Στα όσα ειπώθηκαν περί ανατροφής της, η Δανάη Μπάρκα απάντησε και μίλησε για τη μαμά Βίκυ

Κατερίνα Μπούσιου
Στα όσα ειπώθηκαν περί ανατροφής της, η Δανάη Μπάρκα απάντησε και μίλησε για τη μαμά Βίκυ

«Εσένα που με έμαθες να μην πατάω επί πτωμάτων, για να καταφέρω όσα ονειρεύομαι» λέει μεταξύ άλλων η Δανάη Μπάρκα για τη μαμά της Βίκυ Σταυροπούλου. 

Στην πρωτοποριακή έκθεση της θρυλικής καλλιτέχνιδας και ακτιβίστριας Γιόκο Όνο, συζύγου του Τζον Λένον στο Tate Museum στο Λονδίνο, βρέθηκε η Δανάη Μπάρκα. Και σε ένα ειδικό κομμάτι της, όλοι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν ένα σημείωμα για τη μαμά τους. Τα όσα έγραψε εκείνη για τη μαμά Βίκυ Σταυροπούλου είναι άκρως συγκινητικά και διόλου τυχαία δεν είναι αυτή η αναφορά.

«Να μη σταματάω σε κάθε σκυλί που γαβγίζει γιατί θα χάσω τον στόχο μου»

Η Δανάη Μπάρκα δεν αναφέρεται πρώτη φορά με τόσο όμορφα λόγια στη μαμά της Βίκυ Σταυροπούλου. Ανταποδίδοντας έτσι την αγάπη, τις θυσίες, την αφοσίωση στη δική της ανατροφή. Αλλά το επανέλαβε και χθες. Στην αίθουσα του μουσείου λοιπόν, που ο κάθε επισκέπτης ή επισκέπτρια, έχει τη δυνατότητα να αφήσει ένα σημείωμα για τη μαμά του -της, εκείνη με τον δικό της τρόπο έγραψε ένα ολόκληρο κείμενο και μας το παρουσίασε.

Κόντρα στο αναμενόμενο, η Δανάη Μπάρκα «απάντησε» με το δικό της τρόπο στην Κατερίνα Καινούργιου

Και μεταξύ άλλων λέει: «Μαμά, τι ωραία λέξη. Μαμά μου, πόσο χαίρομαι που είσαι εσύ μαμά μου. Που χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη για να αποκαλώ έτσι εσένα... Εσένα μαμά μου, που με έμαθες να παλεύω, να δίνω με όλη μου την ψυχή, να γεύομαι κάθε μέρα της ζωής μου, να είμαι ειλικρινής, να αγαπάω τους ανθρώπους μου, να φροντίζω, να γελάω δυνατά, να μη σταματάω σε κάθε σκυλί που γαβγίζει να πετάξω πέτρες γιατί θα χάσω τον στόχο μου, να κλαίω στα δύσκολα για να ξεσπάω, να αγκαλιάζω σφιχτά εκείνους που με αγαπούν, να βλέπω τα λάθη μου, να θυμάμαι με τι τρόπο μεγάλωσα, να κάνω τρέλες, να γελάω δυνατά....»

Και συνεχίζει: «Να μην ξεχνάω τη βάση μου, να σέβομαι, να μην πατάω επί πτωμάτων για να καταφέρω αυτά που ονειρεύομαι, να μην λέω ψέματα για να δημιουργώ διαφορετικές εικόνες. Εσύ που μια ζωή έβαζες σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό σου για να μου παρέχεις ό,τι ονειρευόσουν. Μαμά μου σ' ευχαριστώ που είσαι εσύ....Εύχομαι να σου μοιάσω, αν γίνω ποτέ και εγώ μαμά».

https://www.instagram.com/p/C5bEaSlMZWF/

Ο τρόπος γραφής και ο χρόνος που επιλέχθηκε να μιλήσει η παρουσιάστρια για την διαπαιδαγώγηση που της έδωσε η μαμά της Βίκυ Σταυροπούλου, ήταν μία ακόμη απάντηση σε όσα είπε η Κατερίνα Καινούργιου για τη Δανάη και τον τρόπο ανατροφής της και επισημάνθηκε από αρκετές εκπομπές αυτή την εβδομάδα. Όλοι οι παρουσιαστές το θεώρησαν μέγα λάθος.

Η Κατερίνα είχε πει στην Σταματίνα Τσιμτσιλή την Πέμπτη, μιλώντας για πρώτη φορά για τη Δανάη και τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε σε τρυφερές στιγμές με τον Φίλιππο Τσαγκρίδη: «Ποτέ, μα ποτέ άντρα ή σχέση φίλης σου, ακόμη και αν δεν είναι κολλητή σου φίλη, δεν τον αγγίζεις. Έτσι με μεγάλωσε η μητέρα μου, αγαπάω και σέβομαι τις γυναίκες. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Μπορεί να έχει μεγαλώσει με διαφορετικό τρόπο η Δανάη, δεν το κατακρίνω».

Η Δανάη Μπάρκα από την άλλη πλευρά, θεωρείται απίθανο να τοποθετηθεί δημόσια και ευθέως στην Κατερίνα Καινούργιου για όσα δήλωσε. Για αυτό και τις τελευταίες ημέρες έχει επιλέξει, τις πλάγιες απαντήσεις. Η πρώτη δόθηκε πριν λίγες ημέρες.

Κόντρα στο αναμενόμενο, η Δανάη Μπάρκα «απάντησε» με το δικό της τρόπο στην Κατερίνα Καινούργιου

https://www.instagram.com/p/CzTAqBEssvv/

Και για να ξεφύγουμε λίγο από τις δύο παρουσιάστριες, να σου πω και δύο λόγια για αυτή την έκθεση.

Η 91χρονη σήμερα Γιόκο Όνο έχει επηρεάσει με τον τρόπο της, τη φιλοσοφία της και την κοινωνική της προσφορά με έναν διαφορετικό τρόπο από εκείνον του συζύγου της και διάσημου συνθέτη Τζον Λένον. Μετά τη δολοφονία του, εκείνη δραστηριοποιήθηκε σε κοινωνικά κινήματα με σαφή πολιτικό λόγο, σε όλον τον κόσμο. Το πόσο και πώς επηρέασε, είναι το θέμα αυτή της έκθεσης με τίτλο «Music of the mind», η οποία θα κρατήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 και όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα είναι και η μεγαλύτερη που γίνεται αυτή τη χρονιά στη Βρετανία.