Γιούλικα Σκαφιδά: Δεν απέφυγε τα κλισέ ως μαμά αλλά αντιδρά σωστά στα χιλιάδες tips μητρότητας

Γεωργία Βλαχοπούλου
Γιούλικα Σκαφιδά: Δεν απέφυγε τα κλισέ ως μαμά αλλά αντιδρά σωστά στα χιλιάδες tips μητρότητας
https://www.instagram.com/p/C3DyCH6r0bC/

«Είναι μια σχέση που χτίζεται» είπε η Γιούλικα Σκαφιδά για τη νέα καθημερινότητα με τον γιο της και μίλησε για το πώς νιώθει τους τελευταίους 3,5 μήνες που είναι μαμά.

Η Γιούλικα Σκαφιδά έγινε για πρώτη φορά μαμά στα τέλη του Νοέμβρη το 2023 κι από τότε ζει μια νέα πολύ ξεχωριστή καθημερινότητα με τον γιο της. Η ηθοποιός που απολαμβάνουμε στις Ψυχοκόρες, δημοσιεύσει συχνά στιγμιότυπα με εκείνον και τις νέες αναμνήσεις που δημιουργούν μαζί.

https://www.instagram.com/p/C3DyCH6r0bC/

Οι Ψυχοκόρες έκαναν πρεμιέρα: Σκαφιδά, Ματσούκα -και Παπασπηλιώπουλος έγιναν είδωλα του κοινού

Τα κλισέ στη μητρότητα και η αντίδραση στις παρεμβατικές συμβουλές

Καλεσμένη στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, η Γιούλικα Σκαφιδά μίλησε με ειλικρίνεια και χιούμορ για τους 3,5 αυτούς μήνες που κρατάει στην αγκαλιά της τον γιο της, λέγοντας πως δεν απέφυγε κανένα από τα κλισέ που χαρακτηρίζουν μια νέα μαμά.

«Έχω κάνει όλα τα κλισέ. Τον έχω ταρακουνήσει ένα βράδυ στο σπίτι γιατί πέρασαν 5 δευτερόλεπτα και νόμιζα ότι δεν αναπνέει, του έχω βάλει και δύο μπουφάν από πάνω μήπως κρυώνει - έχω πάει στο επίπεδο της γιαγιάς κατευθείαν. Έχω έγνοια να τα κάνω σωστά, αν έχει φάει, τι θέλει αλλά είναι ήσυχος κι έχουμε μια καλή συνεργασία» είπε αρχικά η ηθοποιός στον Γιώργο Λιάγκα, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Δεν είμαι πολύ cool μαμά, αλλά όσο μεγαλώνει νομίζω ότι θα το βρούμε σιγά σιγά. Είναι μια σχέση που χτίζεται αυτή κι εγώ δεν ξέρω τι να κάνω, οπότε τώρα τον μαθαίνω, τώρα μαθαίνω τι θέλει».

Όσον αφορά τις χιλιάδες συμβουλές που δέχεται από τον περίγυρό της, η ηθοποιός σχολίασε πως με χιούμορ κι από προηγούμενη εμπειρία της πως «Όλοι έχουν μια άποψη για το πώς θα μεγαλώσεις ένα παιδί και για τον φυσικοθεραπευτή». Ωστόσο, όπως είπε ακούει τα διάφορα tips κάνοντας τελικά αυτό που νομίζει εκείνη ότι είναι το πιο σωστό για το μεγάλωμα του γιου της.

Αυτό είναι που πρέπει άλλωστε, να κάνει και κάθε μαμά ή κάθε γονιός. Να δέχεται τις συμβουλές από φίλους και συγγενείς, ωστόσο να κάνει αυτό που θεωρεί εκείνος σωστό για το παιδί του.

Η απόφαση να κάνει παιδί

Για την γνωστή ηθοποιό το να αποκτήσει ένα παιδί ήταν μια συνειδητή απόφαση, δεν ήταν όμως ένα όνειρο που ήθελε από μικρή. Στην απόφασή της να γίνει μαμά συνέβαλε το γεγονός πως η αδερφή της έγινε μαμά πριν από 2 χρόνια, όπως είχε αποκαλύψει στη συνέντευξή της στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

«Ήταν κάτι που δεν φανταζόμουν ποτέ, όπως δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα γίνω ηθοποιός. Ήθελα να γίνω αστροφυσικός. Δεν σχεδίαζα ποτέ τα πράγματα, το μωρό δεν το είχα σκεφτεί, είχα αφιερωθεί στην καριέρα μου, έκανα ότι ήθελα. Η αδερφή μου έχει ένα μωράκι 2 ετών. Από τότε που γεννήθηκε η ανιψιά μου, που τώρα είναι δύο ετών άρχισα να το σκέφτομαι έντονα» είχε πει χαρακτηριστικά.