Τι είναι η παράλυση προσώπου Bell που υπέστη η Ιωάννα Σαρρή; Το μήνυμα που έστειλε στους fans της

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τι είναι η παράλυση προσώπου Bell που υπέστη η Ιωάννα Σαρρή; Το μήνυμα που έστειλε στους fans της

Η Ιωάννα Σαρρή μοιράστηκε τη σπάνια πάθηση με την οποία διαγνώστηκε και θέλησε να αφυπνίσει τους διαδικτυακούς της φίλους.

Η Ιωάννα Σαρρή ήταν ένα από τα κορίτσια του πρώτου κύκλου του GNTM που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αγαπηθούν ιδιαίτερα από το τηλεοπτικό κοινό.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού μόδας, το νεαρό μοντέλο διέγραψε ανοδική πορεία στον χώρο και παράλληλα βιώνει την απόλυτη ευτυχία στην προσωπική της ζωή, στο πλευρό του Γιώργου Σαμπάνη, με τον οποίο είναι σε σχέση τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Ο Γιώργος Σαμπάνης απαντάει για τον υποτιθέμενο τσακωμό με την Ιωάννα Σαρρή μπροστά σε κόσμο

Η εξομολόγηση της Ιωάννας Σαρρή για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Πριν από μερικές ώρες το νεαρό μοντέλο μοιράστηκε μια selfie φωτογραφία με τους διαδικτυακούς της φίλους και προέβη σε μια απρόσμενη αποκάλυψη, ανακοινώνοντας πως αντιμετωπίζει μια σπάνια πάθηση που προκαλεί μερική παράλυση του προσώπου.

sarrri1.jpg

«Εδώ και μερικές ημέρες αντιμετωπίζω κάτι τρομακτικό για εμένα. Ήμουν ταξίδι στο εξωτερικό όταν ξεκίνησαν όλα… Για να μην σας κουράζω, μετά από πολλές εξετάσεις, μου βγήκαν ότι έχω πάρεση Bell. Oυσιαστικά η αριστερή πλευρά του προσώπου μου έχει υποστεί παράλυση. Τρόμαξα, έκλαψα πολύ, πανικοβλήθηκα και ακόμα και τώρα που σας γράφω φοβάμαι πολύ, γιατί πέρα από το εμφανισιακό κομμάτι που επηρεάζει την ψυχολογία, είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για να μπορώ να δουλέψω μιας και η δουλειά μου είναι και το πρόσωπό μου. Οι γιατροί μου με καθησυχάζουν και με υπομονή, καλή διάθεση, άπειρα χάπια, άπειρη κορτιζόνη, ξεκούραση, αγκαλιές και αγάπη από τους δικούς μου ανθρώπους, μου είπαν ότι θα γίνω καλά. Μετά από πολλή σκέψη για το αν πρέπει ή όχι να το μοιραστώ, σήμερα πήρα το θάρρος και το έκανα γιατί πέρα από τα μηνύματα σας, θέλω να σας πω να προσέχετε τον εαυτό σας, να τον αγαπάτε, να ξεκουράζεστε και να ακούτε το σώμα σας», έγραψε η Ιωάννα Σαρρή στη φωτογραφία της.

Το μοντέλο θέλησε να τονίσει τη σημασία της ξεκούρασης και συνέστησε στους followers της να ακούν και να φροντίζουν επαρκώς το σώμα τους.

Σύμφωνα με το οnmed.gr η παράλυση Bell εκδηλώνεται με οξεία μονόπλευρη αδυναμία του προσώπου και φθάνει στο μέγιστό της μέσα σε δύο ημέρες. Για τις επόμενες 48 ώρες περίπου, το μισό του προσώπου σας μπορεί να αρχίσει να πέφτει. Το χαμόγελό σας μπορεί να φαίνεται μονόπλευρο. Η αδυναμία του προσώπου που συνοδεύει την παράλυση του Bell μπορεί να είναι παρόμοια με αυτή που παρατηρείται σε έναν ασθενή με εγκεφαλικό.

Ένα από τα βλέφαρά σας μπορεί να πέσει ή μπορεί να έχετε πρόβλημα να κλείσετε αυτό το μάτι. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η παράλυση προσώπου από παράλυση Bell είναι προσωρινή. Αν δεν υπάρξει ορατή βελτίωση, υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές επιλογές θεραπείας.

Η θεραπεία της παράλυσης του Bell όπως εξηγεί είναι πιο αποτελεσματικότερη, αν εφαρμοστεί τις πρώτες 72 ώρες και λιγότερο αποτελεσματική μετά από επτά ημέρες. Η παράλυση Bell αντιμετωπίζεται με την χορήγηση κορτικοστεροειδών που περιορίζουν την φλεγμονή.

Τα συμπτώματα από την παράλυση του Bell είναι τα εξής:

  • Σπασμωδικές κινήσεις, αδυναμία ή παράλυση της μίας ή και των δύο μεριών του προσώπου
  • Μούδιασμα στη μεριά της παράλυσης
  • Πτώση του βλεφάρου και της γωνίας του στόματος.
  • Το μάτι που επηρεάζεται δεν κλείνει πλήρως
  • Υπερβολικό δάκρυσμα από το ένα μάτι
  • Διαφυγή σιέλου από το στόμα
  • Ξηρότητα του ματιού ή του στόματος
  • Διαταραχές της γεύσης

Ιωάννα Σαρρή και Γιώργος Σαμπάνης έκαναν το «Μόνο Με σένα» πράξη

Το μοντέλο και ο τραγουδιστής-συνθέτης είναι full in love και εδώ και αρκετό καιρό συγκατοικούν στα νότια προάστια, στο διαμέρισμα του Γιώργου Σαμπάνη. Η αλήθεια είναι πως στις αρχές της γνωριμίας του το ζευγάρι ήταν αρκετά φειδωλό σε κοινές εμφανίσεις και προσπαθούσε να προφυλάξει τη σχέση τους από τα media.

https://www.instagram.com/p/C2XEN4IsK8G/

Αυτό πλέον έχει αλλάξει ριζικά καθώς ο τραγουδιστής επέλεξε την σύντροφό του για πρωταγωνίστρια στο βιντεοκλίπ του «Γεννημένη» και δεν διστάζει να μιλά δημόσια για την αγαπημένη του, Ιωάννα.

«Το σημαντικό είναι ότι στην σχέση μου υπάρχει ηρεμία και αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια συνθήκη πολύ σοβαρή. Έχουμε σκεφτεί και τον γάμο με την Ιωάννα, έχουμε σκεφτεί διάφορα. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα βγει να πει τέτοια πράγματα στις κάμερες. Αν γίνει πάντως θα το μάθετε, δεν θα το κρύψουμε», είχε δηλώσει ο Γιώργος Σαμπάνης στην εκπομπή «Happy Day» για την προσωπική του ζωή.

Ιωάννα Σαρρή-Γιώργος Σαμπάνης: Οι νέες photos από τις διακοπές τους φωνάζουν «Μόνο με σένα»

Πηγή κεντρικής: iwanna_sarri