Στο MasterChef ξεκίνησε ο γκουρμέ πόλεμος και οι παίκτες «επαναστάτησαν» κατά των αρχηγών τους

Κατερίνα Μπούσιου
Στο MasterChef ξεκίνησε ο γκουρμέ πόλεμος και οι παίκτες «επαναστάτησαν» κατά των αρχηγών τους

Αλλάζουν οι αρχηγοί; Από το «τέλειο, υπέροχο» των κριτών στο «τι είναι αυτά που κάνεις;» των παικτών. Στο σημερινό συμβούλιο του MasterChef έχουμε συγκρούσεις. 

Μία ομαδική δoκιμασία ήταν ικανή να φέρει μεγάλες διαφωνίες και έπονται και μεγαλύτερες συγκρούσεις στο MasterChef. Οι μόνοι που ήταν χαρούμενοι ήταν οι τρεις κριτές, ενώ οι παίκτες ετοιμάζονται να αποδοκιμάσουν στο σημερινό συμβούλιο τους αρχηγούς τους. Η Χριστίνα και ο Λευτέρης έκαναν λάθη τακτικής και έδειξαν υπεροψία.

https://www.instagram.com/p/C3Vu56YoDsu/

Η γκρίνια και το «συγγνώμη» του Γιάννη και η αμφισβήτηση του Ηλία

Η χθεσινή ομαδική δοκιμασία, ήταν από εκείνες που αγαπά το πιστό κοινό του MasterChef. Γιατί αφορούσε το fine dining, δηλαδή μενού σύνθετο με πολλά γκουρμέ πιάτα. Προσφέρει πλούσιο θέαμα και είναι ένα μεγάλο challenge για τους παίκτες για να δείξουν τις ικανότητές τους.

Η συνεργασία - έκπληξη του MasterChef Νίκου Τράκα και το αναπάντεχο reunion με τον Ηλία Καζιόλι

Αυτός ο αγώνας επικράτησης είναι μαθηματικά βέβαιο πως δημιουργεί εντάσεις και ζήλιες, ακόμη και στις πιο καλοσυντονισμένες ομάδες.

Η διαφορά της χθεσινής δοκιμασίας ήταν πως οι παίκτες της μπορντώ και της γκρι μπριγάδας έπρεπε να χωριστούν σε δύο μικρότερες ομάδες. Οι μισοί θα μαγείρευαν οι άλλοι μισοί θα ήταν υπεύθυνοι στο στήσιμο και το πάσο, στο τελευταίο check πριν πάνε τα πιάτα στους κριτές. Υπήρχε χρονόμετρο και τα πιάτα έπρεπε να πηγαίνουν στον Σωτήρη Κοντιζά, τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τον Πάνο Ιωαννίδη πριν εκπνεύσει ο χρόνος.

Πάντως οι κριτές έμειναν κατενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα. Τα «μπράβο» «πεντανόστιμο» ή «τέλειο» ακούστηκαν πολλές φορές.

https://www.instagram.com/p/C3V2UPPI_Ru/

Η Χριστίνα και ο Λευτέρης, οι δύο αρχηγοί έφτιαξαν το μενού ακούγοντας τις ιδέες των παικτών τους. Έδειξαν όμως εξαρχής πως ήθελαν να έχουν εκείνοι τον απόλυτο έλεγχο. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι γκρίνιες. Ο Γιάννης και ο Ηλίας των μπορντώ που έμειναν στον εξώστη, δεν σταμάτησαν να διαφωνούν με όσα γίνονταν στην κουζίνα.

Μία το στήσιμο που έβλεπαν, την άλλη η επιλογή του μαγειρέματος και τέλος το παγωτό, ιδέα του Γιάννη για γλυκό. Ο Άνχελ που είχε αναλάβει την επεξεργασία, το «ταλαιπώρησε» και ο συμπαίκτης του δεν κρατιόταν. Γκρίνια υπήρχε και στους γκρι, ειδικά από τη Βιβή και όσους δεν κατάφεραν να μαγειρέψουν. Έριξαν την ευθύνη στον Λευτέρη ο οποίος είχε παραπάνω από το αναμενόμενο, ύφος και αυστηρότητα στις εντολές, αρχηγού. Βασικά δεν άφηνε και κανέναν να πάρει πρωτοβουλία.

https://www.instagram.com/reel/C3V6abNNxo5/

Το Twitter παρατήρησε τις κόντρες και ήδη προέβλεψε τι θα συμβεί σήμερα. Ξεκάθαρα θα έχουμε αμφισβήτηση και ψηφοφορία για να γίνει αλλαγή αρχηγών. Άλλωστε αυτό προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Ο Γιάννης πάντως έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από το Άνχελ. Πάντως το τρέιλερ του σημερινού επεισοδίου, είναι κατατοπιστικότατο. Στο συμβούλιο βγαίνουν τα «μαχαίρια».