Η Κατερίνα Λέχου δεν κρύβει την ηλικία της, δήλωσε πως είναι 57 και διέλυσε κάθε ανασφάλειά μας

Κατερίνα Μπούσιου
Η Κατερίνα Λέχου δεν κρύβει την ηλικία της, δήλωσε πως είναι 57 και διέλυσε κάθε ανασφάλειά μας

«Μου έφαγε τα σωθικά η Δαμιανή». Τι δήλωσε η Κατερίνα Λέχου στην Ελένη Μενεγάκη για τον πιο δύσκολο και απαιτητικό ρόλο της καριέρας της. 

Η Κατερίνα Λέχου κάνει φέτος τον ρόλο της ζωής της ως η πανούργα δολοφόνος Δαμιανή στη σειρά Μάγισσα και η ίδια δηλώνει πως πέτυχε απόλυτα στην επιλογή της να επιστρέψει στην τηλεόραση. Την επιτυχία την μετρά, όταν ο κόσμος τη σταματά στον δρόμο για να της πει: «Δεν το περιμέναμε αυτό από εσάς κυρία Λέχου». Είναι αυτή τη στιγμή από τις πιο μισητές προσωπικότητες της μυθοπλασίας, αλλά και τις πιο ενδιαφέρουσες.

Αλλά μιλώντας στην Ελένη Μενεγάκη δεν ξεχωρίσαμε μόνο για τα όσα είπε για τα επαγγελματικά της, αλλά για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον χρόνο που περνά. Και μας έδωσε (ξανά) ένα ακόμη μάθημα αυτοπεποίθησης και ουσίας.

«Το νούμερο της ηλικίας μου το κουβαλώ ως παράσημο»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κατερίνα Λέχου συναντά την Ελένη Μενεγάκη, αλλά η χθεσινή τους συζήτηση στον καναπέ της Ελένης, ήταν πραγματικά απολαυστική. Τόσο για το χιούμορ που χρησιμοποίησαν και οι δύο μιλώντας για την εμφάνιση και τις ηλικίες, όσο και για τον φετινό ρόλο της Δαμιανής στη Μάγισσα. Ο οποίος έχει και μία ανέλπιστη εξέλιξη. Δες και παρακάτω.

Η Ρηνιώ κάνει την ανατροπή στη Μάγισσα και σώζει τη Θεοφανώ: Αλλά για ποιο λόγο αντέδρασαν οι φανς;

Αρχικά η παρουσιάστρια ξεκίνησε μία χαλαρή κουβέντα για την καριέρα της ηθοποιού, με τη δεύτερη να της απαντά: «Είμαι 26 χρόνια στη δουλειά. Είμαι 57 χρονών και δουλεύω από τα 21 μου».

Η Ελένη Μενεγάκη αισθάνθηκε αμήχανα γιατί προκάλεσε την αποκάλυψη της ηλικίας διευκρινίζοντας πως αρκετές γυναίκες «κλέβουν» κάποια χρόνια. Η συνέχεια της συζήτησης ήταν αποθέωση με την ηθοποιό να λέει χιουμοριστικά: «Πόσο να κλέψω πιά; Ένα, δύο χρόνια; Το «πετάω» το νούμερο γιατί δεν έχω τι άλλο να κάνω. Είναι πια one way ο δρόμος αυτός. Τι να κάνω; Σημασία έχει αυτό που φαίνομαι, η ενέργεια που έχω και κουβαλάω και ένα νούμερο. Το κουβαλάω και ως παράσημο, ως εμπειρία...Η τελευταία ευθεία πρέπει να είναι «with grace». (σ.σ με χάρη)».

Η παρουσιάστρια ξεκίνησε μία συζήτηση περί εμφάνισης και τη ρώτησε αν είχε μεγάλη σημασία η εικόνα της για τον ρόλο της φέτος ως Δαμιανή, αν λειτούργησε σεναριακά ως παγίδα, παραπλανώντας με αυτήν τους άλλους. Και η ηθοποιός με την απάντησή της μας έδωσε ένα πολύ ωραίο μάθημα για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλους τους άλλους γύρω μας και πως αντιμετωπίζει εκείνη τη δουλειά της.

Και όπως είπε: «Βλέπεις μία πολύ ωραία γυναίκα, ένα ωραίο κορίτσι απέναντί σου. Στα 5 λεπτά αν μιλήσει έχω καταλάβει τι είναι. Στο βάθος του χρόνου τι μετρά στο τέλος; Αντίστροφα συμβαίνει με κάποιον που δεν είναι όμορφος και αρχίζει να ξεδιπλώνει τα χαρίσματά του και λέω μετά: «Μα είναι κούκλος». Άρα τι έχει σημασία; Είναι πολύ σχετικό όλο. Δεν είμαι και τόσο ωραία στη σειρά. Είμαι μία μεγάλη γυναίκα, ξέρω, βλέπω. Ο καιρός περνάει, αλλά οκ. Στην τηλεόραση το βλέπω αυτό. Τρώω μία ήττα στην αρχή και μετά λέω «Μην ασχολείσαι με αυτά κοριτσάκι μου, κοίταξε πώς παίζεις».

Πώς όμως αντιμετώπισε φέτος τη Δαμιανή;

«Φυσικά και τον έχω αγαπήσει τον ρόλο, αλλά με κούρασε, μου κούρασε τα σωθικά, με «έφαγε». Ήταν πολλά πράγματα δύσκολα σε αυτό τον ρόλο».

Όπως ήδη σε έχω ενημερώσει τα εγκλήματα της Δαμιανής δεν θα μείνουν για πολύ καιρό κρυφά, αφού διανύουμε την περίοδο των μεγάλων αποκαλύψεων στη σειρά πριν το φινάλε της, στις αρχές Απριλίου στο 73ο επεισόδιο.

Τι οδήγησε τη Δαμιανή στην αυτοκτονία της στη Μάγισσα; Το αιματηρό φινάλε και το πάρτι για το τέλος

Η Ρηνιώ θα την αποκαλύψει και η ίδια θα τιμωρήσει τον εαυτό της. Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Θα μεσολοβήσουν διάφορες ανατροπές πριν από αυτό. Δείτε και τι μας είχε πει στο Queen.gr πριν λίγες εβδομάδες για το τέλος της.

Κατερίνα Λέχου: «Είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου αλλά όλες τις υπερβολές μου τις παίρνω ως μάθημα»