Survivor: Ακόμα κι ο James Καφετζής στο Twitter παραδέχτηκε την κίνηση του Λαμάι κατά την αποχώρηση

Γεωργία Βλαχοπούλου
Survivor: Ακόμα κι ο James Καφετζής στο Twitter παραδέχτηκε την κίνηση του Λαμάι κατά την αποχώρηση

«Ότι θα κλαίγαμε για ένα ριάλιτι δεν το περιμέναμε» είπαν όλοι όσοι είδαν το επεισόδιο με την μονομαχία στο Survivor, αφού ο Σωτήρης Λαμάι, παραχωρώντας τη θέση του στον Σταμάτη, απέδειξε πως τα λεφτά δεν είναι το παν.

Τελικά «σκυλί που γαβγίζει δε δαγκώνει», όπως λέει ο σοφός λαός και κάπως έτσι ο Σωτήρης Λαμάι με ένα φινάλε που κανείς δεν περίμενε αποχώρησε από το Survivor, αφού μονομάχησε πρώτα, σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού.

Στο Survivor ο Σωτήρης Λαμάι σαν άλλος Βολικάκης αποκάλυψε την κλίκα του Φάνη και το κοινό συμφώνησε

https://www.instagram.com/p/C2x9wpZIrd4/

Η πιο συγκινητική και «παντελονάτη» αποχώρηση

Ο παίκτης των Μαχητών ήταν υποψήφιος μαζί με τον Σταμάτη και τον Rob από την ομάδα του αλλά και με τον Αλέξη Παππά από την ομάδα των Διασήμων. Λίγο πριν τη μονομαχία ο Σταμάτης ανέφερε στον Γιώργο Λιανό πως μόλις είχε επιστρέψει από την κλινική, όπου του είπαν πως ο τραυματισμός στον προσαγωγό του, κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος επάθλου που είχε γίνει νωρίτερα, ήταν θλάση - κάτι που θα τον ταλαιπωρούσε πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της μονομαχίας.

Παρ' όλα αυτά ο παίκτης των Μπλε επέλεξε να αγωνιστεί κανονικά διεκδικώντας τη θέση του στο παιχνίδι. Και ο Σωτήρης Λαμάι όμως, θα έκανε το ίδιο παρά τον τραυματισμό στο γόνατό του, που με εντολή γιατρού τον είχε κρατήσει έξω στον τελευταίο αγώνα.

Αλέξης Παππάς και Rob έχοντας ξαναβρεθεί σε αγώνα μονομαχίας και δη σε στόχο που απαιτούσε μπασκετικές ικανότητες κατάφεραν εύκολα να κερδίσουν κι έτσι οι δύο τελικοί μονομάχοι ήταν ο Σωτήρης Λαμάι και ο Σταμάτης. Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τον Λαμάι, αφού χρειάζονταν 4 νίκες για να παραμείνουν κι εκείνος έχανε με 3-1 από τον Σταμάτη. Ωστόσο, δεν τα παράτησε καταφέρνοντας να φέρει το ματς στα ίσα με αποτέλεσμα ο νικητής να ήταν και ο παίκτης που θα παρέμενε.

Μετά το 3-3 ο Σταμάτης ήταν φανερά καταπονημένος από τον τραυματισμό του και η απελπισία διαγραφόταν στο πρόσωπό του, αφού το ενδεχόμενο να φύγει από το παιχνίδι ήταν πολύ κοντά. Σε αυτόν τον τελευταίο αγώνα που ήταν «όλα για όλα» λοιπόν, τόσο οι Κόκκινοι όσο και όποιος παρακολουθούσε το ριάλιτι πόνταραν στο ότι ο Σωτήρης Λαμάι θα ήταν ο νικητής της μονομαχίας και λόγω ψυχολογίας αλλά και καλύτερης σωματικής κατάστασης.

Κι εκεί έγινε αυτό που κανείς δεν περίμενε! Ο Λαμάι ουσιαστικά οπισθοχώρησε πηγαίνοντας με αργά βήματα προς τον στόχο, δίνοντας την ευκαιρία στον Σταμάτη να ολοκληρώσει επιτυχώς την προσπάθειά του, αφήνοντας εμάς να παρακολουθούμε με το στόμα ανοιχτό.

Κάπως έτσι, εκείνος μετά από 2 βδομάδες παραμονής στον Άγιο Δομίνικο αποχώρησε, αποδεικνύοντάς μας πως ακόμα κι από ένα ριάλιτι μπορείς να πάρεις μαθήματα για τη ζωή.

Για τον Λαμάι το να βρεθεί στο Survivor ήταν όνειρο ζωής από το 2017 κι όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Λιανός εκείνος κάθε χρόνο δήλωνε συμμετοχή. Το γεγονός, ωστόσο όπως εξήγησε ο ίδιος πως ο Σταμάτης - με τον οποίο είχε λογοφέρει μάλιστα έντονα - φαινόταν πως το ήθελε περισσότερο τον έκανε να σεβαστεί την προσπάθειά του αλλά και τον τραυματισμό του και να του «παραχωρήσει» με τον τρόπο που σου ανέφερα πιο πάνω την παραμονή του στο παιχνίδι.

