιού της Angelina, Zahara. Το επώνυμο και των δύο παιδιών άλλαξε από Jolie σε Jolie – Pitt.

Η Angelina γέννησε την κόρη τους Shiloh Nouvel στη Namibia, τον Μάιο του 2006. Την άνοιξη του επόμενου έτους, η Angelina υιοθέτησε τον τρίχρονο Pax Thien από ένα ορφανοτροφείο στο Βιετνάμ, ενώ ο Brad υιοθέτησε τον Pax στις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου ένα χρόνο αργότερα.

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 2008, η Angelina επιβεβαίωσε ότι περίμενε δίδυμα, και ο Knox Léon και η Vivienne Marcheline γεννήθηκαν τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Μετά από 10 χρόνια σχέσης και έξι παιδιά παντρεύτηκαν στη νοτιοανατολική Γαλλία αλλά στην περίπτωση τους, ο γάμος, μάλλον, σκότωσε τον έρωτα.

Brad Pitt-Angelina Jolie-Divorce

Η αρχή του τέλους και η κατηγορία για κακοποίηση παιδιού

Τον Σεπτέμβριο του 2016, η Αντζελίνα κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, επικαλούμενη ασυμβίβαστες διαφορές. Το FBI και το Τμήμα Παιδιών και Οικογενειακών Υπηρεσιών του Λος Άντζελες επιβεβαίωσαν τότε ότι ερευνούσαν τον Brad για φερόμενη κακοποίηση παιδιού μετά από ένα περιστατικό στο ιδιωτικό τζετ της οικογένειας. Ο ηθοποιός κατηγορήθηκε από ένα ανώνυμο άτομο ότι κακοποίησε σωματικά ένα από τα παιδιά του.

Ένα πρόσωπο από το περιβάλλον του Brad Pitt είχε αναφέρει στο περιοδικό People πως ο Brad «ήταν μεθυσμένος και υπήρχε μία διαφωνία ανάμεσα σε εκείνον και την Angelina».

«Ήταν μία διαφωνία ανάμεσα σε γονιό-παιδί, η οποία δεν διαχειρίστηκε με τον σωστό τρόπο και κλιμακώθηκε περισσότερο από όσο θα έπρεπε», συμπλήρωσε η πηγή. Ο ηθοποιός απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες και δεν σχολίασε ποτέ αυτό το ζήτημα δημόσια.

Το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και η δύναμη της ειλικρίνειας

Σε αυντίθεση με αυτό, όμως, ο ηθοποιός έχει μιλήσει για τη σχέση του με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Σε συνέντευξή του στο GQ τον Μάιο του 2017, ο Brad αποκάλυψε ότι είχε κόψει το ποτό και το κάπνισμα κάνναβης. «Δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε μια μέρα από τότε που βγήκα από το κολέγιο που να μην έχω πιει. Και τρέχω να ξεφύγω από τα συναισθήματα. Σταμάτησα τα πάντα εκτός από το ποτό όταν έκανα οικογένεια. Αλλά ακόμα και αυτόν τον τελευταίο χρόνο [...] έπινα πάρα πολύ», δήλωσε ο Brad στο περιοδικό. «Έχει γίνει απλά ένα πρόβλημα. Ή τα αρνείσαι σε όλη σου τη ζωή ή τους απαντάς και εξελίσσεσαι».

Το γεγονός ότι ο Brad Pitt έχει μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά αποτελεί πιθανότητα και ένα από τα στοιχεία που δεν αφήνουν τα «σκάνδαλα» της προσωπικής τους ζωής να καταστρέψουν την επαγγελματική του πορεία. Η περίπτωση του 60χρονου ηθοποιού αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι οι άνθρωποι εκτιμούν την αλήθεια και μπορούν να δείξουν κατανόηση σε όσους βλέπουν κατάματα τα λάθη τους και δεν επιλέγουν να τα κρύψουν με κάθε κόστος.

Το διαζύγιο και ο αμπελώνας

Οι Brangelina είχαν παλέψει για τον χωρισμό μέσω νομικών διαδικασιών στην Καλιφόρνια ιδιωτικά και αθόρυβα, αλλά τον Φεβρουάριο του 2017, η Jolie μίλησε για πρώτη φορά για το διαζύγιο λέγοντας ότι «θα ξεπεράσουμε αυτό το διάστημα και ελπίζουμε να γίνουμε μια πιο δυνατή οικογένεια». Τελικά, ο Brad έλαβε την κοινή επιμέλεια των παιδιών του, το 2020.

