Η Osbourne έχασε βάρος με ozempic και βρήκε τρόπο να προσθέσει ένα ακόμα στρες σε νέες μαμάδες

Τζένη Ντεμιράι
Η Osbourne έχασε βάρος με ozempic και βρήκε τρόπο να προσθέσει ένα ακόμα στρες σε νέες μαμάδες

«Θα είμαι ειλικρινής, ένιωσα την πίεση μετά την γέννηση του μωρού να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης» είχε δηλώσει η Kelly Osbourne.

Η Kelly Osbourne δήλωσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο για τον οποίο θεωρείται τόσο μεγάλη υπόθεση το γεγονός ότι αρκετοί διάσημοι επιλέγουν το Ozempic και άλλα φάρμακα για τον διαβήτη τύπου 2 για να χάσουν βάρος αλλά και ότι αισθάνεται καλά που κατάφερε το συγκεκριμένο φάρμακο να τη βοηθήσει να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Η στάση της ηθοποιού, τραγουδίστριας και τηλεοπτικής προσωπικότητας είναι με διττό τρόπο προβληματική, αφού υπάρχει περίπτωση να ασκεί επιρροή τόσο σε γυναίκες που μόλις έγιναν μητέρες κάνοντας τες να σκεφτούν αρνητικά για το σώμα και τον εαυτό τους, ή να αυξήσει την ένταση αυτού του συναισθήματος. Εκτός αυτού, είναι πιθανό ακόμα να επηρεάσει ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος, να αναζητήσουν το συγκεκριμένο φάρμακο, το οποίο στην πραγματικότητα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία τους.

FIFA 2026 World Cup Soccer

Πηγή: AP

Η Kelly Osbourne γέννησε αλλά τα έβαλε με τη μαμά της για όσα αποκάλυψε

Η Kelly Osbourne μιλά για το Ozempic σαν να είναι βιταμίνη. Βρες το λάθος.

«Νομίζω ότι είναι καταπληκτικό», δήλωσε στο E! News για την τάση του Ozempic ενώ βρισκόταν στο κόκκινο χαλί του Pet Gala της Dolly Parton στις 30 Ιανουαρίου. «Υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι για να χάσεις βάρος, γιατί να μην το κάνεις μέσω ενός τρόπου που δεν είναι τόσο βαρετός όσο η γυμναστική;», αναρωτήθηκε και εμείς προσπαθούμε ακόμα να σιγουρευτούμε ότι μιλούσε σοβαρά.

Όπως μας είχε ενημερώσει η Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Αναστασία Κόκκαλη σε αφιέρωμα που είχε κάνει το QUEEN.GRτον Οκτώβριο του 2023, στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να βλάψει τον οργανισμό αφού: «Έρχεται η επιστημονική μελέτη και μας διαβεβαιώνει ότι οι παρενέργειες είναι άσχημες, σε έναν άνθρωπο που δεν είναι διαβητικός και παίρνει αυτό το φάρμακο. Και σίγουρα, όταν σταματήσει τη λήψη αυτού του φαρμάκου ξαναπαίρνει τα κιλά».

Τι ισχύει τελικά με το φάρμακο για διαβήτη και την απώλεια βάρους: Οι διαιτολόγοι τοποθετούνται

Η ηθοποιός, ωστόσο, δε φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία στα λεγόμενα των ειδικών και σχολίασε τις αντιδράσεις των ανθρώπων που είναι αρνητικοί με τη λήψη του συγκεκριμένου φαρμάκου για απώλεια βάρους, λέγοντας πως: «Οι άνθρωποι το μισούν επειδή θέλουν να το κάνουν. Και οι άνθρωποι που το μισούν περισσότερο είναι οι άνθρωποι που το κάνουν κρυφά ή είναι τσαντισμένοι που δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή είναι κάτι που είναι πολύ ακριβό, αλλά τελικά δεν θα είναι, γιατί πραγματικά λειτουργεί».

https://www.instagram.com/reel/C2n2EHiv_As/

Γιατί να μεταφέρεις στρες στις νέες μαμάδες;

Η αλήθεια είναι πως η Osbourne ήταν πάντοτε ειλικρινής με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με το βάρος της. Ιδιαίτερα μετά τη γέννηση του γιου της, Sidney το 2022, απέκτησε ιδιαίτερα προβληματική σχέση με το σώμα της.

Η προβληματική υπόσταση της σχέσης αυτής έγινε ορατή σε προηγούμενες δηλώσεις που είχε κάνει και πάλι στο E! News το περασμένο φθινόπωρο. Όπως είχε αναφέρει χαρακτηρστικά τότε:

«Θα είμαι ειλικρινής, ένιωσα την πίεση μετά την γέννηση του μωρού να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης. Έγινε η αποστολή μου. Είχα εμμονή με αυτό γιατί δεν ήθελα καν να με βάλουν στη συζήτηση, ήθελα απλώς να μείνω μόνη μου. Έπρεπε να προσπαθήσω πολύ. Ήταν μίζερο. Πεινούσα όλη την ώρα, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενη με τα αποτελέσματα».

Kelly-Osbourne-(2).jpg

Πηγή: @kellyosbourne

Είναι πραγματικά λογικό να δημιουργείται μία εσωτερική αναστάτωση όταν βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει. Μάλιστα, σε μία τόσο ευαίσθητη περίοδο για μία γυναίκα, όπως αυτή της εγκυμοσύνης, είναι ειλικρινά λογικό να σκέφτεσαι, να φοβάσαι, να αμφιβάλλεις για εσένα και το σώμα σου που αλλάζει.

Ωστόσο, διαβάζοντας ότι μία άλλη γυναίκα πέρασε από τα ίδια συναισθηαμτικά μονοπάτια και βρήκε μία όχι και τόσο οκ λύση, μήπως κάνει κακό; Μία λύση που όχι μόνο δεν είναι ασφαλής για την υγεία, αλλά δεν μπορεί και να σου εξασφαλίσει ότι θα διατηρήσεις το Χ βάρος που «κατάφερες» να αποκτήσεις. Μήπως με αυτόν τον τρόπο το στρες αυξάνεται και η τοξικότητα βρίσκει τον τρόπο να κάνει και πάλι την εμφάνισή της;

Μήπως, ακόμα, οι νέες μητέρες που δεν ένιωθαν άσχημα με το σώμα τους μετά την εγκυμοσύνη, ξαφνικά, βρέθηκαν μπροστά από έναν καθρέφτη να παρατηρούν και αμέσως μετά πάνω από μία ζυγαριά; Μήπως μία τέτοια δήλωση, αντί να σε κάνει να ταυτιστείς, σε κάνει να αγχωθείς;

Πηγή κεντρικής εικόνας: @kellyosbourne