Ένα λάθος στο MasterChef προκάλεσε τις αντιδράσεις του κοινού ενώ περιμένουμε αποχώρηση θρίλερ

Κατερίνα Μπούσιου
Ένα λάθος στο MasterChef προκάλεσε τις αντιδράσεις του κοινού ενώ περιμένουμε αποχώρηση θρίλερ

Το μάθημα ελληνικών από τον Σωτήρη Κοντιζά, η  οικειοθελής αποχώρηση της Τάνιας και ο χαρακτηρισμός «Σφαγή» της Βιβής για τη σημερινή διαδικασία του MasterChef.   

Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό το χθεσινό επεισόδιο του MasterChef είχε ενδιαφέρον. Και με την ανέλπιστη λόγω υγείας οικειοθελή αποχώρηση της Τάνιας και με την τελική 4άδα των υποψηφίων προς αποχώρηση με φαβορί και καλούς μάγειρες. Ανάμεσα στην πρωτοφανή ένταση και στις κόντρες είχαμε και ένα λάθος, ένα ασυγχώρητο - για το κοινό των social media - λάθος των παικτών. Καθαίρεση του Γιάννη ακούγαμε και καθαίρεση δεν είδαμε. Αλλά μήπως θα δούμε πολύ σύντομα;

https://www.instagram.com/p/C4gm-cRLhT4/

Από το «θα κάνω ό,τι γουστάρω» στο τεστ γνώσεων και στη νίκη της Χριστίνας

Καθόλου ευχαριστημένοι δεν ήταν οι 3 κριτές από τις επιδόσεις της πρώτης εξωτερικής ομαδικής δοκιμασίας, γιατί οι παίκτες του MasterChef έκαναν αρκετά λάθη με τα ψάρια. Και με τη γραμματική επίσης. Για αυτό και ο Σωτήρης Κοντιζάς στο χθεσινό συμβούλιο έκανε και ένα μικρό μάθημα για τη διαφορά του «ως» και του «σαν» και απαγόρευσε την αναφορά της λέξης εικονικό όταν χρησιμοποιείται κατά κόρον από πολλούς παίκτες για κάποια πιάτα.

Πριν από όλα αυτά, είχαμε την ανακοίνωση των κριτών για την οικειοθελή αποχώρηση της Τάνιας, χωρίς να τη δούμε. Της ευχήθηκαν περαστικά, που αυτό σημαίνει ότι είχε κάποιο πρόβλημα υγείας που την ανάγκασε να φύγει.

Η ανατροπή στο MasterChef με την πρόταση καθαίρεσης του Γιάννη και η αποκάλυψη για τον Λευτέρη

Όπως αναμενόταν, οι μπορντώ απέτυχαν παταγωδώς και έχασαν με σκορ 3-1, προς ευχαρίστηση των γκρι και του αρχηγού τους Άνχελ, που πήρε μία ανάσα και συνεχίζει ακάθεκτος και χωρίς κανείς να τον αμφισβητήσει.

Το highlight της βραδιάς ήταν ο καυγάς Νίκου και Γιάννη, επειδή ο πρώτος αστειευόταν με τον Λευτέρη κατά τη διάρκεια της ομαδικής. Το «θα κάνω ό,τι γουστάρω και θα μιλάω με όποιον θέλω» του Νίκου ήταν έντονο και υπερβολικό. Εν μέρει είχε και ένα δίκιο ο Γιάννης γιατί το παράκαναν με την καζούρα ενώ όλοι ήταν αγχωμένοι. Αυτό όμως το beef έβγαλε ξανά στην επιφάνεια την κόντρα - ζήλια του Γιάννη προς τον Λευτέρη.

Αυτό το κεφάλαιο δεν έχει κλείσει και θα έχουμε νέα επεισόδια την επόμενη εβδομάδα. Και ενώ όλοι οι άλλοι τσακώνονται, η Χριστίνα έδειξε ξανά τη δυναμική της, αφού νίκησε τον συμπατριώτη της Μάριο στη διαδικασία ασυλίας και γλίτωσε από τη ψηφοφορία. Γιάννης Γ. και Μάριος ήταν τελικά οι δύο παίκτες που ψηφίστηκαν ως υποψήφιοι προς αποχώρηση. Και σήμερα μαζί με τον Νίκο και τον Παναγιώτη δημιουργούν μία δυνατή 4αδα. Όλοι είναι καλοί μάγειρες και θα ζήσουμε μαγειρικό θρίλερ. Ή καλύτερα, «σφαγή» όπως είπε η Βιβή.

Όμως οι φανς αντέδρασαν και ξεκίνησαν τα παράπονα. Γιατί ενώ οι παίκτες των μπορντώ, έριξαν την ευθύνη της αποτυχίας στον αρχηγό Γιάννη που έφτασε στο σημείο να μη δοκιμάζει και τα πιάτα που πήγαιναν στους κριτές και ανέφεραν το ενδεχόμενο καθαίρεσης, καθαίρεση τελικά δεν είδαμε. Θα δούμε;

Θα δούμε όμως καθαίρεση, νομίζω ότι είναι αναπόφευκτο να συμβεί. Αυτή είναι και η ομορφιά του λιγότερου φέτος τοξικού MasterChef. Εξαρτάται και από τον παίκτη που θα αποχωρήσει σήμερα στην απαιτητική διαδικασία αντιγραφής. Ένας παίκτης θα τη γλιτώσει τελευταία στιγμή, στην πρώτη διαδικασία. Που έχει ερωτήσεις σαν τον Εκατομμυριούχο του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Μάλλον ο δάσκαλος Γιάννης ευνοείται σε αυτό.

Και χθες το MasterChef κυριάρχησε στην τηλεθέαση με 16,9% μέσο όρο στο δυναμικό κοινό. Φέτος είναι μία καλή χρονιά για τον μαγερικό διαγωνισμό.