Χρειάστηκαν σχεδόν επτά χρόνια και εκατομμύρια σε νομικά έξοδα για να φτάσουμε στο σημείο το ζευγάρι να αρχίσει να μοιράζεται τα κοινά περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του γαλλικού αμπελώνα και κτήματος, Chateau Miraval, που αγόρασαν μαζί για 60 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν κύλησαν ήρεμα, αφού ο Brad μήνυσε την πρώην σύζυγό του επειδή, σύμφωνα με την αγωγή, πούλησε το μερίδιό της στον αμπελώνα που τους ανήκε από κοινού σε μια εταιρεία παραγωγής αλκοολούχων ποτών με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία ελέγχεται από τον Ρώσο ολιγάρχη Yuri Shefler, χωρίς να τον ενημερώσει.

Τον Ιούλιο του 2023, η νομική ομάδα της Jolie κατηγόρησε τον Brad Pitt ότι συμπεριφέρεται σαν «οξύθυμο παιδί» για την πώληση του μεριδίου της, με ισχυρισμούς ότι ο Pitt έχει εμπλακεί σε μια «απροκάλυπτη αρπαγή χρημάτων» και έχει ξοδέψει περισσότερο χρόνο σε έργα ματαιοδοξίας γύρω από την περιοχή, όπως η κατασκευή ενός στούντιο ηχογράφησης και η ανακαίνιση της πισίνας, παρά στον αμπελώνα και τη διαδικασία οινοποίησης. Η κατάθεση ισχυρίζεται ότι ο Pitt «ασχολείται με ψευδαισθήσεις, όχι με χώμα και σταφύλια».

Ο Pax Jolie-Pitt και το post γεμάτο θυμό για τον πατέρα του

Το 2020 ο Pax Jolie Pitt έδειξε δημόσια τα αισθήματα θυμού που είχε για τον πατέρα του, αναρτώντας μία φωτογραφία του Pitt σε Instagram story την ημέρα του Πατέρα και γράφοντας «Χρόνια πολλά για την ημέρα του Πατέρα σε αυτόν τον παγκοσμίου κλάσης μ**ας. Αποδεικνύεις ξανά και ξανά ότι είσαι ένα τρομερό και απεχθές άτομο».

«Δεν έχεις καμία εκτίμηση ή ενσυναίσθηση απέναντι στα τέσσερα μικρότερα παιδιά σου που τρέμουν από φόβο όταν βρίσκονται μπροστά σου», φαίνεται να είχε αναφέρει ο 20χρονος σήμερα γιος του Pitt. «Δεν θα καταλάβεις ποτέ τη ζημιά που έχεις κάνει στην οικογένειά μου, επειδή είσαι ανίκανος να το κάνεις», είχε γράψει, σύμφωνα με το MailOnline.

Η σχέση του Brad Pitt με τα παιδιά του σήμερα

Μετά το ξέσπασμα του Pax, η επίσης υιοθετημένη κόρη του Brad, Zahara Marley Jolie-Pitt, φαίνεται ότι έδειξε την αντιπάθειά της προς τον πατέρα της κατά τη διάρκεια της τελετής εισαγωγής της στο Spelman College στην Ατλάντα της Τζόρτζια.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Zahara ανακοίνωσε με υπερηφάνεια: «Το όνομά μου είναι Zahara Marley Jolie», παίρνοντας την απόφαση να αφαιρέσει το επώνυμο Pitt.

Σήμερα, θεωρείται ότι ο Brad μιλάει με τον Pax και τη Zahara, αλλά ο μεγαλύτερος γιος του, ο 23χρονος Moddox, λέγεται ότι δεν θέλει να επανασυνδεθεί με τον πατέρα του.

Σύμφωνα με πηγή του InTouch Weekly, ο Brad Pitt περνάει τον περισσότερο χρόνο με τα τρία βιολογικά του παιδιά. Shilioh, Vivian και Knox, υποστηρίζοντας ότι πλέον θέτει την οικογένεια σε προτεραιότητα και δεν θέλει να χάνει άλλο πολύτιμο χρόνο μακριά από τα παιδιά του.

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP