Η προδοσία του Φίλιππου στη Γη της ελιάς, η γκρίνια του κοινού και το «αντίο» Δήμητρας και Αριάδνης

Κατερίνα Μπούσιου
Η προδοσία του Φίλιππου στη Γη της ελιάς, η γκρίνια του κοινού και το «αντίο» Δήμητρας και Αριάδνης

Ο πατέρας της Ειρήνης και πατέρας του Φίλιππου γίνεται πάλι το μέγα θέμα στη Γη της ελιάς. 

Σταθερά πρώτη στο γενικό κοινό παραμένει η Γη της ελιάς στην καθημερινή τηλεθέαση και είναι η μόνη από τις ήδη υπάρχουσες σειρές που θα συνεχίσει για 4η χρονιά. Έστω και αν στο δυναμικό κοινό έχει κάποιες απώλειες. Τις επόμενες μέρες, ο Φίλιππος, η Δήμητρα και η Αριάδνη είναι τα πρόσωπα «κλειδιά» της ιστορίας μας. Ειδικά ο πρώτος (Διονύσης Παπανδρέου) κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη.

Η μετανάστρια Δήμητρα και η αποκάλυψη για τον πατέρα της Ειρήνης

Ας ξεκινήσω από την Αριάδνη η οποία οσονούπω στη Γη της ελιάς εισπράττει τη μεγαλύτερη απογοήτευση της ζωής της. Από τη ζωή βγαλμένη. Ο Χρήστος τη χωρίζει και δεν έφτανε μόνο αυτό αλλά επιστρέφει στη συζυγική του στέγη δείχνοντας μεγάλη αγάπη στην Αφροδίτη, ειδικά μετά την κίνησή της να μην αποδεχτεί μία μεγάλη κληρονομιά, επειδή η ηθική της δεν το επιτρέπει.

Κάπως έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη συμφιλίωση της Αριάδνης με την μητέρα της Ιουλία. Για να βρει παρηγοριά. Έρχεται μία πολύ ωραία σκηνή μεταξύ της Αντιγόνης Κουλουκάκου και της νεαρής ηθοποιού Ειρήνης Τάσσου.

Ο επεισοδιακός χωρισμός που αλλάζει τη ζωή του Στάθη και της Ιουλίας στη Γη της ελιάς

Με τα αεροπορικά εισιτήρια στο χέρι αποχαιρετά η Δήμητρα τον Γιώργη. Η απόφασή της είναι τελική και φεύγει από τη Μάνη για να μείνει μόνη της και να αφοσιωθεί στην καριέρα της. Κάπως άκαιρη και άστοχη σεναριακά αυτή η εξέλιξη. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ο αγαπημένος μας Ντάνος, υποστηρίζει την απόφασή της, αλλά δίνει παράλληλα και κουράγιο στον αστυνόμο.

Ας πάμε και στα πιο σοβαρά. Ο Δημοσθένης μαθαίνει πως ο πατέρας της Ειρήνης είναι ο πρώην σύζυγος της Χάιδως και αυτό είναι μία είδηση που δεν συμφέρει κανέναν να μαθευτεί. Η Ασπασία ζητά την βοήθεια όλων για να θολώσουν τα νερά, αλλά ο Φίλιππος λέει ευθέως σε εκείνον πως με την Ειρήνη όντως είναι ετεροθαλή αδέλφια. Προδίδει το μεγάλο μυστικό της οικογένειας. Λάθος, μέγα λάθος.

https://www.instagram.com/p/CrJe9e-MQy9/

Το δεύτερο του λάθος είναι φυσικά η απαξίωση της Βασιλικής. Και αυτό μία προσωπική προδοσία θεωρείται. Το διαζύγιο (πριν τον θάνατό του) είναι προ των πυλών. Πρακτικά δεν θα το δούμε γιατί μετά από αυτές τις αποκαλύψεις έρχεται και η δίκη της μητέρας του και η Βασιλική αποφασίζει να του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία. Αλλά λόγω και των συνθηκών δεν θα προλάβει να την εκμεταλλευτεί.

Πάντως το κοινό και χθες αντέδρασε με την μεταστροφή του χαρακτήρα του Φίλιππου. Ξαφνικά η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου αποφάσισε να τον κάνει το κακό παιδί της σειράς.