Σε ένα ριάλιτι επιβίωσης που κύκλο με τον κύκλο έχει γίνει ιδιαίτερα «ανθρωποφαγικό», που τα λεφτά που παίρνουν σε εβδομαδιαία βάση οι παίκτες - ιδίως της ομάδας των Διασήμων - άλλοι μπορεί να μην τα βγάλουν ούτε σε ένα χρόνο, ένας παίκτης παίζοντας το παιχνίδι απέδειξε πως τα λεφτά και η δόξα δεν είναι το παν. Γιατί ναι, ο Λαμάι μπορεί να ήταν για λίγο καιρό στο Survivor, είχε κάνει όμως αισθητή την παρουσία του είτε με τις κόντρες του είτε με τα σχόλιά του και αγωνιστικά γινόταν όλο και καλύτερος. Γιατί να μην το εκμεταλλευτεί για την περαιτέρω προβολή του και να προσπαθήσει να μείνει, ιδιαίτερα αφού ο αντίπαλός του ήταν σε πολύ κακή κατάσταση; Τίποτα όμως, όπως φάνηκε για εκείνον δεν συγκρίνεται με το να δώσει το καλό παράδειγμα στον γιο του, ο οποίος όπως είχε αποκαλύψει λίγες μέρες νωρίτερα στην προσωπική του συνέντευξη είναι στο φάσμα του αυτισμού.

Το κοινό αποθέωσε τον Σωτήρη Λαμάι στο Twitter/X για την κίνησή του αυτή, η οποία τους «κέρδισε» στο 90' μιας και όπως σου είπα ο συγκεκριμένος παίκτης είχε πρωταγωνιστήσει σε διάφορες ίντριγκες παρά το λίγο χρονικό διάστημα που ήταν στο νησί.

Το σχόλιο από τον James Καφετζή και το post για την είσοδό του στο Survivor

Φυσικά είναι η πρώτη φορά που στο συγκεκριμένο ριάλιτι παίκτης παραχωρεί με τέτοιον τρόπο τη θέση του στον αντίπαλό του. Χωρίς λόγια και βαρύγδουπες ανακοινώσεις για το τι και πώς ο Λαμάι έκανε απλά πράξη αυτό που του πρόσταζε η καρδιά του - και που πάμπολλες φορές είχαμε ακούσει τον Σπύρο Μαρτίκα να «υπόσχεται» στα συμβούλια - χωρίς πισωγυρίσματα, με σεβασμό στον αντίπαλό του, κι αυτό δεν γινόταν να μην το δει και ο James Καφετζής, ο οποίος έκανε το εξής σχόλιο στο Twitter: «Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια».

422906585_2276220392582968_5829789631791535159_n.jpg

Λίγο νωρίτερα ο James είχε επιβεβαιώσει με ένα του post στο Instagram πως θα μπει στο Survivor κι επίσημα, με τους fans του να ανυπομονούν.

«Το Survivor είναι το σκληρότερο παιχνίδι επιβίωσης που σε φέρνει στα όριά σου σωματικά και πνευματικά. Γι' αυτό πολλές συμπεριφορές δεν είναι οι αναμενόμενες. Δεν θα μπορούσα να λείπω από το πλέον στρατηγικό Survivor που έχει γίνει μέχρι σήμερα» έγραψε ο άλλοτε παίκτης των Μαχητών.

423036350_368564549303263_3122855517956320934_n.jpg

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν παίκτη να ανακοινώνει με αυτόν τον τρόπο την είσοδό του στο παιχνίδι, ωστόσο όπως φαίνεται η συμμετοχή του είναι κάτι που περιμένει το κοινό και θα βοηθήσει και με την τηλεθέαση του ριάλιτι. Ο James Καφετζής συμμετέχοντας στο Survivor το 2021 είχε αποδείξει πως έχει όλα τα φόντα για να είναι νικητής, τόσο αγωνιστικά όσο και στρατηγικά. Πολλοί λοιπόν, είναι αυτοί που θεωρούν ήδη πως αυτός θα σηκώσει την κούπα φέτος.

Βέβαια, θα πρέπει να υπολογίσει πως ήδη έχει κάποιους δυνατούς αντιπάλους να τον περιμένουν, όπως είναι ο Φάνης από τους Μαχητές ή η Κατερίνα Δαλάκα από τους Διάσημους. Οι δύο αυτοί παίκτες μάλιστα, έπαιξαν και αντίπαλοι στο αγώνισμα επάθλου κάνοντας έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες, ενώ έχουν και φανατικό κοινό.

Φάνης και Rob είναι οι stars του φετινού Survivor όσο κι αν το «παλεύουν» Παππάς και Ασημίνα