Η αποκάλυψη της Νόνης Δούνια για την πάθησή της και το δίλημμα πριν την εγχείρηση στην καρδιά

Κατερίνα Μπούσιου
Η αποκάλυψη της Νόνης Δούνια για την πάθησή της και το δίλημμα πριν την εγχείρηση στην καρδιά

Τα 2 της παιδιά και η σκέψη που έκανε η Νόνη Δούνια πριν μπει στο χειρουργείο. 

Η Νόνη Δούνια μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη «Όλα για την υγεία» στο Mega και αναφέρθηκε αναλυτικά στο χειρουργείο καρδιάς πριν από 4 χρόνια. Διευκρινίζοντας μάλιστα αρκετές λεπτομέρειες που είχαν παρεξηγηθεί, αλλά και για τα συναισθήματά της πριν και το δίλημμα που αφορούσε στα δύο της παιδιά.

https://www.instagram.com/p/CzA_Id9oQR0/

Η πίστη και ο φόβος πριν το χειρουργείο

Η Νόνη Δούνια είναι γνωστή μας κυρίως από το modeling και μεταγενέστερα με την ενασχόλησή της με την τηλεόραση αλλά και την πολιτική. Λίγοι θυμούνται όμως πως πριν το modeling είχε διαπρέψει στην κολύμβηση αλλά και στο πόλο. Λίγο πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος για την Ευρωβουλή όπου είναι υποψήφια, βρέθηκε καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, για να μιλήσει για ένα θέμα που πολλοί αγνοούν και αφορούσε και τη δική της πάθηση, την οποία γνώριζε από εκείνα τα χρόνια του αθλητισμού.

Στο post της Νόνης Δούνια για τα γενέθλια του συζύγου της η Δανάη Μπάρκα έδειξε την αγάπη της

Και διευκρίνησε πως η επέμβασή της πριν από 4 χρόνια δεν ήταν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, αλλά μία λαπαροσκοπική επέμβαση για διόρθωση μητροειδούς βαλβίδας. Υπήρχε μία ευπάθεια από την εποχή του αθλητισμού την οποία και παρακολουθούσε με τον γιατρό της και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου προχώρησε στη λύση του χειρουργείου.

Μας εξήγησε επίσης πως δεν χρειάζεται να παίρνει φαρμακευτική αγωγή, απλά προσέχει να μη σηκώνει βάρη και γενικότερα τις πρακτικές δραστηριότητες με τις οποίες καταπιάνεται.

Υπήρχε όμως εκείνη την εποχή και μία συναισθηματική φόρτιση και αφορούσε τόσο εκείνη όσο και την οικογένειά της, τον σύζυγό της Κυριάκο και τα παιδιά τους, τον 19χρονο Στάθη και την 18χρονη Ρία. Και όπως είπε: «Μία αγωνία σου τη δημιουργεί. Δεν είναι απλό. Είναι ένα χειρουργείο καρδιάς, απλά φροντίζω να αντιμετωπίζω όλα τα προβλήματα υγείας μου με ψυχραιμία. Φυσικά άνθρωπος είμαι, περνάω και το άγχος μου και βέβαια όσο πλησίαζε αυτή η περίοδος που ήξερα πως θα χειρουργηθώ, πέρασαν διάφορες σκέψεις από το μυαλό μου και αρνητικές».

Και συμπλήρωσε: «Πριν όμως κάνω το χειρουργείο επειδή είχα βαρύ πρόγραμμα δεν πρόλαβα να το σκεφτώ ιδιαίτερα, πιο πολύ οι γύρω μου, το οικογενειακό μου περιβάλλον είχε περισσότερο φόβο. Κάποια στιγμή βέβαια σκέφτηκα αν γίνει κάτι, να έχω αφήσει ένα γράμμα στα παιδιά μου, αλλά μετά είπα στον εαυτό μου «Δε χρειάζεται πρέπει να έχεις πίστη».

Με τον σύζυγό της Κυριάκο Μουρατίδη γνωρίστηκε πριν από 24 χρόνια και είναι 20 χρόνια παντρεμένοι. Εκείνος ήταν στέλεχος της δισκογραφικής εταιρείας Cobalt όταν γνωρίστηκαν.

Στο post της Νόνης Δούνια για τα γενέθλια του συζύγου της η Δανάη Μπάρκα έδειξε την αγάπη της

https://www.instagram.com/p/CsNnq54oRdJ/

Για τη μητρότητα και το γεγονός πως άφησε την καριέρα της στον χώρο της μόδας, είχε πει σε συνέντευξή της στο περιοδικό People. «Είμαι τελειομανής και πιστεύω πως πρέπει να αφιερώνε­σαι σε ό,τι κάνεις. Τότε επέλεξα πως θα αφοσιωθώ στα παιδιά μου. Είχα κάνει τον κύκλο μου και ήμουν στο πικ. Τότε πρέπει να αποσύρεται κάποιος. Όταν έχει ακόμη ζήτηση. Ως άνθρωπος ήμουν καλυμμένη, είχα ολοκληρώσει την καριέρα μου και αποφάσισα να αφι­ερωθώ στη μητρότητα, που είναι ό,τι πιο σημαντικό στη ζωή μιας γυναίκας».

Μοντελικό reunion από τα 90s: Νόνη Δούνια και άλλα supermodels με χαμόγελα στο Ναύπλιο