Μετά τον γάμο, το μαρτύριο στο Προξενιό της Ιουλίας με διπλή κακοποίηση και μία σωτήρια επιστροφή

Κατερίνα Μπούσιου
Μετά τον γάμο, το μαρτύριο στο Προξενιό της Ιουλίας με διπλή κακοποίηση και μία σωτήρια επιστροφή

Η πιο αγχωτική σκηνή της Ευγενίας Ξυγκόρου κατά δήλωσή της ήταν η νύχτα του γάμου της με τον Γιωργίκη στο Προξενιό της Ιουλίας. 

Το γλέντι του γάμου του Γιωργίκη και της Ιουλίας θα αφήσει εποχή στο Προξενιό της Ιουλίας και κανείς δεν αντιλαμβάνεται ακόμη, ότι 3 χρόνια μετά η νύφη θα είναι στη φυλακή και ο σύζυγος και η κόρη της, δολοφονημένοι. Η Ευγενία Ξυγκόρου και ο Μελέτης Ηλίας, ξεκινούν σήμερα την περίεργη σχέση τους και ενδεικτική είναι η πρώτη νύχτα του γάμου τους. Μία σωτήρια για εκείνην επιστροφή θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, αλλά τελικά δεν θα είναι ικανή για να την αποτρέψει από το τραγικό φινάλε. Χωρίς ωστόσο να υποστηρίζουμε πως εκείνη είναι η δολοφόνος.

Ο Γρηγόρης κάνει μία τελευταία προσπάθεια και η Ιουλία ζει έναν έρωτα με συνεχή σωματική και λεκτική κακοποίηση

Νύφη σοβαρή, αμίλητη και ανέκφραστη ήταν η Ευγενία Ξυγκόρου τη στιγμή του γάμου της με τον Μελέτη Ηλία στο Προξενιό της Ιουλίας. Συνηθιζόταν βέβαια εκείνη την εποχή στην επαρχία οι νύφες να μη δείχνουν πως χαίρονται και να είναι ανέκφραστες. Οι περισσότερες βέβαια λόγω προξενιού, βάδιζαν σε μία ζωή που δεν είχαν επιλέξει και στην πλειοψηφία τους με έναν άντρα που όχι μόνο δεν αγαπούσαν, αλλά ούτε τον γνώριζαν καλά - καλά.

Τα 2 μεγάλα μυστικά: Στο Προξενιό της Ιουλίας έρχεται στο φως μία ακόμη κρυφή εγκυμοσύνη

Μετά το γλέντι ξεκινά η προσπάθεια της Ιουλίας να πείσει την επομένη τον μεθυσμένο Γιωργίκη πως πέρασαν τη νύχτα μαζί, για να δικαιολογήσει αργότερα την εγκυμοσύνη της. Αυτό το γύρισμα ήταν ιδιαίτερα αγχωτικό για την ηθοποιό όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» : «Πάντα αγχώνομαι στις ερωτικές σκηνές. Λέω «τι θα κάνω τώρα, τι θα δείξω;». Όταν ξεκινάμε όμως, μπαίνει ένας άλλος μηχανισμός και λες πως είναι δουλειά και μόνο».

Μετά τις χαρές η Ιουλία έχει να αντιμετωπίσει και την καθημερινότητα στο σπίτι. Επειδή έχει μεγαλώσει χωρίς να κάνει δουλειές ως νοικοκυρά, δεν κάνει απολύτως τίποτε και αυτό εξοργίζει τη Χάδω. Δεν είναι μόνο η λεκτική κακοποίηση που θα δεχτεί από εκείνη, αλλά και η σωματική.

Το δεύτερη μορφή της κακοποίησης θα τη βιώσει αρκετά με τον Γιωργίκη. Άλλωστε και η αδελφή του Χάδω του είχε πει μία μέρα πριν τον γάμο του το «Κανείς δεν ξέρει ποιος πραγματικά είσαι». Η Ιουλία θα αργήσει πολύ να μεταφέρει τα όσα συμβαίνουν στο σπίτι της στην μητέρα της. Προφανώς και θα βρεθεί σε αδιέξοδο.

https://www.instagram.com/p/CzYUaBgAskk/

Η μόνη της σωτηρία προς το παρόν, είναι ο Χρήστος, ο γιος του Γιωργίκη, με τον οποίο θα αναπτύξει μία τρυφερή σχέση. Άλλωστε εκείνος αυτό το μαρτύριο που εκείνη περνά, το έχει ζήσει και με τη μητέρα του. Μνήμες καταθλιπτικές θα ταράξουν ξανά τη ψυχολογία του. Και κάποιος άλλος όμως γνωρίζει αυτή την άσχημη πλευρά του γαιοκτήμονα. Δεν είναι άλλος από τον μοναχό Επιφάνειο και πρώην σύζυγο της Χάδως αλλά και ερωτευμένο με τη μητέρα του Χρήστου.

Ο Γιάννος Περλέγκας θα μας χαρίσει πολύ ωραίες σκηνές στο μέλλον.

Δεν θα προλάβει όμως το τραγικό φινάλε, παρόλο που το επιθυμεί. Εκείνος αλλά και ο Γρηγόρης είναι τα τραγικά θύματα της ιστορίας μας. Τουλάχιστον προς το παρόν.

https://www.instagram.com/p/CuJ6iqooJRb/