Δολοφονία ή αυτοκτονία; Το Προξενιό της Ιουλίας έχει ένα μεγάλο μυστικό και μία διάκριση

Κατερίνα Μπούσιου
Δολοφονία ή αυτοκτονία; Το Προξενιό της Ιουλίας έχει ένα μεγάλο μυστικό και μία διάκριση

«Ακόμη δεν είδατε τίποτε» δήλωσε η Ελισάβετ Μουτάφη για το Προξενιό της Ιουλίας και στα επόμενα επεισόδια έχουμε τη μία έκπληξη μετά την άλλη. 

Με τις περισσότερες σειρές μυθοπλασίας να έχουν μία μικρή πτώση στη τηλεθέαση τις τελευταίες μέρες, Το Προξενιό της Ιουλίας, ποντάρει στις αναπάντεχες σεναριακές ανατροπές για να κρατήσει το κοινό του. Ο μυστηριώδης θάνατος της πρώην κυρίας Προβιού θα μας απασχολήσει αρκετά. Υπάρχει κάποιος που έχει φτάσει πολύ κοντά στην απάντηση για το αν επρόκειτο για δολοφονία ή για αυτοκτονία. Γιατί αυτή η απάντηση θα μας λύσει και ένα από τα ερωτήματα πριν φτάσουμε στη επόμενη δολοφονία του φινάλε.

Η διάκριση της Σίσσυς Τουμάση και το πρώτο βήμα στη σχέση της με τον Γρηγόρη

Ας ξεκινήσω με κάτι που αφορά έμμεσα τη σειρά, καθώς η Σίσσυ Τουμάση, η Φιλιώ στο Προξενιό της Ιουλίας και εσχάτως η κουμπάρα στον γάμο της Ιουλίας και του Γιωργίκη, είναι μία από τις ελάχιστες ηθοποιούς σε παγκόσμιο επίπεδο που επιλέχθηκε λόγω του βιογραφικού της για το ετήσιο τμήμα της Berlinale, του διεθνούς κινηματογράφου του Βερολίνου. Οι ελάχιστοι επαγγελματίες ηθοποιοί που επιλέγονται, συμμετέχουν σε ειδικά μαθήματα υποκριτικής και τέχνης, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και είναι αρκετά τιμητική η επιλογή στα συγκεκριμένα masterclasses.

https://www.instagram.com/p/C01DizMID1f/

Στα ευχάριστα του ρόλου της θα τη δεις από σήμερα να έρχεται σταδιακά πιο κοντά στον Γρηγόρη ή μάλλον εκείνος να έρχεται κοντά της. Εδώ μπορεί να έχουμε και γάμο.

Στο Προξενιό της Ιουλίας ένα ημερολόγιο είναι το «κλειδί» για το δραματικό φινάλε του Μελέτη Ηλία

Προς το παρόν η κουμπάρα της Φιλιώς, η Ιουλία Προβίκη, περνά τις μέρες της ως νιόπαντρη, με τα μαρτύρια της Χάδως στο νέο της σπιτικό. Η μία προσβολή, πίσω από την άλλη. Όπως και με τη Στεφανία, την οικονόμο που για πολλά χρόνια ήταν κρυφά ερωτευμένη με τον Γιωργίκη.

Η Χάδω ασυγκράτητη όμως θα κάνει δύσκολη και τη ζωή του Χρήστου. Θα πετά κάποια υπονοούμενα για την μητέρα του για να τον ταράξει. Αυτό το θέμα όμως θα έχει μεγάλη συνέχεια.

Η Ευγενία Προβιού, όπως έχουμε δει πέθανε πριν μερικά χρόνια και πολλοί θεώρησαν πως ήταν αυτοκτονία από τα δηλητηριώδη μανιτάρια. Δύσκολα περνούσε με τον σύζυγό της, αλλά την κρατούσε η αγάπη για τον γιο τους.

Εδώ και αρκετά επεισόδια έχουμε δει τον πατέρα Επιφάνειο και πρώην σύζυγο της Χάδως (ως Ανέστης) να μιλά συχνά στον Χρήστο για τη μητέρα του. Ήδη του είπε να ψάξει στα μέρη που πήγαινε η Ευγενία για να βρει το μυστηριώδες ημερολόγιό της. Όλοι μας έχουμε καταλάβει πως υπήρξε κάτι ερωτικό μεταξύ του Επιφάνειου και της Ευγενίας και μπορεί να ήταν αμοιβαίο το συναίσθημα και από τις δύο πλευρές.

Τον ενδιαφέρει και εκείνον να λυθεί το μυστήριο. Θα καταλάβεις εξαρχής πως ναι, δεν ήταν αυτοκτονία. Αλλά ποιος είχε συμφέρον να τη σκοτώσει; Μήπως ο ίδιος ο σύζυγός της; Ή είναι πολύ προφανές όλο αυτό; Σίγουρα όμως κάποιος που ζούσε εντός του σπιτιού και γνώριζε τα μυστικά της οικογένειας.

Αυτό το μυστήριο με την Ευγενία θα εξηγήσει και πολλά για τη διπλή δολοφονία στο φινάλε της σειράς, την οποία έχουμε δει σε flash forward. Δηλαδή έχουμε πάει στο τέλος και τώρα επιστρέψαμε στην αρχή. Γιατί αυτή η δολοφονία δεν έχει να κάνει μόνο με το παιδί της Ιουλίας, η οποία δεν είναι κόρη του Γιωργίκη.

Τελικά η σειρά εξελίσσεται σε ωραίο αστυνομικό μυστήριο, παρά σε μία ιστορία αγάπης. Και ακόμη δεν είδαμε τίποτε όπως λέει και η Ελισάβετ Μουτάφη.