Οι Ψυχοκόρες έκαναν πρεμιέρα: Σκαφιδά, Ματσούκα -και Παπασπηλιόπουλος έγιναν είδωλα του κοινού

Κατερίνα Μπούσιου
Οι Ψυχοκόρες έκαναν πρεμιέρα: Σκαφιδά, Ματσούκα -και Παπασπηλιόπουλος έγιναν είδωλα του κοινού

Η μάχη των spoilers στην πρεμιέρα της σειράς Ψυχοκόρες και η παράκληση κάποιων τηλεθεατών για τη σειρά - φαινόμενο της φετινής χρονιάς. 

Η σειρά Ψυχοκόρες που ήδη προβάλλεται στον ΑΝΤ + έκανε χθες πρεμιέρα και στον ΑΝΤ1 για να τη δει και το ευρύ κοινό. Αυτό δημιούργησε και κάποια προβληματάκια στα social media. Το all star καστ της σειράς με τις απίθανες ερμηνείες προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού στους τηλεθεατές με Γιούλικα Σκαφιδά, Δήμητρα Ματσούκα και Οδυσσέα Παπασπηλιώπουλο να γίνονται τα είδωλα της βραδιάς μαζί με τις 4 ηθοποιούς που υποδύονται τις ψυχοκόρες.

Το παράπονο του κοινού για τη σειρά και η μάχη των spoilers

Για τη σειρά Ψυχοκόρες σου έχω μιλήσει αρκετές φορές από την πρεμιέρα της τον Σεπτέμβριο. Είναι η σειρά - αριστούργημα της χρονιάς. Ίσως ήταν και λίγο άδικο που δεν προβλήθηκε εξαρχής στον ΑΝΤ1.

psixokoreskanali.jpg

Ωστόσο ήταν θέμα στρατηγικής από τους επιτελείς του προγράμματος, να δοθεί έμφαση στη Μάγισσα (και σωστά) και να υπάρχει μία εξίσου αξιόλογη και δυνατή σειρά για την πλατφόρμα. Να μοιραστεί δηλαδή το περιεχόμενο. Εκ του αποτελέσματος αυτό φάνηκε πως ήταν λάθος κίνηση.

Οι Ψυχοκόρες αποκαλύπτουν τα μυστικά τους: Τα παράξενα, τα πρώτα επεισόδια και η έκπληξη

Πλέον στον ΑΝΤ + οι τηλεθεατές βλέπουν την δεύτερη σεζόν και οσονούπω και την τρίτη, δηλαδή συνολικά 60 επεισόδια. Αυτό προκάλεσε και κάποια προβλήματα χθες στο Twitter. Αυτοί που έχουν δει τη σειρά άρχισαν τα υπονοούμενα ή να λένε ανοιχτά τα spoilers και οι υπόλοιποι παρακαλούσαν να σταματήσει όλο αυτό. Έτσι δημιουργήθηκαν δύο hashtags, το #psixokores σκέτο και το #psixokoresplus για να μοιράζονται οι υπόλοιποι και όσα βλέπουν στη δεύτερη σεζόν.

spoiler.jpg

Στα δύο πρώτα επεισόδια εκτός από τις 4 νεαρές ηθοποιούς που υποδύονται τις Ψυχοκόρες, Μαριάννα Κιμούλη (ως Μαρίκα) η Άννα Λουϊζίδη (Φρόσω), η Ασημένια Βουλιώτη (Δεσποινιώ) και η Μαργαρίτα Αλεξιάδη (ως Βασιλική), η Γιούλικα Σκαφιδά, ο Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος (ζευγάρι στο σπίτι Κοτρώτση) αλλά και η Δήμητρα Ματσούκα ως η σύζυγος του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, προκάλεσαν ενθουσιασμό με τις ερμηνείες τους.

Στα ατού, το υψηλό επίπεδο της παραγωγής στα σκηνικά, τα locations, τη φωτογραφία και τη σκηνοθετική αντίληψη. Άριστα σε όλα.

Βέβαια να σε ενημερώσουμε, πως δεν έχεις δει ακόμη τίποτε. Είναι τόσο μεγάλες οι ανατροπές στους ρόλους - αρκετούς χαρακτήρες δεν τους έχεις γνωρίσει ακόμη σε όλο τους το μεγαλείο στα δύο πρώτα επεισόδια που προβλήθηκαν χθες - και δεν θα ξέρεις στο μέλλον, σε ποιον και σε τι να εστιάσεις. Γιατί το καλό με αυτή τη σειρά είναι και οι δυνατοί δεύτεροι ρόλοι. Και αυτοί κατευθύνουν τις εξελίξεις.

Κάποιοι χθες αναρωτήθηκαν ποια ψυχοκόρη θα βιώσει την πιο τραγική ιστορία. Ξεκάθαρα θα σου πω η Φρόσω (Άννα Λουϊζίδη) στους Νάτσηδες. Την πιο ιδιαίτερη όμως θα τη ζήσει η Βασιλική. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Την πιο βαθιά συναισθηματική, η Μαρίκα και η Δέσποινα.

Η top σειρά της χρονιάς κάνει 2η πρεμιέρα: Οι Ψυχοκόρες, οι λόγοι για να τις αγαπήσεις και η Μάγισσα

https://www.instagram.com/reel/C3qdPNTL9pS/

Αν δεν γνωρίζεις κάποιες λεπτομέρειες για τη σειρά, να σου πω πως έχει εμπνευστεί από αληθινές ιστορίες, από κορίτσια που βίωσαν το μαρτύριο (στην πλειοψηφία τους) ως υπηρέτριες στα χρόνια του Μεσοπολέμου στα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας.

Το σενάριο υπογράφουν η Πέννυ Φυλακτάκη (η οποία και εμπνεύστηκε τη μεταφορά της σειράς) και ο Βαγγέλης Νάσης ενώ τη σκηνοθεσία ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

https://www.instagram.com/p/C4LxJS-rIzg/