Αργυρώ Καλλιάφα: Όταν η καλλονή εγγονή της Τασσώς Καββαδία μίλησε για τη γιαγιά της

Γεωργία Βλαχοπούλου
Αργυρώ Καλλιάφα: Όταν η καλλονή εγγονή της Τασσώς Καββαδία μίλησε για τη γιαγιά της

«Η Τασσώ Καββαδία ήταν πολύ γλυκιά, είχε αξιοπρέπεια και ήθος» είχε αναφέρει η νεαρή σχεδιάστρια καταρρίπτοντας τον μύθο της σκληρής γυναίκας που υπήρχε για την γιαγιά Τασσώ.

Η Αργυρώ Καλλιάφα είναι μια πολλά υποσχόμενη σχεδιάστρια μόδας.Ήδη όταν βρισκόταν στο δεύτερο έτος των σπουδών της, παίρνοντας μέρος στον διεθνή διαγωνισμό σχεδίου "Triumph Inspiration Awards 2010" της γνωστής εταιρίας εσωρούχων, το σχέδιό της ξεχώρισε ανάμεσα στα 25 καλύτερα. Αργότερα, ήρθε ένα άρθρο για εκείνη από την ιταλική Vogue, μια συνέντευξη από το Aljazeera και ένα βραβείο από την Athens Exclusive designers week.

https://www.instagram.com/p/CbNBFs0s_PV/

H ίδια έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις της πως ένα μεγάλο της όνειρο είναι να υπάρχει ένα σημείο πώλησης των δημιουργιών της σε κάθε μεγάλη πόλη σε όλο τον κόσμο, ωστόσο το να μην γίνει πραγματικότητα είναι κι ένας από τους φόβους της.

Η σχέση της με την Τασσώ Καββαδία

Μιλώντας στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη το 2022 η Αργυρώ Καλλιάφα αναφέρθηκε στην γιαγιά της, την σπουδαία ηθοποιό και «κακιά» του ελληνικού κινηματογράφου, Τασσώ Καββαδία.

https://www.instagram.com/reel/C2H_BHto46Q/

«Η Τασσώ Καββαδία ήταν ξαδέλφη της γιαγιάς μου. Μάλιστα η γιαγιά μου είχε παράπονο, γιατί αναφέρω συνέχεια την Τασσώ και όχι εκείνη. Η Τασσώ Καββαδία ήταν πολύ γλυκιά, είχε αξιοπρέπεια και ήθος. Ήταν έντονη η διαφορά της από τις ταινίες. Από κοντά ήταν ήρεμη δύναμη» ανέφερε χαρακτηριστικά η 33χρονη.

Μάλιστα, όπως είπε καμιά φορά οι εκφράσεις της την θυμίζουν.

Έχω ακούσει ιστορίες όπου την έβλεπαν στον δρόμο και έκαναν το σταυρό τους. Όταν έχω αυστηρό ύφος μπορεί μου λένε: "έλα τώρα Τασσώ, στάματα".

https://www.instagram.com/p/CUuyIE2s6xZ/

Η περιπέτεια με την ανορεξία

«Μικρή έπαιζα σε παραστάσεις και έγραφα σενάρια. Με το σχέδιο περνούσα πάντα πολύ πιο ωραία. Την πρώτη μου επίδειξη την έκανα στα 19. Όταν ξεκινούσα επηρεάστηκα πάρα πολύ από τα πρότυπα ομορφιάς. Υπήρχαν στυλίστες που σου έλεγαν «πρέπει να είσαι πιο αδύνατη. Το πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας άρχισε στα 21. Είχα φτάσει 42 κιλά. Υπήρχαν μέρες που έτρωγα μισό μπισκότο» εξομολογήθηκε η Αργυρώ Καλλιάφα.

Ωστόσο, όπως μπορεί κανείς να δει από το προφίλ της στο Instagram η ίδια αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην φάση της ανασυγκρότησης και της αναζήτησης νέων εικόνων και ιδεών για τις δημιουργίες της.