Στο Προξενιό της Ιουλίας ένα ημερολόγιο είναι το «κλειδί» για το δραματικό φινάλε του Μελέτη Ηλία

Κατερίνα Μπούσιου
Στο Προξενιό της Ιουλίας ένα ημερολόγιο είναι το «κλειδί» για το δραματικό φινάλε του Μελέτη Ηλία

Η Άννα Μάσχα, αποθεώθηκε από το Twitter για τον ρόλο της ως Χάδω και την ψυχρή υποδοχή της νέας νύφης στο Προξενιό της Ιουλίας. 

Από χθες στα social media και ειδικά στο Twitter υπάρχει το hashtag #supportioulia για να εμψυχώσουν την Ευγενία Ξυγκόρου της οποίας το τηλεοπτικό μαρτύριο μόλις ξεκίνησε στο Προξενιό της Ιουλίας. Σήμερα έχουμε το part two του γάμου αλλά και την πρώτη μέρα του έγγαμου βίου. Σε λίγα επεισόδια όμως από τώρα, θα δούμε την αναφορά σε ένα πολύτιμο στοιχείο, το οποίο θα μας δώσει πολύ σημαντικές πληροφορίες για το πως θα οδηγηθούμε στο δραματικό φινάλε του Μελέτη Ηλία.

Ο Χρήστος, η Ιουλία και η κωμική πρώτη νύχτα του γάμου

Τα τρία στην ουσία επεισόδια που αναφέρονται στον γάμο στη σειρά το Προξενιό της Ιουλίας, ήταν από τα πιο σημαντικά από την πρεμιέρα της, αλλά και τα πιο ενδιαφέροντα και στις λεπτομέρειες. Από την παραγωγή μας έδειξαν όλα τα έθιμα ενός Θεσσαλικού γάμου. Είναι και επιμορφωτικά δηλαδή.

Τα 2 μεγάλα μυστικά: Στο Προξενιό της Ιουλίας έρχεται στο φως μία ακόμη κρυφή εγκυμοσύνη

Αλλά εκείνη που «σάρωσε» ήταν η αδελφή του γαμπρού, η Χάδω, δηλαδή, η οποία τήρησε το έθιμο της κουλούρας και του καλοσωρίσματος με το πέταλο των νεόνυμφων στο νέο τους σπίτι. Η Άννα Μάσχα ήταν απολαυστική στον ρόλο, σαν τη Τασώ Καββαδία. Μηδέν συναίσθημα. Στο Twitter τα σχόλια ήταν επικά και αρκετά χιουμοριστικά.

Τις πρώτες μέρες, ο Γιωργίκης θα κάνει τα πάντα για να αισθανθεί καλά στο νέο της σπίτι, η γυναίκα του. Θέλει να είναι η κυρία του σπιτιού και οι κόντρες δεν θα έχουν τέλος με τη Χάδω. Η Ιουλία είναι τις περισσότερες φορές αμίλητη και μόνο με τον Χρήστο και γιο του άντρα της θα κάνει περισσότερη παρέα. Μεταξύ τους θα αναπτύξουν έναν πολύ δυνατό δεσμό. Δεν θα του πει φυσικά ποτέ τα μυστικά της, ούτε και το παρελθόν της.

Θυμήσου αυτό το στοιχείο. Αν του τα είχε πει όταν έφτασε σε αδιέξοδο μπορεί να αποφεύγαμε το δραματικό φινάλε που ήδη ο Alpha μας έχει δείξει με τρέιλερ, αφού είδαμε τον Γιωργίκη να ψυχοραγεί και την Ιουλία να συλλαμβάνεται.

Μήπως θα μάθει ο Γρηγόρης πρώτος το μυστικό της;

Ο Χρήστος (Δημήτρης Αριανούτσος) δεν θα ξεχάσει τον πατέρα Επιφάνειο και θα τον επισκεφτεί ξανά στο μοναστήρι. Είναι ο άνθρωπος που τον ημέρεψε αλλά και εκείνος που τον έκανε να σκεφτεί λογικά.

Αυτός θα του πει την πληροφορία πως η μητέρα του είχε ένα ημερολόγιο και θα τον βάλει στην διαδικασία να το αναζητήσει. Εκεί η μαμά του Χρήστου ανέφερε με λεπτομέρειες τη ζωή της και δείχνει τελικά και το πως οδηγήθηκε προς την αυτοκτονία.

https://www.instagram.com/p/CyBhcauIdHr/

Κανείς όμως δεν γνωρίζει που βρίσκεται αυτό το ημερολόγιο, αν έχει καταστραφεί, ή αν κάποιος (ή κάποια) το φύλαξε. Η εύρεσή του στην ουσία, ανοίγει τους Ασκούς του Αιόλου και για τη σχέση που είχε ο Επιφάνειος με τη μητέρα του Χρήστου, αλλά και για την πραγματική ταυτότητα και τον χαρακτήρα του πατέρα του. Η αποκωδικοποίηση του Μελέτη Ηλία, μόλις ξεκίνησε δηλαδή.

Και όπως σωστά παρατήρησαν κάποιοι τηλεθεατές από τη σκηνή του φινάλε, ο Στασινόπουλος ρώτησε τη Στάσα που είναι το Βγενιώ, η κόρη του Γιωργίκη και της Ιουλίας. Αυτό είναι όμως παράδοξο. Γιατί να δώσουν στην μικρή το όνομα της αδικοχαμένης πρώτης του συζύγου;