Eurovision 2024: Πώς το «ZARI» της Σάττι έγινε viral στο TikTok - Η θέση της Ελλάδας στα προγνωστικά

Τζένη Ντεμιράι
Eurovision 2024: Πώς το «ZARI» της Σάττι έγινε viral στο TikTok - Η θέση της Ελλάδας στα προγνωστικά

Το «ZARI» είναι πλέον ένα από τα θέματα συζήτησης των ημερών! 

Χιλιάδες είναι τα βίντεο στο TikTok για το «ZARI», το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2024 και θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι στις 9 Μαΐου, στον δεύτερο ημιτελικό του διαγωνισμού στο Μάλμε της Σουηδίας.

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαρτίου δίχασε το ελληνικό κοινό, με κάποιους να το θεωρούν κατώτερο των προσδοκιών τους και άλλους να το εκθειάζουν, θεωρώντας το μία φρέσκια και πρωτότυπη ιδέα με σουρεαλιστικά στοιχεία που δε μοιάζει με καμία προηγούμενη συμμετοχή της χώρας.

Στο TikTok πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν ως ήχο το τραγούδι, λέγοντας πως είναι οι μόνοι από την παρέα τους που τους αρέσει το κομμάτι. Ενώ άλλοι επισημαίνουν ότι το τραγούδι τους έχει «κολλήσει» και το τραγουδούν διαρκώς από μέσα τους.

Η Μαρίνα Σάττι αποκάλυψε ότι το τραγούδι της Eurovision 2024 είναι η καλύτερη δουλειά της

«ZARI» στο repeat!

Το τραγούδι έχει γίνει viral, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι την πρώτη φορά που άκουσαν το κομμάτι δεν τους άρεσε, στη συνέχεια, ακούγοντας το δεύτερη ή και τρίτη φορά τους κόλλησε, με αποτέλεσμα να το βάζουν να παίζει ξανά και ξανά.

Τα βίντεο με νέους που δείχνουν να λάτρεψαν το κομμάτι ακούγοντας το πολλές φορές είναι αμέτρητα, ενώ αρκετοί από αυτούς δείχνουν δυσαρεστημένοι στο πρώτο άκουσμα και στη συνέχεια, ακούγοντάς το ξανά και ξανά, ενθουσιασμένοι.

Το γεγονός ότι το τραγούδι αρέσει όλο και περισσότερο σε κάποιον που το ακούει ξανά και ξανά είναι πιθανότατα το κλειδί για να κάνει τους eurofans και μη να το λατρέψουν!

Τη μουσική του τραγουδιού «ZARI» συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Το βιντεοκλίπ σκηνοθέτησε ο Αυστραλός Zac Wiesel.

Eurovision 2024: Το ελληνικό κοινό διχάστηκε με το τραγούδι της Σάττι αλλά τα Βαλκάνια ψηφίζουν ZARI

Οι δυνατοί αντίπαλοι της Σάττι - Τι λένε τα στοιχήματα για το «ZARI»;

Μπορεί το τραγούδι να έγινε viral, να «σου κολλάει» και να έχει λάβει πολλά θετικά σχόλια από eurofans του εξωτερικού στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision στο Youtube, ωστόσο, μέχρι στιγμής στα στοιχήματα βρίσκεται εκτός δεκάδας. Συγκεκριμένα, στο eurovisionworld.com, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ελληνική συμμετοχή βρίσκεται στην 13η θέση, έχοντας 3% πιθανότητες να καταφέρει να φέρει στην Αθήνα τον διαγωνισμό το 2025.

Η χώρα με τις περισσότερες πιθανότητες φαίνεται να είναι η Κροατία, με τον Baby Lasagna και το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim», ένα heavy metal κομμάτι που το παρελθόν του διαγωνισμού έχει αποδείξει ότι αγαπούν στην Βόρεια Ευρώπη. Το «Rim Tim Tagi Dim» είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί και έχει μέχρι στιγμής 15% πιθανότητες να κερδίσει στο Μάλμε.

Πάντως, εμείς, παρατηρώντας τον στίχο του συγκεκριμένου κομματιού διαπιστώνουμε ότι έχει μία ομοιότητα με το «ZARI», αφού και τα δύο κομμάτια έχουν την επανάληψη συλλαβών που δεν αποτελούν από μόνες τους λέξεις, από την μία πλευρά το «Τα-τα-τα», της Σάττι και από την άλλη πλευρά το «Rim Tim Tagi Dim», του Baby Lasagna.

Στη δεύτερη θέση, με 13% πιθανότητες νίκης είναι η Ουκρανία, με τους alyona alyona & Jerry Heil και το «Teresa & Maria».

Αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στην πεντάδα έχει και η Ιταλία, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται τρίτη στα προγνωστικά. Το «La noia», το οποίο θα ερμηνεύσει η Angelina Mango, έχει ιταλικό στίχο και ξεσηκωτικό ρυθμό.

Μπορεί η Ελλάδα να μη βρίσκεται προς το παρόν στην πρώτη δεκάρα, ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να ληφθεί υπ’ όψιν ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν τόσο τις επόμενες μέρες που όλο και περισσότεροι θα ακούν τα τραγούδια του διαγωνισμού, όσο και μετά την τελική πρόβα, όπου παραδοσιακά δημιουργείται ένα πιο ξεκάθαρο σκηνικό.

Η Μαρίνα Σάττι έκανε σκηνική πρόβα και το κοινό έδωσε μία καλή ιδέα για το τραγούδι της Eurovision

Πηγή κεντρικής εικόνας: @marina_satti