Το Έτερος Εγώ επέστρεψε θριαμβευτικά με υψηλά νούμερα τηλεθέασης και με 2 μεγάλα παράπονα του κοινού

Κατερίνα Μπούσιου
Το Έτερος Εγώ επέστρεψε θριαμβευτικά με υψηλά νούμερα τηλεθέασης και με 2 μεγάλα παράπονα του κοινού

Η Μασάτειος φιλοσοφία επέστρεψε. Η επανάληψη του τελευταίου κύκλου του Έτερος Εγώ - Νέμεσις από το Star έδωσε την ευκαιρία σε εκείνους που δεν το είχαν δει στην Cosmote TV, να το θαυμάσουν. 

Μετά την προβολή του από την Cosmote TV, ο τελευταίος κύκλος του Έτερος Εγώ με τίτλο Νέμεσις, ξεκίνησε από χθες το βράδυ την προβολή του στο Star. Η πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο ενθουσίασε τους φανς του δημιουργού της σειράς Σωτήρη Τσαφούλια αλλά δεν σταμάτησαν οι απορίες και τα παράπονα για την αρτιότερη τηλεοπτική σειρά των τελευταίων χρόνων.

Η Μασάτειος φιλοσοφία επέστρεψε

Το Έτερος Εγώ, η σειρά που ξεκίνησε το 2019 και ολοκληρώθηκε πέρισυ μετά από 3 κύκλους (Χαμένες ψυχές, Κάθαρσις και Νέμεσις) αποτελεί σειρά ορόσημο της ελληνικής TV και της εγχώριας παραγωγής. Πολλοί κόπιαραν στη συνέχεια αρκετά στοιχεία, ορατά και πιο αφαιρετικά του εμπνευστή και σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια.

Ο τελευταίος κύκλος θεωρήθηκε και ο σημαντικότερος όχι για τη δικαιοσύνη που φέρνει αλλά για τη διακαίωση και κλείνει με τη εξόντωση του Ερπετού που αποκαλύπτεται πλέον και υποδύεται ο ίδιος ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Πριν όμως εκτελεστεί ως εκδίκηση (από τον πατέρα της Τόνιας για τη δολοφονία της) έχει προλάβει να μας εξηγήσει σε λίγα λεπτά τις παθογένειες της κοινωνίας μας, δίνοντας και την ουσία της υπόθεσης από όλους τους 3 κύκλους.

Το τέλος ούτως ή άλλως αυτής της σειράς έχει αποκαλυφθεί από την προηγούμενη προβολή του, αλλά όσοι την έχουν ξαναδεί και όσοι δεν υπήρξαν συνδρομητές της Cosmote TV έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στην πρώτη προβολή από το Star και αυτό φάνηκε και από τα νούμερα τηλεθέασης. Έφτασε μέχρι το 20,7% στο δυναμικό κοινό και στο 16,4% στο γενικό σύνολο.

Πολλοί από τους φανς στάθηκαν και στην επιστροφή της μασάτειου φιλοσοφίας, καθώς ο Μασάτος από τον Δημήτρη Καπετανάκο υπήρξε ανεπανάληπτη προσωπικότητα της σειράς. Ο κύκλος του Νέμεσις εκτός από τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στον ρόλο του καθηγητή Λαΐνη, έχει σπουδαίες ερμηνείες από τον Τάσο Νούσια, τον Μάνο Βακούση, τον Πέτρο Λαγούτη, τον Σπύρο Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Μπέζο, την Κατερίνα Διδασκάλου, την Αθηνά Τσιλύρα και φυσικά με την Κόρα Καρβούνη, σε έναν υπέροχο ρόλο.

https://www.instagram.com/reel/C04QqLeN1kZ/

Όμως το παράπονο και η απορία παραμένει: Για ποιο λόγο αυτή η σειρά - κόσμημα δεν μπήκε ποτέ στη ροή του Netflix όπως άλλες σειρές αλλά και ταινίες;

Υπήρξε όμως και ένα δεύτερο μικρό παράπόνο για το Star και τις αρκετές διαφημίσεις που έκοψαν αρκετές φορές τη ροή του επεισοδίου.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας και στη συνέντευξή μας στο Queen.gr είχε εξηγήσει πως τότε το Netflix για πρακτικούς λόγους δεν προχώρησε τη συμφωνία: «Τυπικά και η δική μας η σειρά είχε μπει και ήταν όλα υπογεγραμμένα. Αλλά τελευταία στιγμή η Ελλάδα ως χώρα, βγήκε εκτός λίστας. Η ιστορία όμως θα θυμάται εκείνον που πέρασε την πόρτα και όχι εκείνον που την χτύπησε».