«Sonny Boy: A Memoir»: Τα απομνημονεύματα του Al Pacino αποδεικνύουν πως δεν είχε τίποτα να φοβηθεί

Τσακιρίδου Χριστίνα
«Sonny Boy: A Memoir»: Τα απομνημονεύματα του Al Pacino αποδεικνύουν πως δεν είχε τίποτα να φοβηθεί

«Έγραψα το «Sonny Boy» για να αποτυπώσω όσα είδα και πέρασα στη ζωή μου», λέει ο Al Pacino.

Χαμό προκάλεσε άθελά του ο Al Pacino μετά την εμφάνισή του στην απονομή των Oscars όπου ανήγγειλε το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία της χρονιάς, χωρίς να αναφέρει τους υποψήφιους.

Ο 83χρονος ηθοποιός έχει αφήσει το στίγμα του στον χώρο του κινηματογράφου και ανακοίνωσε πρόσφατα πως σε λίγους μήνες πρόκειται να κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Sonny Boy: A Memoir».

Ο Al Pacino θα γίνει πατέρας για 4η φορά στα 83! Ποια είναι η 29χρονη Noor Alfallah

Τα απομνημονεύματα του Al Pacino είναι η απόδειξη για το ότι δεν φοβήθηκε ποτέ

Σε περίπου πέντε μήνες και συγκεκριμένα στις 8 Οκτωβρίου τα απομνημονεύματα του θρυλικού Al Pacino, «Sonny Boy: A Memoir» θα κυκλοφορήσουν από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House.

Μιλώντας στο press event για την κυκλοφορία του βιβλίου του ο 83χρονος σταρ της μεγάλης οθόνης εξήγησε: «Έγραψα το «Sonny Boy» για να αποτυπώσω όσα είδα και πέρασα στη ζωή μου. Ήταν μια απίστευτα προσωπική και αποκαλυπτική εμπειρία να σκεφτώ αυτό το ταξίδι, τι μου έδωσε η υποκριτική και ποιους κόσμους μου άνοιξε. Ολόκληρη η ζωή μου ήταν ένα ταξίδι στο φεγγάρι και μέχρι στιγμής είμαι πολύ τυχερός».

https://www.instagram.com/p/C4YcmyRupE4/

Ο Pacino θα δίνει 30.000 δολάρια το μήνα για τον γιο του με την Alfallah βάσει δικαστικής απόφασης

Από πλευράς του ο εκδοτικός οίκος αναφέρει: Το «Sonny Boy» θα ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια στη Νέα Υόρκη, με την τρυφερή αλλά ψυχικά άρρωστη μητέρα του και τους γονείς της, την παρέα των νεαρών φίλων του στο Νότιο Bronx και τη φοίτησή του στο θρυλικό High School of Performing Arts της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια θα καλύπτει τη συμμετοχή του στην πρωτοποριακή θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, πριν από τη μεγάλη κινηματογραφική του επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του '70 με το «Τhe Panic of Needle Park» και τις θρυλικές ταινίες «The Godfather» και «The Godfather Part II» καθώς και τα «Serpico» και «Dog Day Afternoon».

«Η χρυσή κλωστή του βιβλίου ωστόσο, είναι το πνεύμα της αγάπης και του σκοπού. Η αγάπη μπορεί να σας απογοητεύσει και μπορεί να ηττηθείτε στις φιλοδοξίες σας. Tα ίδια φώτα που λάμπουν δυνατά μπορούν επίσης να χαμηλώσουν αλλά ο Al Pacino είχε την τύχη να ερωτευτεί βαθιά μια τέχνη και ποτέ δεν ξέσπασε στην αγάπη. Αυτό έκανε όλη τη διαφορά».

Ο Al Pacino απάντησε στους επικριτές του για το συμβάν στα Oscars 2024

Ποικίλα σχόλια γράφτηκαν τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την πρόσφατη εμφάνιση του Al Pacino στην απονομή των Oscars 2024.

Ένα από τα πιο viral στιγμιότυπα της διοργάνωσης ήταν η στιγμή που ο εμβληματικός ηθοποιός βρέθηκε στη σκηνή για να αναγγείλει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Αντί να ανακοινώσει τους υποψηφίους αναλυτικά (όπως συνηθίζεται), ο Al Pacino εξέπληξε τους πάντες με τη λακωνική δήλωσή του: «Δέκα υπέροχες ταινίες ήταν υποψήφιες, αλλά μόνο μία θα πάρει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας..και πρέπει να πάω στον φάκελο γι' αυτό».

Αμέσως μετά ο καταξιωμένος ηθοποιός άνοιξε τον φάκελο με τα αποτελέσματα και είπε: «Και τα μάτια μου βλέπουν Oppenheimer».

Ο σάλος που προκλήθηκε ανάγκασε τον Al Pacino να προβεί σε επεξηγηματική ανακοίνωση όπου ανέφερε: «Δεν ήταν πρόθεσή μου να τους μειώσω. Αντίθετα, ήταν επιλογή της παραγωγής να μην ξαναπούμε τους υποψήφιους αφού όλοι τους είχαν ανακοινωθεί ξεχωριστά κατά τη διάρκεια της τελετής. Συνειδητοποιώ ότι το να είσαι υποψήφιος είναι τεράστιος σταθμός στη ζωή καθενός και το να μην αναγνωρίζεται αυτό εξολοκλήρου είναι προσβλητικό και επίπονο. Αυτό το λέω ως κάποιος που σχετίζεται με τους δημιουργούς ταινιών, ηθοποιούς και παραγωγούς κι έτσι κατανοώ απολύτως, όσους επισήμαναν αυτό το θέμα και αισθάνομαι υποχρεωμένος να κάνω αυτή τη δήλωση».

Το 1993 ο Al Pacino κέρδισε το Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Scent of a Woman». H ταινία ήταν υποψήφια σε 4 κατηγορίες και συγκεκριμένα για: Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

Πηγή κεντρικής: apimages.com