Η διπλή ανάρτηση του Παύλου για το μνημόσυνο του τέως και η στιγμή με την Κένεντι πριν 61 χρόνια

Κατερίνα Μπούσιου
Η διπλή ανάρτηση του Παύλου για το μνημόσυνο του τέως και η στιγμή με την Κένεντι πριν 61 χρόνια

Η ιστορική συνάντηση πριν τη δολοφονία του συζύγου της Τζάκι και το διπλό μνημόσυνο του τέως σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία με την παρουσία του βασιλιά Κάρολου. 

Σε στενό οικογενειακό κύκλο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στους βασιλικούς τάφους του Τατοίου όπου έχει ταφεί και ο Κωνσταντίνος, το ετήσιο μνημόσυνό του με παρόντα και τα 5 παιδιά του, τα εγγόνια του, αλλά και τις αδελφές του Σοφία και Ειρήνη. Πριν από λίγες ώρες ο πρωτότοκος Παύλος έκανε μία ανάρτηση για τον πατέρα του ενώ είχε προηγηθεί εκείνη με μία throwback φωτογραφία της Τζάκι Κένεντι από τα αρχεία του Τατοΐου. Μία επίσκεψη που είχε ιδιαίτερη σημασία εκείνη την εποχή.

Η μετακόμιση στην Ελλάδα, ο καπετάνιος και το τσάι στο Τατόι

Δεν είναι το μόνο μνημόσυνο του τέως Κωνσταντίνου, αυτό που γίνεται σήμερα στο Τατόι, καθώς και στις 27 Ιανουαρίου θα γίνει στη Μεγάλη Βρετανία και μάλιστα στο κάστρο του Windsor μία πιο επίσημη (βασιλικού τύπου) τελετή παρόντος και του βασιλιά Κάρολου με τον οποίο ήταν δεύτερα ξαδέλφια.

Τα 5 παιδιά του, ο Παύλος, η Αλεξία, η Θοδώρα, ο Φίλιππος (Ο Νικόλαος βέβαια μένει μόνιμα στην Αθήνα όπως και η μητέρα τους Άννα Μαρία ) αλλά και τα εγγόνια του βρίσκονται από χθες στην Ελλάδα. Βέβαια σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της εκπομπής Live News, ο Παύλος και η σύζυγός του Marie Chantal, έχουν αποκτήσει πλέον μόνιμη κατοικία στην Αθήνα. Νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα στον πιο ακριβό δρόμο της Ευρώπης όπως έχει χαρακτηριστεί επί της Ηρώδου Αττικού και πλησίου του Προεδρικού Μεγάρου. Είναι η περιοχή όπου αρκετοί εφοπλιστές και επιχειρηματίες της παλιάς γενιάς, έχουν τα σπίτια τους.

Ο Παύλος ανήρτησε πριν από λίγες ώρες μία φωτογραφία του πατέρα του, να κρατά το τιμόνι του ξύλινου ιστιοφόρου του, της ιστορικής και σπάνιας κατασκευής «Αφρόεσσα». Χωρίς ωστόσο να κάνει κάποιο σχόλιο ή να συνοδεύει με κάποιο κείμενο, το στιγμιότυπο.

https://www.instagram.com/p/C16cQA_N2wm/

Φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα ανατρέχει συχνά στα οικογενειακά αρχεία. Πριν από λίγες ημέρες δημοσίευσε και μία φωτογραφία που έκανε εντύπωση, με την Τζάκι Κέννεντι, τους παππούδες του και τον πατέρα του από τα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου. Αυτή όμως η φωτογραφία κρύβει ένα πολύ μεγάλο και ιστορικής σημασίας παρασκήνιο.

Η σπάνια εμφάνιση της Άννας- Μαρίας με τα εγγόνια της λίγο πριν το μνημόσυνο του τέως βασιλιά

kennenti.jpg

Ήταν η δεύτερη φορά στην ουσία που η πρώτη κυρία των ΗΠΑ επισκεπτόταν την Ελλάδα και φιλοξενήθηκε από το βασιλικό ζεύγος (Παύλος και Φρειδερίκη) το 1961 στο Τατόι. Σε αυτή τη δεύτερη επίσκεψη είχε επιτραπεί για πρώτη φορά και στους φωτογράφους να εισέλθουν στο χώρο. Η τότε βασίλισσα γνωρίζοντας προφανώς ότι αυτή η επίσκεψη θα είχε διεθνή κάλυψη, κάποια στιγμή έσπασε το πρωτόκολλο και πήρε αγκαζέ την Τζάκι για να την ξεναγήσει στον κήπο.

Στο Τατόι εκείνες τις ημέρες, είχαν γίνει και οι επίσημοι αρραβώνες της θείας του Παύλου Σοφίας και του Χουάν Κάρλος και το ζευγάρι ήταν παρών σε αυτή την επίσκεψη. Η Φρειδερίκη έκανε μία στρατηγική κίνηση με την επίσκεψη της Τζάκι για να μετριάσει στον ελληνικό τύπο τις μεγάλες αντιδράσεις που είχαν προκύψει με την προίκα της Σοφίας. Στην ουσία ήταν ο μισός προυπολογισμός της χώρας μας.

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε ένα μικρό οικογενειακό γεύμα στην Κηφισιά.