Η top σειρά της χρονιάς κάνει 2η πρεμιέρα: Οι Ψυχοκόρες, οι λόγοι για να τις αγαπήσεις και η Μάγισσα

Κατερίνα Μπούσιου
Η top σειρά της χρονιάς κάνει 2η πρεμιέρα: Οι Ψυχοκόρες, οι λόγοι για να τις αγαπήσεις και η Μάγισσα

Τι θα συμβεί με τη Μάγισσα και τα διπλά επεισόδια από τις Ψυχοκόρες του πρώτου κύκλου που κάνει πρεμιέρα. 

Την Τετάρτη στις 6 Μαρτίου στις 21.00 το βράδυ κάνει πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 ο πρώτος κύκλος της σειράς «Ψυχοκόρες», τη στιγμή που ήδη προβάλλεται από τον ΑΝΤ+ ο δεύτερος κύκλος. Η σειρά που «ψηφίστηκε» ήδη από το κοινό ως η καλύτερη της χρονιάς αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα της prime time ζώνης. Και να διαφοροποιήσει την προβολή της ήδη υπάρχουσας Μάγισσας. Υπάρχει όμως λόγος που θα συμβεί αυτό, παρόλο που το κοινό διαφωνεί.

Το διπλό επεισόδιο της Τετάρτης και το φινάλε (που αργεί) της Μάγισσας

Οι Ψυχοκόρες, μία σειρά εποχής με κοινωνικό πρόσημο, θίγει για πρώτη φορά στη μυθοπλασία το θεσμό των ψυχοκόρων και αποτελεί ένα τηλεοπτικό αριστούργημα. Τα φτωχά κορίτσια της επαρχίας τα οποία μετά τη δεκαετία του '40 αναγκάζονταν για οικονομικούς λόγους να έρθουν ως υπηρέτριες στα σπίτια των πλουσίων της Αθήνας με μία άτυπη μορφή υιοθεσίας και με την υποχρέωση της αποκατάστασής τους. Αρκετές έφτασαν στον γάμο με προίκα από τους ευεργέτες τους. Άλλες όμως βιάστηκαν, ατιμάστηκαν και έζησαν κάθε μορφής βία.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Η Βασιλική (Μαργαρίτα Αλεξιάδη), η Μαρίκα (Μαριάννα Κιμούλη), η Δεσποινιώ (Ασημένια Βουλιώτη) και η Φρόσω (Άννα Λουιζίδη) Πολύζου της τηλεοπτικής μας ιστορίας, κατάγονται από μία σχετικά καλή οικονομικά, οικογένεια της επαρχίας. Η φυλάκιση του πατέρα τους και ο θάνατος της μητέρας τους, τις οδηγούν σε αδιέξοδο και μετακομίζουν σε 3 διαφορετικές οικογένειες της Αθήνας, θύματα παραπλάνησης μίας κυρίας που τους υποσχέθηκε μία καλύτερη ζωή. Ζουν με το όνειρο να ενωθούν ξανά. Και παλεύουν να επιβιώσουν. «Το αίμα τις ενώνει, η μοίρα τις χωρίζει» όπως λέει και ο υπότιτλος της σειράς.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος, η Γιούλικα Σκαφιδά, η Δήμητρα Ματσούκα, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, η Μαρίνα Ασλάνογλου και ο Χρήστος Μαλλάκης, είναι τα πρόσωπα των οικογενειών που φιλοξενούν τις Ψυχοκόρες και δημιουργούν ένα απίθανο καστ.

Οι 4 νεαρές πρωταγωνίστριες είχαν μιλήσει αποκλειστικά στο Queen.gr λίγο πριν την περσινή τους πρεμιέρα, επεξηγώντας τις προκλήσεις των ρόλων τους και τη μοναδική τηλεοπτική εμπειρία τους.

Τα κορίτσια του χθες, οι γυναίκες του σήμερα: Oι 4 «Ψυχοκόρες» μιλούν για τα κοινωνικά πρότυπα

Τι θα συμβεί ωστόσο με τη Μάγισσα; Πλέον θα μεταδίδεται από Δευτέρα μέχρι και Τρίτη μέχρι τις 8 Μαΐου, όπου θα λήξει και ο πρώτος κύκλος από τις Ψυχοκόρες (Συνολικά 20 επεισόδια).

Αυτό συμφέρει τη Μάγισσα για να κάνει το φινάλε της μέχρι το τέλος Μαΐου. Σε διαφορετική περίπτωση - γιατί έχουν ολοκληρωθεί τα επεισόδια - θα είχαμε το τέλος της μέχρι τον Απρίλιο. Η σειρά ήταν προγραμματισμένη να έχει τόσα επεισόδια εξαρχής. Κάποιοι όμως από τους φανς της διαμαρτύρονται που «κόβεται» το ένα επεισόδιο.

Νομίζω όμως ότι θα αποζημιωθούν από την ποιότητα και το σασπένς που προσφέρουν οι Ψυχοκόρες.