Η αλλαγή του Στέλιου Ρόκκου μετά την απώλεια του αδελφού του και η ακραία (αλλά αναγκαία) απόφαση

Κατερίνα Μπούσιου
Η αλλαγή του Στέλιου Ρόκκου μετά την απώλεια του αδελφού του και η ακραία (αλλά αναγκαία) απόφαση

«Έχω πονέσει πολύ. Τίποτε δεν είναι το ίδιο». Ο Στέλιος Ρόκκος μίλησε για πρώτη φορά για την απώλεια του αδελφού του και το πόσο τον επηρέασε η αγάπη του κόσμου. 

Έχουν περάσει ήδη δύο μήνες από τον αιφνίδιο θάνατο του μικρότερου αδελφού του Νίκου και ο Στέλιος Ρόκκος προσπαθεί ακόμη με όλες του τις δυνάμεις να διαχειριστεί την τόσο σημαντική απώλεια στη ζωή του. Το πόσο τον άλλαξε ως άνθρωπο αυτό το γεγονός, φάνηκε και στην πρώτη του συνέντευξη στον Γιώργο Λιάγκα. Με τις αποφάσεις που πήρε αλλά και τον τρόπο που παλεύει μέσα του τα αντιφατικά του συναισθήματα. Από την αγάπη και την ευγνωμοσύνη, στο θυμό.

«Είναι άσχημο όταν μου λένε συλληπητήρια για τον αδελφό μου»

Ο Στέλιος Ρόκκος προερχόμενος από μία πολύ δεμένη οικογένεια, κατόρθωσε να δημιουργήσει και τη δική του με τα 4 παιδιά του, για τα οποία καμαρώνει. Με τις πρώην γυναίκες της ζωής του έχει μία πολύ καλή σχέση, όπως όμως και τα δύο αγόρια και τα δύο κορίτσια του. Τα διαμάντια και ρουμπίνια της ζωής του.

Η Δέσποινα και τα άλλα 3 παιδιά του Στέλιου Ρόκκου είναι τα «Σμαράγδια και Ρουμπίνια» της ζωής του

Σημείο αναφοράς και διαρκώς δίπλα του ήταν και τα τρία αδέλφια του. Τα δύο από αυτά όμως, τα έχασε μέσα σε διάστημα δύο χρόνων, απρόσμενα. Σε ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας. Πρώτα από ανακοπή τον αδελφό του Κώστα και μόλις πριν από δύο μήνες τον αδελφό του Νίκο από πνιγμό στο νησί τους, τη Λήμνο, ενώ ψάρευε. Λίγο πριν γιορτάσει ένα πολύ ιδιαίτερο γεγονός μαζί με όλους τους κατοίκους του χωριού του.

«Εκείνη την ημέρα, ο αδελφός μου θα αναλάμβανε πρόεδρος στο χωριό και ήθελε να πιάσει χταπόδια για να κεράσει το χωριό, σα να κάνει εγκαίνια», είπε στον Γιώργο Λιάγκα στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απώλεια.

Ο τραγουδιστής έδειχνε στη σημερινή συζήτηση, πως ακόμη δεν μπορεί να διαχειριστεί την απώλεια. Παρόλο που επέστρεψε πριν από λίγες μέρες στη δουλειά του (εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας με τον Σταμάτη Γονίδη), ο πόνος παραμένει μέσα του έντονος.

«Είναι δύσκολο. Προσπαθώ πολύ, ο πόνος δεν θα σταματήσει ποτέ. Είναι δύσκολο, είναι δύσκολο. Με τον Νίκο ήμασταν κολλητοί. Ήταν και είναι τόσο βαρύς ο πόνος, που δεν μπαίνω στη διαδικασία να ζητήσω εξηγήσεις. Πονάω πολύ. Έχω κλάψει πολύ. Μου λείπει η πλάκα που κάναμε».

Ο τραγουδιστής έχει πάρει δύο σημαντικές αποφάσεις τους τελευταίους δύο μήνες. Πρώτα από όλα όπως είπε στον Γιώργο Λιάγκα, αποφάσισε να πουλήσει το σκάφος του γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «Η θάλασσα τελείωσε για εμένα». Η επόμενη απόφαση αφορά στο νησί όπου μένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια μαζί με την σύζυγό του Λελέ Γκόφα: «Η Λήμνος ήταν και αυτός. Τώρα δεν είναι τίποτε το ίδιο, σκέφτομαι να φύγω».

Σε αυτό το σπίτι στο νησί, ο τραγουδιστής και συνθέτης έχει και το εργαστήριό του με τα ξυλόγλυπτα έργα του, τα οποία εκθέτει τακτικά σε όλη την Ελλάδα.

https://www.instagram.com/p/CVYp04xo9aL/

Λελέ Γκόφα: Η γυναίκα στην οποία ο Ρόκκος αφιερώνει το «Έμεινα Εδώ» & οι #couplegoals φωτογραφίες

Κλείνοντας τη μικρή συζήτηση με τον δημοσιογράφο και ενώ τα σημάδια της δύσκολης περιόδου που βιώνει είναι εμφανή ακόμη και στο πρόσωπό του, θέλησε να ευχαριστήσει και όλους εκείνους που του έδειξαν την αγάπη τους για όσα βιώνει: «Όταν μου λένε συλληπητήρια για τον αδελφό μου, είναι άσχημο γιατί μου τον φέρνουν συνέχεια στο μυαλό. Νευριάζω εκείνη την ώρα. Θέλω να ηρεμήσω και να προχωρήσω. Τόση αγάπη δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου».