Λαγούτης- Αλικάκη είναι οι «Τέλειοι Πρώην» και η κοινή συνέντευξη στο «Τετ Α Τετ» το απέδειξε

Τσακιρίδου Χριστίνα
Λαγούτης- Αλικάκη είναι οι «Τέλειοι Πρώην» και η κοινή συνέντευξη στο «Τετ Α Τετ» το απέδειξε

«Ερωτευτήκαμε πάρα πολύ. Ενηλικιωθήκαμε μαζί ο καθένας με τα δικά του τραύματα και τις μαύρες τρύπες του. Είναι πολύ σπουδαίο ότι μετά από 24 χρόνια είμαστε έτσι με αυτή την αγάπη». Όταν δύο πρώην μιλούν με τέτοια λόγια, εμείς υποκλινόμαστε.

Καλεσμένοι της εκπομπής «Τετ Α Τετ» και του Τάσος Τρύφωνος ήταν πριν λίγα 24ωρα η Μυρτώ Αλικάκη και ο Πέτρος Λαγούτης.

Και Τέλειοι Ξένοι και Τέλειοι Πρώην

Με αφορμή τις τρεις παραστάσεις του έργου «Tέλειοι Ξένοι» στην Κύπρο, οι δύο καταξιωμένοι ηθοποιοί παραχώρησαν μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη όπου αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην περίοδο του γάμου του, την αναγνωρισιμότητα, τα social media, τους γιους τους και τη νέα καθημερινότητα μετά τον χωρισμό.

Πέτρος Λαγούτης, Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ και Μυρτώ Αλικάκη είναι οι νέοι Καρβέλας - Βίσση - Πάνια

Η συνύπαρξη στο θέατρο

Αλικάκη και Λαγούτης συμπρωταγωνιστούν στην παράσταση «Tέλειοι Ξένοι» με τον ηθοποιό να εξηγεί πως ήταν δική του ιδέα η προσθήκη της Μυρτούς Αλικάκη στο καστ.

Οι «Tέλειοι Ξένοι», του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη και παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Θ. Μαροσούλη, η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και που καταχειροκροτήθηκε από περισσότερους από 50.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιστρέφει αυτόν τον Οκτώβρη στο Θέατρο ΑΘΗΝΑ, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Η γνωριμία τους και η σχέση με τα social media: «Ερωτευτήκαμε πολύ και σε βάθος»

Η Μυρτώ Αλικάκη εξήγησε στον παρουσιαστή πως έχει «κακή» σχέση με τα social media και αποφεύγει να συνομιλεί με άτομα που δεν γνωρίζει προσωπικά. Η ίδια ομολόγησε πως προτιμά το Instagram από το Facebook καθώς θεωρεί ότι η έννοια «follower» είναι πολύ πιο τίμια από τη λέξη «φίλος».

Με τη σειρά του ο Πέτρος Λαγούτης παραδέχθηκε πως τον έχουν φλερτάρει στα social media και είπε τη μεγαλύτερη αλήθεια για τις ερωτικές σχέσεις στην εποχή μας αναφέροντας: «Λόγω της υπερπροσφοράς δεν κάνει κανείς εύκολα focus και γι' αυτό οι νέοι σήμερα ερωτεύονται πιο δύσκολα».

Η Μυρτώ Αλικάκη συμφώνησε με τον πρώην σύζυγό της εξηγώντας πως οι πολλές επιλογές προκαλούν «παράλυση».

Mιλώντας στον Τάσο Τρύφωνος για τη γνωριμία τους οι ηθοποιοί εξομολογήθηκαν ότι όταν γνωρίστηκαν ήταν και οι δύο σε σχέση και μάλιστα είχαν βγει τετράδα με τους τότε συντρόφους τους.

«Είχαμε πάει για φαγητό εγώ με την πρώην κοπέλα μου και η Μυρτώ με τον πρώην σύντροφό της. Εγώ μόλις τελείωνα τη δραματική σχολή του θεάτρου Τέχνης. Χωρίζουν τα πρώην ζευγάρια, ήρθε να δει μια παράσταση που έπαιζαν σαν μαθητής, κάπου εκεί ξανατρακάρουμε σε ένα μπαράκι και κάπως λέμε να πάμε για έναν καφέ και εκεί αρχίζουν όλα», είπε ο Πέτρος Λαγούτης και πρόσθεσε:

«Ερωτευτήκαμε πάρα πολύ. Δεν είναι το πώς φαινόταν, είναι ότι η ιστορία απέδειξε ότι ερωτευτήκαμε πολύ και σε μεγάλο βάθος. Ενηλικιωθήκαμε μαζί ο καθένας με τα δικά του τραύματα και τις μαύρες τρύπες του. Είναι πολύ σπουδαίο ότι μετά από 24 χρόνια είμαστε έτσι με αυτή την αγάπη και τον θαυμασμό που έχουμε ο ένας για τον άλλον που δεν τον είχαμε πάντα ο ένας για τον άλλον. Δεν ήταν όλα ρόδινα, έχουμε περάσει πάρα πολύ δύσκολα μαζί».

«Έχει αλλάξει το κέντρο βάρος της σχέσης μας, έχει αλλάξει η σχέση μας πρωτίστως οπότε είναι άλλη η εμπιστοσύνη που πρέπει να κατακτήσιες. Θεωρώ ότι επειδή έχουμε περάσει από σαράντα κύματα το σημείο που έχουμε φτάσει εδώ και πολλά χρόνια είναι ένα σημείο που δεν κινδυνεύει πια να καταστραφεί. Θεωρώ ότι αυτό που έχουμε καταφέρει να χτίσουμε είναι ένας πολύ ασφαλής χώρος», δήλωσε η Μυρτώ Αλικάκη.

Το πρώην ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο γιους οι οποίοι σήμερα είναι 21 και 18 ετών.

Αναφερόμενη στον χωρισμό της από τον Πέτρο Λαγούτη η ηθοποιός παραδέχθηκε πως βίωσε πολύ πόνο τονίζοντας:

«Δεν μπορούσα να φανταστώ τη σημερινή μας σχέση και αυτά είναι τα υπέροχα της ζωής. Ένιωθα ότι τελειώνει η ζωή μου ότι θα πεθάνω ότι μόνο τα παιδιά μου με κρατάνε στη ζωή γιατί ήταν πολύ καιρό που ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα που παλεύαμε και δεν τα καταφέρναμε».

Ο χωρισμός και η νέα μορφή της σχέσης τους

Ο Πέτρος Λαγούτης μίλησε για τον χωρισμό από την πρώην σύζυγό του και ανέφερε: «Είναι πολύ καλή μου φίλη η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Η Δήμητρα λέει μια πολύ ωραία κουβέντα «όταν φεύγει από τη μέση το sex οι σχέσεις γίνονται καλύτερες». Γιατί όταν φεύγει αυτή η κτητικότητα, η απαίτηση να είμαστε ο ένας και μοναδικός στη ζωή του άλλου, ο φόβος μην και δεν είμαστε, αρχίζουν και μένουν τα αγνά συναισθήματα των ανθρώπων και πιστεύω με τη Μυρτώ αυτό έχει συμβεί. Είμαστε δυο άνθρωποι που αγαπιόμαστε, έχουμε δυο παιδιά που τα λατρεύουμε και οι δυο θέλουμε ο ένας το καλό του άλλου. Εγώ νιώθω ότι είναι πιο στέρεη η εμπιστοσύνη».

lagoutis6.jpg

Μυρτώ Αλικάκη - Νικόλας Κωστής: Η πρώτη κοινή εμφάνιση του ζευγαριού και η συνεργασία τους σε ταινία

Η Μυρτώ Αλικάκη παραδέχθηκε πως οι γιοι τους είναι ο κύριος λόγος που μένει «ζωντανή» η σχέση τους και η όμορφη επικοινωνία που έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια: «Αν δεν είχαμε τα παιδιά μπορεί να μη μιλιόμασταν τώρα. Η μητρότητα για μία γυναίκα που θέλει να είναι δημιουργική, αφενός της καλύπτει ένα πολύ σημαντικό υπαρξιακό κομμάτι, αφετέρου της παίρνει και πάρα πολύ ενέργεια. Νιώθω ότι έχω αφήσει πίσω μου πράγματα επαγγελματικά, αλλά δεν με πειράζει καθόλου γιατί έχω τα αγόρια μου».

Για τον μεγάλο τους γιο, Δημήτρη, ο οποίος ασχολείται με την υποκριτική η ηθοποιός τόνισε: «Η ιδέα ότι ο γιος μας ασχολείται με αυτό το πράγμα με συγκινεί πάρα πολύ. Φαντάζομαι ότι το κάνει για πάρα πολλούς λόγους, ο ίδιος θα τους διαλευκάνει στην πορεία. Εγώ βλέπω ότι αυτή είναι μία επιλογή που τον έχει φωτίσει».

Ο Πέτρος Λαγούτης σχολίασε την συνύπαρξη με τον γιο του στα γυρίσματα του «Έτερος Εγώ» εξηγώντας πως πήγε στα πρώτα γυρίσματα του γιου του ωστόσο προσπάθησε να είναι όσο πιο διακριτικός γίνεται, αποφεύγοντας τις συμβουλές- παρεμβολές.

Ο εθισμός του Πέτρου Λαγούτη στον τζόγο και η απεξάρτιση

Ο Πέτρος Λαγούτης δεν δίστασε να μιλήσει για την «σκοτεινή» περίοδο της ζωής του, όταν ήταν εθισμένος στον τζόγο και ένιωσε την ανάγκη να απευθυνθεί στο ΚΕΘΕΑ.

«Η παγίδα που πέφτει ο εθισμένος είναι ότι νομίζει πως, επειδή το θέλει πολύ, θα το καταφέρει περίπου όπως του το λένε. Όχι, δεν έχει περίπου. Οι κανόνες είναι πολύ σκληροί αλλά δεν μπορείς να τους φέρεις στα μέτρα σου. Αν τους φέρεις στα μέτρα σου, θα καταλήξεις εκεί που ξεκίνησες. Δεν έχω το άγχος να μην επιστρέψει αυτό, αν και τίποτα δεν τελειώνει ποτέ οριστικά. Νιώθω όμως ότι έχω καταφέρει κάτι πολύ δύσκολο, το ξέρω, άφησα πάρα πολύ σκοτάδι πίσω μου και κέρδισα πάρα πολύ φως με αυτό που έκανα. Το γεγονός ότι έχω αποφοιτήσει από το ΚΕΘΕΑ εδώ και επτά χρόνια και δεν έχω παίξει ούτε ένα ευρώ, δεν το θεωρώ τυχαίο. Με τον ίδιο τρόπο θεωρώ πως, αν ποτέ αποφασίσω να δοκιμάσω να γίνω κοινωνικός παίκτης, δεν θα είναι τυχαίο. Το γεγονός ότι δεν έχω δοκιμάσει, επίσης, δεν είναι τυχαίο. Μου πήρε καιρό και δυστυχώς σε αυτά τα στάδια, αν έχεις χρήματα να παίξεις, θα σου πάρει και περισσότερο καιρό. Δηλαδή έφτασα στο σημείο να μην έχω, να δανείζομαι και όπου μπορεί να πέσει ένας τζογαδόρος έπεσα».

«Μια τετραετία ήταν μπλεγμένος με τον τζόγο. Μετά που χωρίσαμε συνέχισε μόνος του αλλά ως μητέρα των παιδιών του είχα άμεση σχέση. Σίγουρα αυτός που είναι δίπλα χρειάζεται να κάνει κάποιες κινήσεις που εγώ δεν τις έκανα, για δικούς μου λόγους δεν πιστεύω ότι έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω δίπλα σε έναν εξαρτημένο άνθρωπο, μετά από χρόνια κατάφερα να είμαι δίπλα του με τον τρόπο που πρέπει», παραδέχθηκε η Μυρτώ Αλικάκη.

Μυρτώ Αλικάκη: «Με τρόμαξε πάρα πολύ η δημοσιότητα»

Μιλώντας για τον πρώτο μεγάλο της τηλεοπτικό ρόλο ως «Αναστασία» η Μυρτώ Αλικάκη παραδέχθηκε: «Με τρόμαξε πάρα πολύ η δημοσιότητα. Ένιωσα ότι με αποπροσανατολίζει και αυτό που ήταν το πιο τρομακτικό από όλα ήταν πως ένιωθα ότι όλοι οι άνθρωποι στο δρόμο με βλέπουν με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Αυτό ήταν φοβερά τρομακτικό γιατί εγώ είμαι ένα αρκετά ελεύθερο και ανήσυχο πνεύμα. Δεν μπορώ καθόλου τις ταμπέλες».

Πηγή κεντρικής: ndp