To «Μετά τη Φωτιά» έγινε viral το 2024 για όλους τους λάθος λόγους: Το τέλος και η στήριξη των fans

Γεωργία Βλαχοπούλου
To «Μετά τη Φωτιά» έγινε viral το 2024 για όλους τους λάθος λόγους: Το τέλος και η στήριξη των fans

Η σειρά «Μετά τη Φωτιά» κόπηκε ξαφνικά με ανακοίνωση του ANT1 ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και από τότε είναι στα trends του Twitter/X λόγω των χιλιάδων μηνυμάτων στήριξης από το τηλεοπτικό κοινό.

Η σειρά Μετά τη Φωτιά που ξεκίνησε να προβάλλεται τον Οκτώβριο μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, πλέον είναι παρελθόν αφού ανήμερα της Πρωτοχρονιάς το κανάλι με σχετική ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως η προβολή της σταματάει, καθώς υπήρχαν έντονες διαφωνίες με την εταιρεία παραγωγής.

https://www.instagram.com/p/CzgDsOzgKL3/

Το Μετά τη Φωτιά ήταν ουσιαστικά η ιστορία τριών γυναικών, οι οποίες μετά από το καταστροφικό γεγονός μιας πυρκαγιάς θα αναθεωρούσαν τη ζωή τους προσπαθώντας μέσα από διάφορες καταστάσεις να βρουν την ευτυχία. Τα μηνύματα εναντίον των κακοποιητικών συμπεριφορών και το αξιόλογο καστ των ηθοποιών που συμμετείχαν σε αυτήν την έκανε να αποκτήσει γρήγορα το δικό της κοινό. Τόσο η Ντόρα Μακρυγιάννη, η Άλκηστις Ζιρώ και η Ελπίδα Νικολάου ως οι κεντρικές ηρωίδες, αλλά και ο Λευτέρης Ελευθερίου για πρώτη φορά στον ρόλο του κακού της υπόθεσης όσο και Ανδρέας Κωνσταντίνου αλλά και οι υπόλοιποι ηθοποιοί έκαναν εξαιρετική δουλειά με τους fans της σειράς να ταυτίζονται με πολλές από τις σκηνές που εκτυλίσσονταν.

Παρά τα μέτρια νούμερα τηλεθέασης, η σειρά είχε ένα πιστό κοινό στα social media και ένα δελεαστικό σενάριο που έδινε υποσχέσεις από τη νέα χρονιά, για άνοδο. Άλλωστε βρισκόταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα σε μία πολύ κρίσιμη καμπή η ιστορία μας. Παρόλα αυτά το κανάλι και ύστερα από μία σειρά σοβαρών ζητημάτων στα οποία δεν συμφωνούσε με την παραγωγή (θα ακολουθηθεί και από τις δύο πλευρές η νομική οδός) αποφάσισε την αιφνιδιαστική λήξη της. Το πόσο σοβαρή ήταν η μεταξύ τους διαφωνία, φάνηκε και από την εσπευσμένη ανακοίνωση ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Η τεράστια στήριξη από τους fans στο Twitter/X

Aυτό το ξαφνικό τέλος είναι και ο λόγος που από την Πρωτοχρονιά και μέχρι σήμερα η σειρά βρίσκεται στα trends του Twitter/X - ακόμη και στην 1η θέση - αφού οι fans της με τα tweets τους προσπαθούν να δείξουν τόσο τη στήριξή τους στους συντελεστές όσο και την έντονη δυσαρέσκειά τους στο κανάλι επειδή η αγαπημένη τους σειρά δεν θα συνεχιστεί.

Μερικά από τα υποστηρικτικά μηνύματα θα δεις στην gallery που ακολουθεί.

Πρόσφατα ο ANT1 «έσωσε» τον 'Ερωτα Φυγά που κόπηκε από το Open αποφασίζοντας να προβάλλει μέσα από τη δική του συχνότητα τα επεισόδια που είχαν απομείνει. Δεδομένου λοιπόν, αυτού του γεγονότος οι fans του Μετά τη Φωτιά θεώρησαν περίεργο το ότι το κανάλι «έκοψε» μια δική του σειρά. Βέβαια αυτά τα δύο γεγονότα είναι εντελώς ασύνδετα μεταξύ τους. Με λίγα λόγια η μία σειρά δεν καθόρισε την τύχη της άλλης.

Η επιστροφή του Έρωτα Φυγά φέρνει μία μεγάλη αποκάλυψη για την κόρη της Ουρανίας

Τα μηνύματα των συντελεστών για το απρόσμενο κόψιμο της σειράς

Οι fans του Μετά τη Φωτιά έδειξαν έντονα την αντίδρασή τους και προς το κανάλι, αφού οι συντελεστές της ενημερώθηκαν - όπως έγραψαν στα social media τους - τελευταία στιγμή (οι περισσότεροι από την ανακοίνωση του ΑΝΤ1) πως μένουν χωρίς δουλειά και μάλιστα ανήμερα την Πρωτοχρονιά που κανονικά θα ήταν μια γιορτινή γι' αυτούς μέρα.

Οι ηθοποιοί Ντόρα Μακρυγιάννη, Ελπίδα Νικολάου, Πηνελόπη Μαρκοπούλου και η σεναριογράφος Ρένα Ρίγγα με τις αναρτήσεις τους στα social media κατέστησαν σαφές πως δεν γνώριζαν το ενδεχόμενο να κοπεί η σειρά και η ανακοίνωση που τους έγινε μέσω τηλεφώνου την Πρωτοχρονιά ήταν κάτι που τις πίκρανε καθώς δείχνει, όπως έγραψαν, πως όλοι είναι αναλώσιμοι.

Από τη μεριά τους η Άλκηστις Ζιρώ αλλά και όλοι οι ηθοποιοί και συντελεστές ευχαρίστησαν το κοινό της σειράς για τη στήριξη. Μένει να δούμε ωστόσο αν υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιο άλλο κανάλι για τη συνέχιση της σειράς. Δεν υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για αυτό, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι σημαντικό ρόλο πια παίζουν και οι πλατφόρμες.