Η ιστορία που συγκίνησε το κοινό του Famagusta στη δεύτερη πρεμιέρα του δεν αφορούσε στην εισβολή

Κατερίνα Μπούσιου
Η ιστορία που συγκίνησε το κοινό του Famagusta στη δεύτερη πρεμιέρα του δεν αφορούσε στην εισβολή

Ο δεύτερος κύκλος του Famagusta έφερε έναν νέο έρωτα και μία αναπάντεχη εγκυμοσύνη.

Ο πρώτος κύκλος των 8 επεισοδίων του Famagusta έφερε μία δικαίωση για τον Χρήστο Λούλη, ενώ η αρχή του δεύτερου χθες το βράδυ, του έφερε έναν νέο έρωτα. Αλλά εκτός από τις ιστορίες που αφορούν στην τουρκική εισβολή και μας συγκλόνισαν για άλλη μία φορά, μία άλλη ιστορία είναι εκείνη που κερδίζει την αγάπη του κοινού. Και είναι αυτή που δεν περιμένεις.

Ο νέος έρωτας και ο νεαρός πρωταγωνιστής με σύνδρομο Down

Ουσιαστικά είχαμε μία δεύτερη πρεμιέρα χθες το βράδυ για το Famagusta του Αντρέα Γεωργίου. Για να ξεκινήσει ένας δεύτερος κύκλος με ανατροπές και αποκαλύψεις όπως είπε επίσης χθες και ο ίδιος στη συνέντευξή του. Δες και παρακάτω.

Ο Αντρέας Γεωργίου έδωσε spoiler για τον γάμο του: Οι κουμπάροι, τα προσκλητήρια και η νέα του σειρά

Όπως σε κάθε επεισόδιο, είχαμε μία ακόμη ιστορία που αφορούσε στην τουρκική εισβολή και μάλιστα ήταν άκρως συγκινητική. Γιατί αναφερόταν σε δύο αδέλφια που κλήθηκαν να πολεμήσουν ως αντίπαλοι. Ο ένας με την Κυπριακή πλευρά και ο άλλος με την Τουρκική. Η αποτύπωση της εποχής στη σειρά είναι πάντα αρκετά ρεαλιστική και επιμορφωτική.

kipria.jpg

Και ενώ είδαμε αναπάντεχα τον Χρήστο Λούλη ως Μάικλ, μετά την αθώωσή του να ερωτεύεται και να φιλά την αδελφή της δολοφονημένης πρώην φίλης του (για το φόνο της οποίας λανθασμένα κατηγορήθηκε) το κοινό παραξενεύτηκε με την εξέλιξη αυτή. Λίγο cringe όλο αυτό.

Όμως άλλη είναι η ιστορία ανάμεσα στις πολλές παράλληλες που εξελίσσονται στο Famagusta που είχε κερδίσει το ενδιαφέρον και την αγάπη του κοινού και στον πρώτο κύκλο. Ο Βαγγέλης Κακουριώτης υποδύεται τον κτηνίατρο Τεύκρο που φροντίζει τον μικρό του αδελφό που έχει σύνδρομο Down. Η μητέρα του ζει μακριά τους με τον σύντροφό της και επιθυμεί να κλείσει τον μικρό σε ίδρυμα. Η γλυκιά σχέση με τα δύο αδέλφια που αποτυπώνεται τόσο τρυφερά και ο μικρός πρωταγωνιστής, έχουν συγκινήσει το κοινό στο Twitter/X. Χθες δέχτηκαν μία ακόμη επίσκεψη της θρασύτατης μητέρας.

Αυτή η ιστορία να αξίζει να συνεχίσει, ακόμη και αν δεν αφορά στον κεντρικό πυρήνα της σειράς. Δεν είναι απλά πρωτότυπη, αλλά ρεαλιστική.

Στα επόμενα επεισόδια όπως «πρόδωσε» και το τρέιλερ μετά το τέλος του επεισοδίου μας προκύπτει μία ξαφνική εγκυμοσύνη. Η Mαριάννα, ανακαλύπτει πως περιμένει παιδί και πηγαίνει στη φυλακή για να το ανακοινώσει στον Θοδωρή. Καλά θα πάει και αυτό. Από δυστυχία σε δυστυχία η οικογένεια Σέκερη.

https://www.instagram.com/p/C01XK4Bs4mQ/